Admiralbet fudbalski tipovi - Rendžers odustao

Autor: Nemanja Janošev
utorak 14.05.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Serija tipova ispred vas.

Povezane vesti

Prelazi

 

4512 Kilmarnock - Celtic 2-2 (1.98)

 

Sve je tu za Seltik. Istina, treba im bod za osvajanje titule, ali neće ići na njega, oni u svaku utakmicu u Škotskoj idu na pobedu i da postignu što više golova, tako će biti i ovoga puta, žele da reše pitanje titule kolo pre kraja. Kilmarnok je ekipa koja igra odlično ove sezone i verovatno ćemo ih gledati u Evropi, ali protiv Seltika koji je u naletu (a to svakako jeste posle pobede u Old firmu) teško da mogu da uzmu i bod. Očekujemo pobedu gostiju i to iz "dvojke", to je naš tip ovoga puta.

 

7756 Olympiacos - AEK X2-X2 (1.75)

 

Kako je samo interesantna borba za titulu u Grčkoj. Titula je za Olimpijakos izgubljena i to je svima jasno, onaj poraz od PAOK-a je značio i ispadanje iz konkurencije jer imaju pet bodova manje na dva kola do kraja od AEK-a, ali između ove dve ekipe su i PAOK i PAO koji čekaju upravo pobedu AEK-a. Olimpijakos ima izuzetno težak posao do kraja sezone, počelo je odavno u Ligi konferencija utakmicama protiv Aston Vile, potom je usledila ona utakmica protiv PAOK-a, pa sada AEK, a do kraja imaju Panatinaikos i finale Lige konferencija. Preteško, čini se da je najbolje za njih da se fokusiraju na finale evropskog takmičenja, činjenica je da ni Mančester siti ne bi izdržao ovakav raspored sa svim pobedama. Zbog svega toga, ali i zbog pozicije AEK-a na tabeli, verujemo da gost neće izgubiti utakmicu.

 

Daj gol

 

4511 Rangers - Dundee FC GG3+ (2.32)

 

Nema šanse Rendžers, jasno je to svima, oni će se spremati za finale Kupa protiv Seltika i još jedan Old firm ove sezone, u prvenstvu je titula izgubljena upravo u derbiju minulog vikenda. I upravo su se fudbaleri Rendžersa okliznuli protiv Dandija, bilo je 0:0 pre nekoliko nedelja kada je titula bila sve dalje. Dandi je, sa druge strane, poražen u tri uzastopna meča, ni oni ne mogu gore, Evropa je za njih predaleko i čini se da bi i jedni i drugi mogli upuštenije da uđu u meč. Tu bi trebalo konačno da dođe do izražaja kvalitet Rendžersa, verovatno i igrača koji nisu dobijali šansu ove sezone. Zbog toga može da popusti i odbrana. Premala je kvota na "keca", zato idemo na GG.

 

4637 Bodo Glimt - Tromso Tim1 daje gol 1-15 min DA (3.29)

 

Čini se da nema sumnje koji je tim najbolji u Norveškoj, i u novu sezonu su krenuli odlično fudbaleri Bodo-Glimta, dobili šest od sedam, a i tu jednu utakmicu protiv Moldea su bili bolji rival, ali je meč završen 1:1 iako su imali 70% lopte u svom posedu. Nesumnjivo da su favoriti i protiv Tromza koji ima očajan start šampionata. Trenutno su poslednjeplasirani tim na tabeli, pobeda protiv Oda ih je malo pogurala napred, ali je činjenica da moraju mnogo bolje, pre svih napadači predvođeni prošle sezone fantastičnim Erlienom koji je postigao 15 golova, a do prošlog kola u novoj sezoni nijedan. Jasno je da je Bodo apsolutni favorit, u prošlom kolu su postigli četiri gola, možda bi i sada moglo biti tako... Uglavnom, čini se da je ovo meč za golove i "keca".

 

4641 Odd - Molde Tim2 2-3 (2.02)

 

Molde je jedini tim koji je uspeo da otkine bod prvoplasiranog Bodo Glimtu, ali su se klizali do sada. Od je odigrao izuzetno slabu utakmicu protiv Tromza u prethodnom kolu i sada su u velikom problemu jer nisu postigli gol na poslednja dva meča. Oni su ove sezone primili i najviše golova, a Molde koji ima jedan od najjačih napada (u ovoj sezoni su drugi po broju postignutih golova) bi trebalo da postigne makar jedan gol na ovoj utakmici, verovatno i više. To je i naš tip, pokušaćemo sa dva ili više golova na goste u ovoj utakmici jer je Molde, i pored činjenice da su uzeli samo bod u poslednja dva meča, postigao ipak ukupno tri gola na tim utakmicama protiv jakih timova.

 

Katanac

 

3663 Coritiba - Guarani 0-1 (2.77)

 

Počela je Serija B u Brazilu, a dva tima na koja tipujemo nisu u dobroj formi na startu, Koritiba ima jednu pobedu u četiri meča, Guarani takođe, s tim što domaćin ima bod više. Ovo je meč za "katanac", izuzimajući duel protiv Santosa gde je Guarani primio 4 gola, u ostalim je odbrana bila na solidnom nivou, Koritiba ima skor 2:3 posle prva četiri kola i jasno je da će odbrane odneti pobedu ovoga puta u odnosu na napad i da veliki broj golova neće biti, osim u nekom slučaju visoke dekoncentracije jednih i drugih. Koritiba jeste blagi favorit, ali preskačemo konačan ishod, bolje igrati na mali broj golova.

 

4643 Sarpsborg 08 - Ham Kam 0-2 (2.34)

 

Bio je taj period od kraja aprila i početka maja kada Sarpsborg nije primio niti jedan gol i sve utakmice pobedio, ali je usledilo otrežnjenje, po četiri gola u mreži od Sandefjorda i Moldea. Ham Kam je uvek kandidat za ispadanje poslednjih par sezona, ali ostaju u eliti, tako je bilo i prošle sezone. Oni imaju veoma slab potencijal u napadu, nisu efikasni i to se jasno vidi i na startu sezone jer su postigli najmanje golova od svih ekipa, ali moramo reći i da su tvrđi nego lane na startu sezone. Nekako je retko da u Norveškoj bude mali broj golova, ali čini se da je ovaj meč za tako nešto.

 

Tačan rezultat

 

 

3682 Randers - Viborg 1.p 0:0 (3.04)

 

Oba tima su uspela da se spasu ispadanja, u niži rang idu Hvidovre i, verovali ili ne, Odenze koji je izgubio poslednje tri utakmice, a ova dva tima će u direktnom duelu odlučiti o tome ko će u plej-of za Ligu konferencija. Viborgu odgovara bod ili pobeda, sve ostalo vodi Randers u doigravanje, pa je jasno da će domaćin napasti svim snagama makar pred kraj utakmice i da ćemo teško videti meč bez golova kao što je to bio slučaj u prethodnom duelu ova dva tima. Ipak, tvrdo će biti, posebno u prvom poluvremenu, pa neka naš tip bude tačan rezultat posle prvih 45 minuta.

 

3707 Samtredia - Dinamo Tbilisi 0:1 (7.65)

 

Najgori tim lige protiv najpoznatijeg, ali najpoznatiji odavno već ne igraju kako treba. Dinamo ima negativnu gol-razliku, postigli su samo deset golova do sada na 13 odigranih mečeva u šampionatu Gruzije i muče se. Dobili su prvoplasiranu Iberiju u prethodnom kolu sa 1:0, odigrali dobro u odbrani i to je recept, ali moraju po svaku cenu da nastave da igraju na visokom nivou ako žele Evropu one tamo sezone. Njihove utakmice su uvek tvrde, pa dovoljno vam valjda govori i jedan gol u poslednja tri meča. Domaćin ove utakmice je, sa druge strane, primio 26 golova u 13 utakmica, dakle 2 po meču, pa očekujemo makar jedan u njihovoj mreži ovoga puta. Da li je rezultat 0:1 realnost? Hajde da probamo.

 

Bomba

3611 ZED - El Zamalek 1 (3.77)

 

Nije se Zamalek dobro proveo u Kupu konfederacija Afrike, u prvom meču finala ovog prestižnog takmičenja u Africi poraženi su od Berkanea iz Maroka sa 2:1, ali sledi drugi meč 19. maja i ovaj duel protiv ZED-a je baš umetnut kada ne treba. ZED je treći na tabeli, ali je Al Ahli tim koji će ih verovatno preteći i domaćin ovog susreta po svaku cenu mora da pobedi Zamalek koji će sve svoje snage usmeriti na finale Kupa konfederacija. Ulog u tom Kupu konfederacije je ogroman, pobednik dobija 10 miliona dolara, drugoplasirani tim 2 miliona, pa je jasno da će Zamalek odmarati veliki broj igrača za taj duel. Pobeda domaćina je realnost.

 

Ne propustite