AdmiralBet i Sportske predlažu - Naš tiket dana! (15. 7. 2024)​

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 15.07.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Ovo je naš današnji tiket.

Povezane vesti

8553 Haka - Ilves 1+I&2+II (2.56)

I Haka i Ilves su dobrano popravili svoje rezultate u odnosu na proteklu sezonu Veikauslige. Haka u šampionatu Finske ovog trenutka zauzima šestu poziciju i ima ozbiljne šanse da se nađe u plejofu zbog velike prednosti u odnosu na timove iz plejaut zone. Ilves, pak, igra još bolje i nalazi se na četvrtoj poziciji koja bi mu omogućila da zaigra i u Evropi što je veliki san kluba iz Tamperea čiji su navijači u ekstazi zbog veličanstvenog trijumfa nad Helsinkijem kojem su “zakuvali čorbu” trijumfom od 3:0. Stoga je popularna Ipa favorit u meču koji nam gotovo sigurno garantuje veliki broj pogodaka.

8656 Fylkir - Akranes 2 (2.07)

Filkir kao da je zalutao u elitnom rangu islanskog fudbala. “Crno-beli” po svemu prikazanom od početka sezone prosto ne zaslužuju status prvoligaša, pa bi pravo čudo bilo da na kraju sezone izbegne ispadanje iz lige. U napadu to možda i ne izgleda tako loše, ali 36 primljenih golova na 13 mečeva uz samo osam osvojenih bodova je zaista previše. Na drugoj strani, Akranes polako, ali sigurno krči svoj put ka timovima koji imaju evropske ambicije, pa ne bi bilo iznenađenje ako bi tim na kraju i izborio izlazak u Evropi. Akranes je u aprilu ubedljivo slavio protiv Filkira na domaćem terenu sa 5:1, a trijumf je viđen i u Rejkjaviku.

8408 Hammarby - Goteborg 1 (2.00)

Veliki derbi 14. kola švedskog šampionata čeka nas u Stokholmu gde će Hamarbi odmeriti snage sa Geteborgom. Radi se o pravim velikanima tamošnjeg fudbala, iako stanje na tabeli to možda i ne pokazuje. Naročito u slučaju Geteborga. Jedini osvajač jednog evropskog trofeja u Švedskoj trenutno se bori za opstanak u eliti zbog veoma slabog učinka u napadu, a gostovanje Hamarbiju nije naročito idealna situacija za preokret sezone. Geteborg četiri meča zaredom ne zna za trijumf na gostujućim terenima, pa neće biti lako ni ovoga puta. Hamarbi ne blista kao petoplasirani tim Alsvenskana, ali je bodovno blizu timovima koje juri u ovom trenutku. Pobeda u derbiju bi možda pokrenula sve.

8396 Petrolul - Gloria Buzau 1&0-3 (2.39)

Čekanju je došao kraj, pa ovog vikenda počinje šampionat Rumunije u koji Petrolul i Glorija ulaze sa sličnim ambicijama -  da se izbegne dramatična borba za opstanak. Petrolul je prikazao dobru igru protiv sasvim solidne postave Fenerbahčea uprkos porazu, pa je to razlog za optimizam navaijača u novoj sezoni. Sa druge strane, klub iz Buzaua nije blistao u pripremnom periodu tokom kojeg nije ostvario niti jednu pobedu, a glatki porazi od Rapida iz Bukurešta i Olimpije iz Ljubljane ukazuju na to da Gloriju ipak očekuje prilično duga i teška sezona. Petrolul dugo nije slavio protiv Glorije, čini se da je došlo vreme.

Ne propustite