Nova žrtva korone, preminuo rukometaš Vladimir Dimitrijević

Autor: Ivan Cvetković
utorak 21.04.2020.
08:17
Izvor: Sportske.net, Tanjug

Tužne vesti stižu iz Niša.

ehfcl.com
ehfcl.com

Povezane vesti

Bivši srpski rukometaš Vladimir Dimitrijević preminuo je u Nišu od posledica koronavirusa u 61. godini, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Dimitrijević je tokom karijere igrao za Jagodinu, Radnički iz Niša, Kristal iz Zaječara i Rijeku. Karijeru je završio u Jagodini.

Rođen je 29. januara 1959. godine u Jagodini. Rukometom je počeo da se bavi sa 13 godina, a prvi trener mu je bio Zoran Boganović Kiza. Brzo je napredovao, bio je snažan i hrabar uz izuzetan skok-šut. Odlika mu je bila jednostavnost u igri. Nametnuo se i brzo stigao do prvog tima.

Može se reći da je bio jedan od najzaslužnijih za ulazak Jagodine iz Prve srpske lige u Međurepubličku. Sjajne igre u nižerazrednom takmičenju preporučile su ga legendarnom treneru Zoranu Tuti Živkoviću, pa je prešao u Železničar iz Niša.

U novoj sredini brzo je izborio svoje mesto i bio zaslužan za osvajanje Kupa Jugoslavije. Karijera ga je dalje odvela u Kristal iz Zaječara, u kojem su tada igrali brojni vrhunski igrači. Iz Zaječara seli se u Rijeku, gde je bio jedan o vodećih igrača Zameta. Kasnije se vratio u Jagodinu gde je i završio karijeru

Ne propustite