Ovo je put koji "Orlove" vodi do medalje!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.02.2016.
12:25
Izvor: Sportske.net

Pobedom nad selekcijom Portugala futsal reprezentacija Srbije pokazala je kvalitet i karakter koji donose medalje ali put do odličja na Evropskom prvenstvu neće biti nimalo lak za "Orlove".

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Nakon ogromnog uspeha koji je vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila na Evropskom prvenstvu u Beogradu, niko nije mogao ni da sanja da bi početkom februara u "Areni" još jedna naša nacionalna selekcija mogla do medalje.

Uprkos velikim naporima koji su godinama unazad ulagani u razvoj i promociju futsala u Srbiji, teško je reći da naša zemlja spada u grupu onih koje od ovog sporta očekuju vrhunske rezultate.

Grupna faza Evropskog prvenstva u Beogradu potvrdila je da reprezentacija Srbije ima kvalitet, a još važnije je to što su izabranici Ace Kovačevića dokazali da imaju srce za borbu prsa u prsa sa futsal divovima "Starog kontinenta".

Pobedama nad selekcijama Slovenije (5:1) i Portugala (3:1) reprezentacija Srbije se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva čime je ostvaren primarni cilj postavlje uoči početka šampionata.

Ako se uzme u obzir sinoćna partija "Orlova" i podatak da su savladali jednog od najvećih kandidata za evropsku titulu, jasno je da će apetiti porasti i da sada ni postolje ne deluje kao nerealna opcija.

Sistem takmičenja je takav da po dve prvoplasirane reprezentacije iz četiri grupe od po tri selekcije obezbeđuju prolaz u četvrtfinale. Kao prvoplasirana u grupi "A", reprezentacija Srbije će se u četvrtfinalu sastati sa drugiplasiranom selekcijom grupe "B" Ukrajinom.

Pošto smo uspeli da izbegnemo Španiju i da Portugalce pošaljemo na viceprvaka Evrope, može se reći da nam se otvorio put ka medalji, premda "Orlove" u potencijalnom polufinalu sigurno čeka jako kvalitetan rival.

Ukoliko Srbija uspe da savlada Ukrajinu, u polufinalu bi je sačekali Brazilci sa istoka kontinenta. Sasvim je izvesno da će jedan četvrtfinalni par činiti Rusija i Azerbejdžan, a upravi bi pobednik tog duela izašao na megdan "Orlovima".

Pobednik duela Portugal - Španija čekao bi boljeg iz verovatnog okršaja Italije i Kazahstana što znači da je Srbija dospela u bolju polovinu kostura eliminacione faze takmičenja.

Oni koji su pratili duel Rusije i Kazahstana videli su da "Baćuške" nisu bile tako ubedljive ali to ne mora ništa da znači jer "Zbornaja" može da podigne formu u završnici turnira, kada počnu odlučujuće borbe za plasman.

Srpski reprezentativci će morati da se fokusiraju na predstojeći okršaj sa Ukrajinom koji je zakazan za 8. februar, a ukoliko izbore plasman u polufinale sigurno je da će i navijači dati ozbiljan vetar u leđa kako bi se dobio kvalitetan protivnik.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
johnterry26
Sunday, 07.02.2016
19:59

Ako dodjemo do Rusa to je vanserijski uspeh!

avatar
prike
Sunday, 07.02.2016
15:06

Ово значи надмашити себе и објективно квалитетнијег противника. Све подсећа на орлиће против Бразила... Само напред момци!!!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 07.02.2016
14:12

Nadam se da će protiv Ukrajine biti potpuno otvorena arena.

avatar
Nikola Nikola
Sunday, 07.02.2016
13:28

Sa ''Azerima'' smo pre par godina odigrali jedan od najboljih mečeva evropskih prvenstava ikada - pobedili smo ih sa 9-8.