AdmiralBet kombinacije - Lazetić protiv Bahara!

Autor: Nemanja Janošev
subota 19.10.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Ne propustite!

Povezane vesti


7129 Minnesota United - Saint Louis City 1X&1-3 (2.58)

Ovog vikenda se završava ligaški deo sezone u američkoj MLS ligi, većina učesnika plej-ofa je već poznata, a Minesota je ''na ivici'' – da li će ući direktno u osminu finala, ili će morati u plej-in. Trenutno je sedmoplasirana na Zapadu, a protiv Sent Luis sitija će pokušati da bar zadrži tu poziciju, mada ima šanse i da dodatno popravi plasman uoči plej-ofa. Gosti su te šanse poodavno izgubili, ali su se u završnici sezone probudili, zaigrali bolje i dobili tri od prethodne četiri utakmice. I Minesota je u dobroj formi, a ono što je značajno popravila u poslednje vreme je igra u defanzivi, pa na poslednje četiri utakmice nije primila nijedan gol. Domaćin ima ulogu favorita, daćemo mu i mi prednost, ali ne otpisujemo ni goste, pa ostavljamo određenu rezervu po pitanju konačnog ishoda.

1344 Brescia – Sassuolo X2&0-3 (1.97)

Sasuolo je igrama i rezultatima od početka sezone istakao kandidaturu za ekspresni povratak u Seriju A. Posle osam odigranih kola zauzima treće mesto, iza Pize i Specije koje nisu mnogo odmakle, ali sada će biti na ozbiljnom ispitu protiv domaće Breše. Njihov duel se može nazvati i derbijem kola, s obzirom da i Breša igra sve bolje posle nešto lošijeg starta sezone i ima samo dva boda manje od narednog rivala. Četiri i po godine je prošlo od njihovog prethodnog međusobnog duela, kada su zajedno bili u Seriji A. Sasuolo je tada bio znatno bolji, ali je prošlo suviše vremena od tada i okolnosti su se promenile, pa sada očekujemo mnogo jači otpor Breše i rezultatski neizvesnu borbu. Treba imati u vidu i da je Sasuolo samo jednom poražen od početka sezone, da je u usponu forme, pa je u skladu s tim i naša prognoza.

7465 Maccabi Tel Aviv- Maccabi Haifa 1X&GG (2.25)

Žarko Lazetić protiv Baraka Bahara! Veliki izraelski derbi, duel dva kluba koji su godinama unazad glavni kandidati za titulu, a u prethodnih šest sezona imaju po tri titule. Makabi iz Tel Aviva je aktuelni šampion, trenutno i lider na tabeli, ali uz utakmicu više od rivala iz Haife. Doskorašnji trener TSC-a Žarko Lazetić je letos preuzeo ekipu izraelskog šampiona i za sada mu odlično ide na domaćoj sceni, ima pet pobeda i remi u šest odigranih kola, ali baš i ne u Ligi Evrope, gde je bez bodova posle poraza od Brage i Mitjilanda. Sada će na suprotnoj strani imati bivšeg trenera Crvene zvezde Baraka Bahara koji se posle neuspele epizode na klupi šampiona Srbije vratio u Haifu. Prošle jeseni je Lazetić kao autsajder sa TSC-om uspeo da osvoji bod na Marakani protiv Baharove Zvezde. Sada su uloge drugačije, pa ovoga puta srpski trener ima ulogu blagog favorita u derbiju.

2011 Jedinstvo Ub – Vojvodina 2-2&2+ (2.94)

Posle impresivnih rezultata sa lučanskom Mladosti, Nenad Lalatović se vratio u Vojvodinu koju doživljava kao svoju ''drugu kuću''. Novosađani su od početka sezone ostvarili rezultate ispod očekivanja, iako sama igra ekipe nije bila toliko loša, pa su dugo bili u donjem delu tabele. Lalatović je već treći trener ''lala'' od početka ove sezone, posle Božidara Bandovića i Nemanje Krtolice. Vojvodina je uoči prvenstvene pauze kao gost deklasirala Spartak u Subotici sa 4:0, pa se sada od Lalatovića očekuje da uđe u seriju pobeda i sa Novosađanima, kako je to već učinio sa Lučancima. Jedinstvo je i dalje poslednje na tabeli, mada je nedavno protiv Spartaka upisalo prvu superligašku pobedu. Ipak, Vojvodina će u ovom susretu biti veliki favorit.

7247 Breidablik – Stjarnan 1&2-4 (2.56)

Skrećemo vam pažnju i na islandsku ligu, gde je sam finiš sezone, i to veoma zanimljiv kada je u pitanju borba za titulu. Dva kola su ostala do kraja, a aktuelni šampion Vikingur i Brejdablik imaju isti broj bodova! Da sve bude još zanimljivije, ove dve ekipe će odmeriti snage u poslednjem kolu, kada će se sve rešavati. Pre toga, Brejdablik će dočekati ekipu Stjarnana koja se bori za treće mesto i plasman na evropsku scenu, pa će i gosti u ovom meču imati ogroman motiv. Brejdablik je u prošlom kolu već kiksnuo na svom terenu protiv trećeplasiranog Valura koji je odneo bod, ali sada ne bi smeo da dozvoli nešto slično. Inače, Brejdablik ima slabiji međusobni skor i lošiju gol-razliku od Vikingura, pa ako i na kraju budu izjednačeni, Vikingur će odbraniti titulu.

1249 Zaragoza – Almeria 1&1-6 (2.30)

Samed Baždar je u dogovoru sa selektorom propustio meč mlade reprezentacije Srbije protiv Ukrajine kako bi učvrstio svoju poziciju u Saragosi, gde je stigao ovog leta. I, uspeo je u toj nameri! Naš mladi napadač je prošlog petka bio čovek odluke u meču protiv Tenerifa na Kanarskim ostrvima, kada je Saragosa od 0:2 stigla do 3:2, a Baždar je tome doprineo sa dva svoja pogotka u finišu meča. Njegov tim se posle te pobede probio na deobu drugog mesta na tabeli španske Segunde, a kako bi se Saragosa tu i zadržala, neophodno je da sada na svom terenu savlada i Almeriju. Naravno, mnogo će se očekivati od Baždara, pa nam ostaje da vidimo da li će uspeti da nastavi golgetersku seriju. Almerija je u donjem delu tabele, ima samo dve pobede u devet kola i za očekivati je novi trijumf Saragose.

6751 Khimki - Lokomotiv Moscow 2&2-5 (2.08)

Moskovska Lokomotiva je iz sezone u sezonu sve bliža vrhu tabele, a kako sada stoje stvari posle 11 odigranih kola, možda je ponovo došlo vreme da bude ozbijan kandidat za titulu prvaka Rusije. Poslednju titulu osvojila je 2018. godine, posle čega je Zenit uspostavio šestogodišnju dominaciju. Uoči gostovanja Himkiju, Lokomotiva deli prvo mesto sa Krasnodarom, s tim da moskovski tim ima najviše pobeda, kao i najviše golova. Najveće zasluge za to ima nova zvezda ruskog fudbala, 19-godišnji ofanzivni vezista Aleksej Batrakov koji je na 11 prvenstvenih mečeva postigao sedam golova, uz šest asistencija i trenutno je prvi strelac ruske Premijer lige. Himkiju loše ide, u prvenstvu nije postigao gol skoro dva meseca, a sa Lokomotivom se dva puta sastajao u Kupu Rusije kada je doživeo dva ubedljiva poraza, 0:4 i 1:5. Dakle, sve osim nove pobede Lokomotive bilo bi veliko iznenađenje.

2122 Young Boys – Luzern GGI v GGII (1.75)

Iz kola u kolo očekujemo da šampion Švajcarske zaigra u skladu sa tim zvanjem, ali umesto toga Jang bojs ulazi u sve težu situaciju. Poslednji je na tabeli posle najnovijeg poraza od Bazela, pa je uprava smenila trenera Ramena, na čije mesto je došao trener U21 ekipe Žoel Manjen kao privremeno rešenje. Uporedo sa lošim rezultatima ovaj tim ima sve više problema i sa povredama igrača. Najnoviju je doživeo defanzivac Tanguj Zukru, koji će prema prvim procenama pauzirati šest do osam nedelja. Da sve bude još teže, naredni rival mu je lider na tabeli, ekipa Lucerna. Posebna zanimljivost je da je učinak ove dve ekipe kao u ogledalu – Lucernov 5-3-1, uz gol-razliku 17:11, a Jang bojs ima 1-3-5, uz gol-razliku 11:17. Bez obzira na sve, šampion se ne sme otpisivati, ali akcenat stavljamo na golove.

4086 Norrkoping – Brommapojkarna X2&0-3 (2.49)

Finiš sezone je u Švedskoj, gde je Bromapojkarna u sredini tabele i moglo bi se reći da je u mirnoj luci što se tiče opstanka u ligi, a može da se pohvali i da u svojim redovima ima najboljeg strelca lige, 33-godišnjeg Nikolu Vasića koji je karijeru proveo uglavnom u Švedskoj, izuzev angažmana u italijanskoj Ređini do pre par godina. Vasić je na 26 prvenstvenih mečeva postigao 17 golova, uz tri asistencije, od toga je tri puta bio strelac u prethodna dva kola u kojima je Bromapojkarna ostvarila dve pobede. Što se tiče domaćina, on je u lošoj formi i sada je već blizu zone ispadanja, pa su mu bodovi neophodni, ali prednost dajemo gostima.

7214 Ferencvaros - MOL Fehervar 1&2+II (2.01)

Šampion Mađarske Ferencvaroš je posle šest pobeda u nizu doživeo i prvi poraz uoči dvonedeljne pauze, od domaćeg Pakš-a sa 3:1. Sada mu već Puškaš Akademija i Pakš ozbiljno ''dišu za vratom'', pa će protiv MOL Fehervara imati imperativ pobede. Ovaj meč će biti derbi kola, iako gosti nisu više na onom nivou iz vremena kada ih je Marko Nikolić vodio do titule prvaka 2018. godine. MOL Fehervar je trenutno osmi na tabeli, pre pauze je vezao tri poraza, pa teško da će protiv šampiona moći da prekine tu seriju.

Ne propustite