AdmiralBet kombinacije - Derbi velikana u Norveškoj

Autor: Nemanja Janošev
petak 28.06.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Od svega po malo.

Povezane vesti

4183 AC Oulu - KuPS 2&2+(2.20)

 

Borba za titulu u Finskoj postaje sve zanimljivija. Doskora neporaženi KuPS je u prethodna dva kola doživeo dva vezana poraza i sada imamo tri kluba na vrhu tabele sa po 25 bodova – to su aktuelni šampion HJK Helsinki, zatim KuPS i VPS, s tim da HJK ima meč više. Lepu priliku da se vrati na pobednički kolosek ekipa KuPS-a imaće u petak na gostovanju ekipi AC Oulua koja od početka sezone ima samo jednu prvenstvenu pobedu i svega devet osvojenih bodova na desetom mstu na tabeli. Gosti su veliki favorit u ovom meču bez obzira na dva pomenuta poraza, očekujemo njihov trijumf, uz bar dva postignuta gola, što je na nivou njihovog dosadašnjeg proseka u ovoj sezoni.

 

5046 Vaprus – Tallinna Kalev 1X&0-3 (1.96)

 

Duel direktnih rivala u borbi za opstanak u šampionatu Estonije. Talina je u velikoj krizi, vezala je četiri uzastopna poraza u prethodna četiri kola i dospela je na ivicu zone ispadanja. Sada ima isti broj bodova kao pretposlednji Vaprus koji je u prošlom kolu ostvario važan trijumf na gostovanju ekipi Paidea. Vaprus sada želi da i na svom terenu potvrdi uspon forme, ali i da prekine sada već prilično neugodnu tradiciju protiv Taline. Naime, Vaprus u prethodnih devet međusobnih duela nije uspeo da savlada pomenutog rivala, a poslednji put mu je to uspelo još u martu 2022. godine. S obzirom na trenutnu formu, blagu prednost dajemo domaćinu, ali tradicija nas navodi na oprez, pa otuda ''dupla šansa'', uz ne mnogo golova.

 

9990 Tromso - Molde GGI v GGII (2.00)

 

Tromso i Molde su širom Evrope poznati norveški klubovi, učesnici evropskih takmičenja, ali za razliku od Moldea koji je i ove sezone konkurentan za vrh tabele, Tromso ima dosta problema. Trenutno je u zoni ispadanja, sa samo tri pobede u 11 odigranih kola, ali znatno bolje igra na svom terenu, gde je i ostvario te tri pobede. Bez obzira na plasman na tabeli, ovaj duel će imati epitet derbija, a dolazak Moldea će biti i veliki motiv za domaćina da konačno pobegne od ''opasne zone''. Prošle sezone je Tromso bio oba puta bolji od Moldea, pa i sada očekujemo zanimljivu borbu. To bi trebalo da znači i golove na obe strane.

 

5012 Atletico Ottawa – Forge FC 1X&2-3 (2.63)

 

Derbi kola u kanadskoj Premijer ligi. Vodeći Atletiko iz Otave uz meč više ima i pet bodova više od drugoplasiranog Forga, ali je počeo da posustaje u poslednjih par mečeva u kojima je osvojio samo jedan bod. Ta dva kiksa su im najbolja opomena pred duel sa direktnim rivalom u trci za titulu i očekujemo da Atletiko sada zaigra bolje, ali mu neće biti lako, pa ne možemo unapred da otpišemo gostujući tim. Ono što je dodatni razlog da damo prednost Atletiku jeste i to što je pre dva meseca ubedljivo savladao ovog rivala, tada je bilo 3:0 za tim iz prestonice. Sada prognoziramo neizvesniji dvoboj.

 

5290 Shanghai Port – Zhejiang Professional 1-1&3-5 (3.13)

 

Šangaj Port dominira od početka sezone u kineskoj Superligi. U 16 odigranih kola ima 13 pobeda, tri remija i još uvek je neporažen, ali u odnosu na drugoplasirani Šangaj Šenhuu ima samo dva boda više.  Takođe, Šangaj Port je i ''mašina za golove'', postigao ih je čak 50, što znači nešto više od tri po utakmici. Sada mu u goste dolazi Žeđijang koji je takođe u gornjem delu tabele, ali pre svega zbog serije pobeda na domaćem terenu, dok na gostovanjima ima mnogo lošiji učinak. Razlog više da Šangaj Portu dodelimo ulogu apsolutnog favorita na svom terenu, a osim toga očekujemo i da domaćin još jednom potvrdi zašto ima ubedljivo najviše postignutih golova.

