Čaušić do tančina skautirao CSKA, a govorio je i o pozivu Zvezde!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 07.02.2018.
09:00
Izvor: Sportske.net

Na pripremama smo sreli i fudbalera koji je bio letos povezivan sa Crvenom zvezdom, ali koji je završio u ekipi Arsenala kod Miodraga Božovića.

Epa/Jesus Diges
Epa/Jesus Diges

Povezane vesti

Goran Čaušić (25) sa uspehom igra u ruskom šampionatu, on je trenutno član Arsenala iz Tule, ekipe koju predvodi Miodrag Božović, nekadašnji strateg Crvene zvezde. U utakmici protiv CSKA, upravo je Čaušić bio strelac pobedonosnog gola. Može li Zvezda da primeni njegov recept?

"Može, naravno. Ima Zvezda šanse, CSKA jeste pojačan, vratio je Musu. Biće teško, ali uz punu "Marakanu" svašta je moguće", rekao je on.

"Kada smo ih mi pobedili, nije im igralo nekoliko glavnih fudbalera. Džagoev je tada bio povređen", istakao je on.

Kakav fudbal igra CSKA?

"Igraju dugim loptama. Olanare je jak u špicu, ali je pitanje da li će on igrati sada kada je Musa došao i da li će igrati na isti način", ističe Čaušić.

Vernblom, Golovin i Vitinjo su predstavljani kao glavni igrači CSKA i organizatori igre? Šta o tome misli Goran?

"Vernblom takođe nije igrao protiv nas. Dosta zavisi od njega, veoma je jak na lopti, drži konce igre u svojim rukama. Sa druge strane, Golovin je jedan od najboljih veznih Rusije, sitan je, ali sjajan na lopti. Možda i glavni igrač CSKA. Mislim da su veča opasnost Džagoev i Golovin, Vitinjo jeste dobar, ali po mom mišljenju ima i boljih igrača od njega."

Može li Jovičić da zustavi Golovina?

"Sigurno. Ima Zvezde šanse, nije CSKA Mančester junajted. Golovin jeste jedan od najboljih njihovih igrača, ali daleko od toga da je nezaustavljiv."

Kada se radi o odbrani protivnika Crvene zvezde, Goran Čaušić smatra da je to najslabiji deo tima.

"Berezucki braća, Vasin. Ako gledamo po delovima tima, mislim da su najslabiji u odbrani, ako to uopšte može da se kaže, da su negde slabi", istakao je on.

Arsenal nam je predstavio kao klub koji nema tradiciju, ali koji je veoma ambiciozan.

"Nije klub sa tradicijom, ovde sam najviše zbog Grofa. Gubili smo od slabijih timova ako gledamo tabelu, dobijali one najjače. U ovoj ligi svako svakoga može da dobije."

Spekulacije su bile tokom leta da bi on mogao da pojača redove Crvene zvezde, ali se to nije desilo. Šta je bio problem?

"Bilo je priče da dođem. Nismo se dogovorili. Ovaj klub volim odrastao sam ovde, ali još mi je rano za povratak. Nadam se da ću jednog dana ponovo zaigrati za Crvenu zvezdu", rekao je on.

Ne propustite