"Zmajevi" namučili Italijane pred EURO, Gruzini slavili u Podgorici, silna Slovačka!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 09.06.2024.
22:44
Izvor: Sportske.net

U terminu od 20.45 večeras su odigrane tri prijateljske utakmice.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Reprezentacija Italije savladala je u Empoliju selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0 u poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

"Azuri" su ostvarili minimalni trijumf teže nego što se očekivalo, ali nakon remija sa Turskom pobeda će odobrovoljiti italijanske navijače.

Puleni Sergeja Barbareza ostavili su sasvim pristojan utisak, međutim presudio je detalj iz 38. minuta kada je Davide Fratezi posle dodavanja Kijeze.

Fudbaleri Gruzije su trijumfom u Podgorici nad Crnom Gorom rezultatom 3:1 ulili novu dozu samopouzdanja pred debitantski nastup na Evropskom prvenstvu.

Sve je praktično bilo gotovo u prvom poluvremenu kada je Gruzija stekla dva gola prednosti golovima Otara Kiteišvili u 10. i Žorža Mikautadzea u 33. minutu.

Izbranici Roberta Prosinečkog smanjili su rezultat pogotkom Stevana Jovetića u 66. minutu, ali je Budu Zivzivadze otklonio sve dileme u 84. minutu igre.

Slovačka je deklasirala selekciju Velsa sa 4:0 i na pravi način čeka turnir u Nemačkoj.

Domaćin je u Trnavi poveo u 45. minutu prvog poluvremena pogotkom Juraja Kucke, da bi zahvaljujući još boljem početku drugog dela igre overio trijumf.

Puleni Frančeska Kalcone udvostručili su prednost preko Roberta Bozenika u 56. minutu, a četiri minuta kasnije Ampadu je postigao nesrećan autogol.

Konačan rezultat postavio je Lasko Beneš golom u prvom minutu nadoknade vremena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke