AdmiralBet fudbalski tipovi - Goleada na Banovom brdu

Autor: Nemanja Janošev
petak 17.05.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Proberite...

Povezane vesti

Prelazi

 

1516 Lille - Nice 1-1 (2.64)

 

Lil bolje igra na strani nego kod kuće u poslednje vreme, Lion ih je savladao kao gost, ali su "doge" bile bolje od Meca i Nanta na gostovanjima. Sada na stadion "Pjer Moroa" stiže Nica koja nije imala vremena za odmor kao Lil koji će po svaku cenu tražiti pobedu u ovom meču kako bi izbegli kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno kako bi se direktno plasirali u elitno evropsko takmičenje. Čini se da je ovo jak "kec", pokušaćemo i sa prelazom, sve će biti na strani domaćina na ovom meču, gostima je utakmica praktično nebitna.

 

1410 Werder - Bochum X2-X2 (1.78)

 

Izgubio je Verder bitku za Evropu, nisu uspeli da slave u poslednja dva meča protiv Gladbaha i Lajpciga i igraće rekreativno ovo poslednje kolo. Sa druge strane, Bohumu gori pod nogama, ukoliko izgubi ovaj meč, Majnc ne izgubi, a Union pobedi Frajburg, upravo će oni igrati baraž. Zbog toga im bod radi veliki posao, dokazali su u prethodnom periodu da mogu da odigraju fenomenalno kao onomad protiv Union Berlina kada su postigli čak četiri gola. Poraz od Leverkuzena je bio očekivan, sada je vreme za makar bod. Možda nismo dovoljno hrabri za neki jači tip za ovaj meč, ali možda je bolje biti oprezniji ovoga puta.

 

4764 Osijek - Rijeka 1-1 (2.80)

 

Imamo prvaka Hrvatske, to je Dinamo i ovoga puta posle furiozne završnice, igrali su perfektno u poslednjih par meseci i uspeli su ne samo da sustignu, nego i da prestignu Hajduk i Rijeku. Rijeka se sprema za Kup, odnosno za revanš utakmicu finala ovog takmičenja, a utakmica protiv Osijeka biće im prava prilika za to pošto više nemaju nikakvu obavezu pobeđivanja jer je titula izgubljena. Zbog toga očekujemo i da gosti "promešaju" karte i možda je i realnost da izgube ovu utakmicu baš zbog činjenice da se revanš meč finala kupa igra 22. maja, odnosno tri dana posle ove.  Osijek mora da dobije ukoliko želi Evropu.

 

Daj gol

 

 

2003 Čukarički - Partizan 4+ (3.12)

 

Postoji veliki broj mišljenja u fudbalskoj Srbiji da je Čukarički tim za velika dela, jer imaju izuzetan tim, ali čini se da nisu ispunili sav potencijal ove sezone jer su i Radnički, ali i Vojvodina pokazali više ako sagledamo sva takmičenja. Zbog toga sada imaju idealnu priliku da pokažu sav svoj potencijal i da možda još jednom savladaju Partizan koji su već pobedili ove sezone. Čukarički ima ubitačan napad, Vinisius se vratio u tim, Ivanović uvek ima motiv protiv Partizana koji nije želeo da ga zadrži, a mladi Miladinović je izuzetno opasan fudbaler po odbranu Partizana. Ovde očekujemo veliki broj golova, to je nešto što je sigurno kada igra Partizan, ali i Čukarički. Očekujemo lepu utakmicu za neutralne.

 

2040 Besiktas - Hatayspor 1+I&2+II(2.58)

 

Moguće je da će Bešiktaš malo kontrolisati koga će izvesti na teren jer u četvrtak sledi finale Kupa Turske koji će igrati protiv Trabzona. Ovaj meč je bitan i za jedne i za druge, ali je kvalitet nesumnjivo na strani domaćina. Gosti su blizu ispadanja, poraz bi ih verovatno gurnuo u niži rang i napadaće svim silama crno-bele. Biće ovo najzanimljivija utakmica, u to smo ubeđeni, kada je reč o turskom šampionatu i možda je vreme za golove, gosti će u slučaju nepovoljnog rezultata sigurno napasti u drugom poluvremenu. 

 

1431 Greuther Furth - Schalke 04 4+ (2.16)

 

Nije ni ovo sezona Šalkea, oni će i naredne igrati u Cvajti, ali su u poslednjih nekoliko mečeva dokazali da imaju potencijal i da možda sledeće sezone mogu da napadnu povratak u elitno društvo. Njihov protivnik u poslednjem kolu jeste Grojter i mi očekujemo utakmicu sa dosta golova, i jedni i drugi su već glavama na odmorima jer se radi o poslednjem kolu ovog prvenstva gde je skoro sve poznato, osim ko će u baraž, a ko direktno u treći rang. Šalke i Grojter nisu među timovima koji imaju nekog velikog motiva i hajde da probamo sa velikim brojem golova, nadamo se lepoj utakmici.

 

Katanac

 

2006 Radnički Niš - Javor 0-2 (1.91)

 

Preporodio je Radnički trener Joksimović, pokazao da njegov prošlosezonski uspeh i plasman u plej-of Super lige sa Radničkim iz Kragujevca nije bio slučajan, ekipa igra kompaktno, sigurno, čvrsto. U poslednjih devet utakmica svega jedan poraz i to u Subotici gde su čak imali i više šansi od protivnika i jasno je da su u ovom meču favoriti protiv Javora. Ivanjičkim belima gori pod nogama, oni bi porazom totalno zakomplikovali situaciju i bili bi blizu ispadanja. Nišlijama bod radi posao što se tiče opstanka i neće žuriti, igraće smireno i strpljivo, Javor je ekipa koja nema toliko potentan napad i ne verujemo u veliki broj golova, posebno u prvom poluvremenu. U nastavku je sve moguće, gosti moraju na pobedu.

 

Tačan rezultat

 

2004 Mladost Lučani - TSC Bačka Topola 0:0 1.p (3.24)

 

Nije baš da igraju rekreativno ovaj plej-of fudbaleri iz Lučana, ali je činjenica da ne mogu protiv jačih od sebe. Ipak, rasterećeni su, nemaju šta da dobiju ili izgube, za razliku od TSC-a koji će imati dobru šansu da stigne do drugog mesta ukoliko Partizan ne dobije Čukarički što je možda i u ovom odnosu snaga realnost. Lučanci su tim koji ima napadački potencijal, ali su dosta kvalitetniji u odbrani i neće se dati tako lako. Zvezda je stigla do pobede u Lučanima, ali baš teško, TSC će možda i teže, pa nećemo se iznenaditi ukoliko vidimo jedan remi. Ne pobeđuje se u Lučanima tako lako, iskusili su to i momci Žarka Lazetića koji su remizirali u prvom meču ove sezone protiv Mladosti (1:1) u Lučanima.

 

1984 Anderlecht - Club Brugge 2:2 (12.90)

 

Solidna forma Anderlehta, ali i Briža. Veliki derbi, oba tima ciljaju titulu, mrtva je trka u ovom trenutku jer su i jedni i drugi sa 46 bodova. Ovaj flamanski derbi je više od fudbala, sada je sve stalo u jedan meč, a mi možemo samo da očekujemo golove ako pogledamo kako igraju i jedni i drugi. Briž daje dva gola po meču na gostovanjima u poslednjih šest koje su odigrali na strani, napašće oni Anderleht, ali i domaćin ovog duela daje dosta golova i ako se pred njima otvorite, morate dobro da pazite. U duelu dva najuspešnija kluba u istoriji Belgije mi moramo odigrati na golove, a zašto ne probati i na veoma visoku kvotu na rezultat 2:2?

 

4765 Slaven Belupo - Dinamo Zagreb 1:0 bilo kada (3.52)

 

Dinamo ima deset vezanih pobeda u prvenstvu Hrvatske što je bilo odlučujuće, ponovo su šampioni, čini se sasvim zasluženo jer su njihovi konkurenti ove sezone posustajali kada je to bilo najpotrebnije Zagrepčanima. Sada, kada je osvojena titula, ostaje briga u Kupu Hrvatske gde će igrati protiv Rijeke, prvi meč je završen bez golova, i sve snage će biti usmerene na taj meč. Zbog toga se nećemo iznenaditi ukoliko trener gostiju na ovom meču promeša dobro karte i šansu pruži igračima koji nisu odigrali mnogo minuta ove sezone. Poslednje četiri utakmica između ova dva tima dobio je Dinamo, jeste favorit, ali hajde da izbegnemo igru na konačan ishod i da pokušamo sa tačnim rezultatom jer nije isključeno da će domaćin povesti.  

Ne propustite