AdmiralBet kombinacije - Norčeping nema odbranu!

Autor: Nemanja Janošev
subota 27.07.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv par u Norveškoj.

Povezane vesti

1868 Podbrezova – Zilina X2&0-3 (2.48)

 

Ovog vikenda počinje nova sezona i u Slovačkoj. Odlične igre njihovog nacionalnog tima na nedavnom Evropskom prvenstvu doprinele su većem interesovanju i za klupski fudbal, pa to sada treba da dođe do izražaja. Iz prvog kola ovde izdvajamo duel Podbrezove i Žiline, ekipa koje su prošle sezone igrale u plej-ofu. Žilina je regularni deo sezone završila na drugom mestu, Podbrezova je bila peta, ali su u plej-ofu i jedni i drugi pokvarili plasman, pa je Žilina na kraju pala na četvrto, a Podbrezova na šesto mesto. Poslednja tri međusobna duela ovih ekipa dobila je Žilina (sve tri minimalne pobede), pa će sada domaći tim pokušati da prekine taj niz, a mi smatramo da Podbrezova može do remija.

 

4174 Detroit City – Sacramento Republic X&GG (4.45)

 

Sakramento igra odličnu sezonu u američkoj USL ligi. Trenutno je drugoplasiran u Zapadnoj konferenciji, a ako posmatramo čitavu ligu, posle ekipe Čarlstona koja je lider na Istoku, Sakramento ima najmanje poraza od početka sezone – svega tri utakmice je izgubio u 19 odigranih mečeva. Što se tiče Detroita, takođe je doskora igrao vrlo dobro, ali je u poslednje vreme pokvario utisak, pa u prethodnih pet mečeva ima samo jednu pobedu. A ako posmatramo njihove međusobne duele, bilo ih je samo dva i oba puta je Sakramento slavio – 1:0 i 2:0. Sada očekujemo bolji otpor Detroita.

 

4036 Norrkoping – Kalmar 1X&GG (2.15)

 

Derbi začelja u Švedskoj. I jedni i drugi su u opasnoj zoni, s tim što je Kalmar u nešto povoljnijem položaju, sa dva boda više posle 15 odigranih kola. Ujedno je to i duel ekipa sa najviše primljenih golova u ligi, a to se pogotovo odnosi na Norčeping, čija je odbrana katastrofalna i primila je čak 37 golova na 15 utakmica! S tim u vezi, fascinantan je podatak da je poslednjeplasirani Vasteras primio čak 19 golova manje od Norčepinga, a ipak zaostaje dva boda za njim na tabeli! Ipak, Norčeping je u prošlom kolu pokazao i drugačije lice, savladao je ekipu Halmštada sa 1:0 i prekinuo dugu seriju poraza, pa mu iz tog razloga dajemo blagu prednost u odnosu na Kalmar.

 

4102 Zaglebie Lubin - Pogon Szczecin X&0-2 (4.85)

 

Meč drugog kola šampionata Poljske, a prvo kolo obeležila je ekipa Pogona iz Šćećina koja je ostvarila najubedljiviju pobedu (3:0 protiv Korone). S druge strane, ekipa Zaglebja je poražena u derbiju od Legije sa 2:0 i sada će pred svojim navijačima pokušati da dođe do prvih bodova u sezoni. Pogon je prošlu sezonu završio na četvrtoj poziciji, Zaglebje na osmoj, ali oba međusobna duela u prethodnom šampionatu Zaglebje je rešilo u svoju korist. Nije lak meč za prognozu, ali s obzirom na dobar start Pogona, očekujemo da će ovoga puta ostati neporažen protiv Zaglebja.

 

4216 Koper – Olimpija Ljubljana 2&0-4 (2.35)

 

I u Sloveniji se igra drugo kolo, a jedan od derbija je duel Kopra i Olimpije. I jedni i drugi su uspešno započeli novu sezonu, Olimpija je sa 2:0 bila bolja od Primorja, a Koper je kao gost savladao ekipu Radomlja sa 1:0. Koper je 2010. godine osvojio svoju prvu i još uvek jedinu titulu prvaka. Posle toga je nekoliko godina bio u samom vrhu, ali je krajem prošle decenije ušao u krizni period, ispao u drugu ligu, pa sada polako pokušava da se vrati na nekadašnji nivo. S druge strane, Olimpija je bila najpoznatiji slovenački klub iz vremena bivše Jugoslavije, a posle raspada zemlje pala je u senku Maribora. Ipak, i Ljubljančani se podižu, pa očekujemo da se to potvrdi i u predstojećem susretu.

