AdmiralBet i Sportske predlažu (16. 5. 2024) - Kome ide derbi Danske?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.05.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Pogledajte naše parove.

Povezane vesti

ČETVRTAK

 

3680 Zlin - Ceske Budejovice GG&2+II (2.49)

 

I Zlin i Češke Buđejovice praktično su otpisani u borbi za opstanak u prvoj ligi Češke. Domaćin je uz Karvinu najlošija ekipa u ligi, dok gosti imaju samo bod više u odnosu na rivala. Najviše je profitirao Pardubice koji će uskoro i zvanično obezbediti opstanak, ukoliko se ne dogodi pravo u čudo u poslednja tri odigrana kola. Češke Buđejovice beleže bolje rezultate u poslednje vreme, niz od pet utakmica bez poraza prekinuo je upravo Pardubice čime su “Crno-beli” napravili veliki korak unazad u želju da sačuvaju prvoligaški status. Sa druge strane, Zlin ne zna za pobedu duže od mesec dana, ali od Buđejovica dugo nije izgubio.

 

4622 Kalmar - Norrkoping GG&3+ (2.18)

 

Kalmar će u okviru devetog kola Alsvenskana dočekati Norčeping u prilično lošem raspoloženju. “Crvena braća” jesu verovatno i najzabavniji tim za gledanje ove sezone u Švedskoj, ali navijačima sigurno ne prija status pretposlednjeg tima u šampionatu. Koliko je ovo čudna sezona za Kalmar govori i podatak da je ekipa postigla identičan broj golova kao i drugoplasirani Jurgorden, a ima drugu najlošiju odbranu u ligi. Prvu ima upravo Norčeping koji je ipak sakupio 10 bodova i ne nalazi se u zoni ispadanja. Stil igre ove dve ekipe na praktično garantuje goleadu, pa su pogoci dobra opcija u ovoj situaciji.

 

3686 FC Copenhagen - Midtjylland 1&1+II (2.16)

 

Derbi kola danskog šampionata biće odigran na Parkenu gde će snage odmeriti dve najbolje ekipe u zemlji u ovom trenutku. Kopenhagen i Mitjiland razdvaja samo gol-razlika, pa je ovo meč za najvećim mogućim takmičarskim motivom. “Lavovi” imaju veliku prednost u domaćem terenu na retko gube, a uz to Kopenhagen je postao klub koji ima kulturu osvajanja trofeja u Danskoj, što nije zanemariva stvar u ovakvim utakmicama. Pobeda ne bi značila i automatski titulu prvaka zemlje, ali bi približila tim Jakona Nestrupa konačnom cilju. Umeo je Mitjiland u prošlosti da slavi u Kopenhagenu, međutim sada će to biti vraški teško.

 

2124 Young Boys - St. Gallen 1 (2.17)

 

Tri kola pre kraja prvenstva Švajcarske, Jang Bojs je na pravom putu da osvoji novu titulu prvaka zemlje. “Dečaci” imaju šest bodova prednosti u odnosu na Lugano, pa bi u slučaju trijumfa nad Sen Galenom stavili jednu ruku na trofej. Klub iz Berna ima najefikasniji napad i najbolju odbranu, pa je po mnogim parametrima zasluženo na čelu Superlige Švajcarske. Zadatak neće biti lak uzevši u obzir da u grad stiže Sen Galen koji je u velikom naletu. “Zeleni” su poslednju takmičarsku utakmicu izgubili pre dva meseca, dok u poslednje četiri utakmice imaju tri pobede, od kojih su dve u gostima. Frapantno zvuči podatak da je Sen Galen poslednji put pobedio u Bernu 2005. godine…

 

Kvota 25.44

Ne propustite