Fudbal 3x3 – Petrovčani najbolji u Kragujevcu, AdmiralBet tim na korak od trofeja

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.07.2023.
16:15
Izvor: Sportske.net

U subotu održan spektakularni turnir u kragujevačkom Velikom parku

football 3x3
football 3x3

Povezane vesti

Kako smo i najavljivali, fudbalski karavan ''3x3'' pod pokroviteljstvom AdmiralBet-a u subotu se stacionirao u Kragujevcu, u prijatnom ambijentu tamošnjeg Velikog parka, gde je održan četvrti po redu turnir u sklopu ovogodišnjeg i sve popularnijeg Admiral Bet 3x3 Srbija tura.

Podsetimo, domaćini prethodna tri turnira bili su Sremska Mitrovica, Požarevac i Leskovac.

Spektakularni turnir u Kragujevcu počeo je u subotu u podne, a završen je u kasnim večernjim satima, pod svetlima reflektora. Tropske vrućine koje su ovih dana zahvatile našu zemlju bile su otežavajuća okolnost za takmičare, ali organizatori su se potrudili i da obezbede osveženje za sve prisutne, kao i dodatne vidove zabave u ''Fun'' i ''Chill'' zonama. Gledaoci su mogli su i ovoga puta da oprobaju jačinu i preciznost svog šuta, kao i da pokažu umeće u fudbal-pikadu, što je najmlađim posetiocima bilo posebno zanimljivo.

Sportske.net/Darko Mitrović

Kada je samo takmičenje u pitanju, održano je u nekoliko kategorija, a učestvovale su ekipe iz različitih delova Srbije, od domaćina Kragujevca, do Leskovca, Beograda, Požarevca, Vrnjačke Banje, Novog Sada...

Na scenu su najpre izašli najmlađi fudbaleri, iz U10 kategorije, za njima su nastupili takmičari iz U12 kategorije, a onda redom, U14, U16 i na kraju Pro seniori.

Da se još jednom podsetimo pravila. Svaka ekipa u svom sastavu ima po tri igrača na samom terenu i jednog rezervnog. Igra se na terenu sa sintetičkom podlogom dimenzija 10x15 metara sa 'četvorka' loptom koja se koristi u futsalu. Mečevi u seniorskoj konkurenciji traju 2x10 minuta, u mlađim kategrijama 8 minuta u kontinuitetu, a golovi su veličine 1x0.8 metara.

Sportske.net/Darko Mitrović

U U14 kategoriji trijumfovala je kragujevačka ekipa Radnički 1923 crveni, koja je u finalnom okršaju bila bolja od Apolona rezultatom 3:1. U kategoriji fudbalera do 16 godina starosti najbolja je bila ekipa Ćave koja je u lokalnom kragujevačkom derbiju u finalu bila bolja od ekipe Erdoglije, rezultatom 5:3, posle čega je počelo takmičenje u seniorskoj konkurenciji.

Ukupno 15 ekipa bilo je prijavljeno za takmičenje u konkurenciji Pro seniora. Najpre je održano takmičenje po grupama, a osam najboljih ekipa se plasiralo u četvrtfinale. Naravno, eliminaciona faza je bila najzanimljivija i najuzbudljivija, takođe su i vremenski uslovi postali prijatniji u večernjim časovima, pa je na tribine pristizao i sve veći broj gledalaca.

football 3x3

Na kraju, plasman u finale izborile su ekipe AdmiralBet-a i Hypotrade Petrovca, a Petrovčani su trijumfovali sa 4:1 i osvojili prvu nagradu, vrednu 100.000 dinara.

Drugoplasiranom timu pripalo je 20.000, a trećeplasiranom 10.000 dinara. Najbolje ekipe u mlađim starosnim kategorijama nagrađene su sportskom opremom.

Fudbalski 3x3 karavan sada se seli na Zlatibor, gde će se održati naredni turnir, 28. i 29. jula, a zatim slede Kladovo (6. avgust), Kraljevo (12-13. avgust), Bečej (19-20. avgust), Lazarevac (26-27. avgust) i Beograd (9-10. septembar).

Sve informacije oko ovogodišnjeg Admiral Bet 3x3 Srbija tura, do sada ostvarene rezultate, kao i najave narednih takmičenja možete da pronađete na sajtu football3x3.com, kao i na 3x3srbija.rs.

football 3x3

Ne propustite