Ekonomac preokretom do trijumfa u Beogradu!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 25.09.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Trijumf Kragujevčana u gostima.

M.Lazarević / KMF Ekonomac
M.Lazarević / KMF Ekonomac

Povezane vesti

Kragujevački Ekonomac, u utakmici trećeg kola Prve futsal lige Srbije, kao gost trijumfovao je u susuretu sa FON Banjicom, rezultatom 3:2, iako je domaći tim dva puta bio u vođstvu. 

Pobeda dobija na značaju, ako se zna da je Ekonomac u susret ušao bez trojice značajnih igrača, a da se na zagrevanju koji minut pre početka utakmice povredio prvi golman, Nemanja Milanović.

Posle perioda igre bez velikih uzbuđenja, usledila je kolosalna prilika za Milivojevića, koji potom u još dva navrata nije uspeo da savlada Josimovića. FON Banjica je uzvratio vođstvom, igrao se 15.minut, kada je Pešić iskosa sa desne strane matirao odličnog Đurović.  U samom finišu prvog dela, Petrašević iz blizine nije uspeo da savlada dobro postavljenog Đurovića.

Ponovo je Milivojević prvi pripretio i u nastavku, ali ni ovoga puta nije pogodio okvir gola. Zato je Stojčevski, u 23.minutu, iskoristio grešku Pešića i prizemnim udarcem pogodio sam ugao – 1:1. Vrlo brzo Beograđani su došli do nove prednosti, na pas Pešića mrežu je zatresao Petrašević. Do izjednačenja gosti su mogli posle prodora i šuta Pecića, a Josimović je ostao nesavladiv. Malo je nedostajalo i Marku Stojanoviću da se upiše u strelce, lopta je putanju završila pored stative. 

Sredinom drugog dela, Petrašević je iskosa sa  leve strane uzdrmao stativu gola kragujevačkog tima. Ekonomac je izjednačio u 31.minutu, Rakić je usamljen na drugoj stativi ubacio loptu u mrežu krunisavši napad sa igračem više u polju. Na drugoj strani, Đurović je hladnokrvno zaustavio iskusnog Lazića u “zicer” prilici. I onda konačno Milivojević - 2:3, u 36.minutu, topovskim udarcem "pocepao" je mrežu Josimovića. Na nešto manje od tri minuta pre kraja još jednom je maestralno reagovao Đurović odbranivši jako nezgodan šut Petraševića.  Uspeli su Kragujevčani da u preostalom vremenu sačuvaju prednost i ostvare prvi trijumf na strani u tekućoj sezoni.

Posle tri kola, Ekonomac se nalaze u grupi timova sa po šest bodova u rasponu od trećeg do petog mesta, sa bodom zaostatka u odnosu na vodeće Loznicu i Novi Pazar. U sledećem kolu, kragujevački tim će dočekati neugodni i nepredvidivi Novi Sad, a taj susret biće održan u SBB hali “Jezero”, u nedelju, 1.oktobra sa početkom od 20.00 časova, uz slobodan ulaz za sve posetioce.

Ne propustite