 

4942 Brage - Gefle 1&0-3 (2.37)

 

Brage je trenutno peti na tabeli švedske druge lige i u petak će u okviru 14. kola imati lepu priliku da svoj plasman popravi i ozbiljnije umeša u borbu za prva tri mesta koja donose prohodnost u najviši rang takmičenja. Njegov naredni rival Gefle je u zoni ispadanja, ali i u sve lošijoj formi, s obzirom da je u poslednjih pet kola doživeo četiri poraza. Brage igra vrlo čvrsto, njegova odbrana je jedna od najboljih u ligi, primili su samo 10 golova, ali im efikasnost nije jača strana. Čak četiri od pet poslednjih mečeva koje je Brage odigrao završeno je rezultatom 1:0, a izuzetak je prethodno kolo kada je na svom terenu deklasirao posldnjeplasiranu ekipu Sundsvala sa 5:0. Sada ipak očekujemo tvrđu utakmicu, sa malo golova, ali i pobedu domaćina.

 

4757 Gimcheon Sangmu - Daegu 1&1+I (2.87)

 

Ekipa Gimčeona je najlepša fudbalska priča ove godine u Južnoj Koreji. Prošlogodišnji drugoligaš koji je jesenas uspeo da se plasira u najviši rang, i ove sezone ostvaruje izvanredne rezultate. Posle 19 odigranih kola se već može reći da je ozbiljan kandidat za titulu, s obzirom da i ovom trenutku ima samo dva boda manje u odnosu na lidera na tabeli i aktuelnog šampiona, ekipu Ulsana. U sledećem kolu će imati priliku da se dodatno učvrsti u vrhu tabele, jer na svom terenu dočekuje ekipu Daegua koja je pri dnu tabele i verovatno je očekuje borba za opstanak do kraja sezone. Pobeda domaćina se nameće kao najlogičniji izbor.

 

5011 Valour FC – York 9 FC 2&3+ (3.54)

 

Vraćamo se još malo na kanadsku ligu. Jork je ekipa koja u poslednje vreme igra sve bolje i posle dve najnovije pobede je uspela da se probije na deobu drugog i trećeg mesta na tabeli. U petak je očekuje gostovanje pretposlednjem Valuru koji je objektivno jedna od dve najslabije ekipe u ligi, zajedno sa HFX Vonderersima. U poslednja tri kola Valur je upisao tri poraza i nema nagoveštaja da bi protiv favorizovanog Jorka nešto moglo bitnije da se promeni. Zato ''dvojka'' ne bi trebalo da dođe u pitanje, a očekujemo i bar tri gola, koliko najčešće i pada u poslednje vreme kada igra ekipa Jorka.

 

4932 San Jose Earthquakes – Los Angeles Galaxy 2&1+I&2+ (3.11)

 

LA Galaksi je ušao u novu seriju pobeda, vezao ih je tri u nizu u prethodna tri meča, a veliki doprinos tome je dao naš napadač Dejan Joveljić, što golovima, što asistencijama. Sada je Galaksi izjednačen po broju bodova na vrhu tabele Zapadne konferencije, zajedno sa svojim gradskim rivalom, Los Anđelesom, kao i Solt Lejkom. Idealnu priliku da nastave seriju pobeda Joveljić i drugovi će imati u nedelju kada gostuju najslabijoj ekipi u svojoj konferenciji, San Hozeu. Četiri uzastopna poraza ima San Hoze u poslednja četiri meča, svega tri pobede u ukupno 19 odigranih mečeva, pa bi sve osim novog trijumfa LA Galaksija bilo veliko iznenađenje.

 

4687 Derry City - Drogheda 1&2-5 (1.71)

 

Dileme ne bi trebalo da bude ni u ovom duelu iz šampionata Irske. Deri Siti je aktuelni vicešampion, a tu poziciju drži i u ovom trenutku, posle 23 odigrana kola, sa dva boda manje od vodećeg Šelburna. U petak će dočekati ''fenjeraša'' na tabeli, ekipu Drogede koja je sve usamljenija na začelju, pogotovo posle pobede pretposlednjeg Dandalka u prošlom kolu. Ako imamo u vidu da je Deri siti i najefikasniji u ligi, onda uz pobedu domaćina s razlogom očekujemo i veći broj golova.

Ne propustite