Rale Simić o Dušku Koraću: ''Bez njega ovaj posao neće biti isti''

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.01.2016.
23:26
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Čovek koji je sa Duškom Koraćem godinama činio nezaboravni komentatorski tandem na najvećim sportskim takmičenjima širom sveta, teško je podneo vest o smrti svog velikog prijatelja i kolege.

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Povezane vesti

Iznenadna smrt novinara RTS-a Duška Koraća odjeknula je u ponedeljak i u Srbiji i u regionu. Svuda se prepričavaju njegovi nezaboravni komentari tokom tv-prenosa brojnih takmičenja, njegove iskrene emocije koje je iskazivao u svakom obraćanju javnosti i stavovi koji nikoga nisu ostavljali ravnodušnim.

Svih tih godina, njegov najbliži saradnik bio je Radoslav Simić, koga je uz Koraćevu porodicu, možda i najviše pogodio prerani Duškov odlazak.

Njegove reči povodom smrti Duška Koraća preneo je ''Alo'', gde je Simić podsetio da je od legendarnog kolege učio zanat kada je počeo da radi na RTS-u.

''Dule je voleo da pomaže mlađim kolegama. Imali smo i šta da naučimo od jednog vrsnog poznavaoca sporta. Govorio je da moram doslovno sve da pratim kako bih bio vrhunski u svom poslu.

Prenose smo radili od Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine i od početka smo se međusobno dopunjavali. Doživljavao sam ga kao starijeg brata u svetu novinarstva i uvaženog kolegu. Logično mi je da se sada zapitam kako ću dalje bez Duleta, ni ovaj posao više neće biti isti'',
iskren je Simić.

Korać je preminuo u jeku sezone zimskih sportova, koje je obožavao, tokom tradicionalne Turneje ''Četiri skakaonice'' koje je godinama prenosio, na početku još jedne olimpijske godine.

Prenosi iz Rija više neće imati taj prepoznatljivi šarm, svestan toga je i Rale Simić.

''Narod ga je najviše voleo jer je pričao po osećaju, bez cenzure i ulepšavanja stvarnosti. Nije voleo nepravdu. Bio je specifičan, unikatan. Mnogo će mi nedostajati i ne mogu da verujem da ga više nema'', rekao je Simić.

Komemoracija povodom smrti Duška Koraća biće održana 8. januara u 12 časova u zgradi RTS-a, a kremacija na Novom groblju 9. januara u 14 časova.

Ne propustite