Ivančić: "Dostojno smo se suprotstavili Kazahstanu"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.02.2018.
23:37
Izvor: Beta

Selektor futsal reprezentacije Srbije Goran Ivančić ocenio je da se njegova ekpa večeras dostojno suprotstavila Kazahstanu, ali da nije mogla da ostvari bolji rezultat od plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Futsaleri Srbije nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su u Ljubljani izgubili od Kazahstana sa 1:3. Srbija je imala više od 30 šuteva na gol, četiri puta su njeni futsaleri pogodili stativu, ali nisu uspeli da postignu više od jednog gola.

"Čestitam selekciji Kazahstana na prolasku i mojim igračima na velikom trudu i borbenosti. Nijanse su odlučivale, ovoga puta nismo imali sreće kao protiv Slovenije. Bilo je mnogo prilika na obe strane, dostojno smo se suprostavili vrlo jakom protivniku. Ovo su naše realne mogućnosti u ovom trenutku, mogli smo korak dalje, ali ostaje nam da se okrenemo budućnosti i radimo na potencijalu koji futsal definitivno ima", rekao je Ivančić za sajt Fudbalskog saveza.

Kapiten Srbije Marko Perić rekao je da je razočaran, pošto je njegova ekipa odigrala najbolju utakmicu na turniru.

"Golman Igita je pravio čuda. Bilo je teško igrati protiv ovakve ekipe koja koristi golmana u polju. Stvarali smo šanse, dali smo maksimum, ali nažalost nismo uspeli", naveo je on.

Reprezentativac Srbije Slobodan Rajčević rekao je da je ekipa ostvarila cilj plasmanom u četvrtfinale, ali da nije imala sreće i da žali zbog poraza.

"Nismo imali sreće da izjednačimo, bilo je dovoljno vremena, pogađali smo stative i golmana, šteta što nismo uspeli. Cilj je bio četvrtfinale i u tome smo uspeli, ali ostaje gorak ukus jer smo mogli da napravimo još jedan korak", dodao je Rajčević, strelac jedinog gola za Srbiju u današnjoj utakmici.

Ne propustite