EP - Drama u 'Stožicama', sudije pogurale Portugal do finala!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.02.2018.
19:46
Izvor: Sportske.net

Drugi put u istoriji Evropskih prvenstva u futsalu reprezentacija Portugala igraće za trofej. Sudije žestoko oštetile Rusiju u odlučujućim momentima.

Epa/Igor Kupljenik
Epa/Igor Kupljenik

Povezane vesti

Prava drama viđena je u prvom polufinalu jedanaestog Evropskog prvenstva za futsalere. Portugal na kraju uz pomoć arbitara savladao Rusiju i obezbedio plasman u finale.

Reprezentacija Portugala slavila je rezultatom 3:2 (0:1) tako da će drugi put u istoriji Evropskih prvenstava igrati za trofej.

Rusija je mnogo bolje otvorila utakmicu. U prvih dvanaest minuta reprezentativci Portugala gotovo da nisu mogli da dođu do lopte a već u 4. minutu Eder Lima je doveo "Baćuške" u prednost posle greške Portugalaca.

Drugo poluvreme donelo je potpuno drugačiju postavku stvari na terenu. Portugal je, kako je vreme odmicalo, preuzimao kontrolnu nad igrom i potpuno potisnuo Rusiju.

U razmaku od pet minuta Portugalci su napravili potpuni prekoret golovima Andrea Koelja, ali je prava drama usledila u poslednjem minutu.

Portugal je ispunio "bonus" sa prekršajima i Rusija je igrala na to da rival skrivi još jedan faul i tako dođe do kaznenog udarca i velike šanse za izjednačenje.

Sudije su prvo procenile da nije bilo prekršaja nad Robinjom iako se o toj situaciji moglo diskutovati, a onda je usledio odlučujući momenat na meču 56 sekundi pre kraja. Rusi su imali napad, golman Portugala je dodirnuo loptu van šest metara ali to arbitri nisu videli i pustili su da Bruno Koeljo odmah zatim šutne sa celog terena i pogodi mrežu Rusije.

Da su sudije prekinule igru Rusija bi imala kazneni udarac i šansu da poravna na 2:2, a umesto toga Portugal je otišao na 3:1 i praktično rešio pitanje pobednika iako je drama trajala do poslednje sekunde.

Sedam sekundi nakon primljenog gola Rusija smanjuje na 3:2 preko Edera Lime, a totalna ofanziva završena je uzaludnim pokušajima da se dođe do trećeg gola i izjednačenja.

Portugalci će tako posle osam godina igrati za titulu prvaka Evrope. Samo ostaje da se vidi da li ćemo gledati reprizu finala iz 2010. kada su igrali protiv Španije ili će Kazahstan uspeti da priredi iznenađenje i eliminiše branioca titule u drugom polufinalu.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Thursday, 08.02.2018
22:37

I portugalci i španci su sve sami glumci na terenu. Malo im treba da prevare sudiju, izvuku kazneni udarac ili crveni za protivnika. Ne biraju sredstva da dođu do cilja. Što bi se reklo: pošteno pa ko koga z....e.

avatar
CaptainLeaderLegend
Thursday, 08.02.2018
21:40

Smesno i sramno sudjenje..

avatar
Thursday, 08.02.2018
21:17

Neka, neka, Spanija ce ih osvetiti u finalu...

avatar
Milos90
Thursday, 08.02.2018
22:12

bilo bi dobro, ali opet uzece srebro nezasluzeno. Sudjenje podseca na rukomet u hrvatskoj

avatar
Friday, 09.02.2018
08:46

I ne samo u hrvatskoj...