 

3906 Daegu – Daejeon 1X&0-2 (2.25)

 

U Južnoj Koreji je na programu 25. kolo tamošnje K1 lige, a Daegu i Daežon dugo ne znaju za pobedu. Zato su i pali na samo dno tabele, konkretno Daežon, dok Daegu ima tri boda više na pretposlednjem mestu. Daegu je prošle sezone igrao u plej-ofu, pa je utoliko veće razočaranje njegovih navijača zbog očajnih rezultata u tekućem šampionatu. Sada će imati priliku da se odvoji od začelja tabele, a ukoliko u tome ne uspe, vodiće mnogo težu borbu za opstanak do kraja sezone. Ono što je postalo obeležje njihovih međusobnih duela u poslednje dve godine, jeste veoma mali broj golova – ili je bilo 0:0, ili je jedna od ove dve ekipe pobeđivala sa 1:0. U skladu s tim biće i naša prognoza.

 

4097 Tromso – Kristiansund X-1&0-3 (5.95)

 

I u Norveškoj je sezona daleko odmakla, a Tromso i Kristijansund nikako da ustale formu. Promenljivo igraju, doduše kao i većina ekipa u ovom šampionatu, pa bukvalno pola lige strepi od pada u zonu ispadanja, s obzirom na malu bodovnu razliku. Zanimljivo je da Tromso u poslednje vreme ima mnogo problema kada igra na domaćem terenu, gde je upisao tri poraza u nizu. S druge strane, Kristijansud je uglavnom poželjan gost, ima samo jednu pobedu ove sezone na gostujućim terenima, uz dva remija i pet poraza. Tromsu ćemo ovoga puta dati prednost, ima kvalitet da prekine taj loš niz na domaćem terenu, ali i da se Kristijansundu revanšira za minimalni poraz iz prvog dela sezone.

 

3977 Slavia Prague - Ceske Budejovice 1-1&2-4 (2.72)

 

Slavija je u novu sezonu ušla kao vicešampion, a u prvom kolu je kiksnula na gostovanju ekipi Slovackog (0:0). Priliku da popravi taj početni utisak imaće na svom terenu protiv Čeških Budejovica, ekipe koja se prošle sezone jedva spasila ispadanja, tek kroz baraž. Novu sezonu je započela porazom na svom terenu od Sigme (0:2), pa je utisak da će i nova sezona biti problematična za Češke Budejovice, po pitanju opstanka u ligi. Naravno, Slavija je u ovom duelu apsolutni favorit, očekujemo da to i potvrdi pred svojim navijačima.

 

3991 SJK – Lahti 1-1&0-4 (2.69)

 

SJK nam je sve zanimljiviji u šampionatu Finske, jer je svojim dobrim igrama ušao u ravnopravnu trku za titulu sa aktuelnim šampionom HJK Helsinkijem i KuPS-om. Sve tri ekipe imaju po 31 osvojeni bod, pa se nadamo da ta trka utroje može da potraje sve do same završnice ove sezone. SJK je u odličnoj formi, ima četiri pobede i remi u pet poslednjih mečeva, a poslednjeplasirani Lahti koji ima samo jednu pobedu od početka sezone deluje kao idealan rival da se ta serija nastavi. Ove dve ekipe su se sastale pre tačno dva meseca, kada je SJK kao gost slavio sa ubedljivih 4:0, pa je naša prognoza  logična - rutinska pobeda domaćina.

 

4089 CFR Cluj - Universitatea Craiova 1X&GG (2.07)

 

Derbi trećeg kola šampionata Rumunije. Radi se o ekipama koje su prošlu sezonu završile visoko plasirane, na drugom i trećem mestu na tabeli. U novu sezonu su ušle na sličan način, imaju po pobedu i remi u prva dva kola, a prilično su i efikasni. Nistor i Blanica su se sa po dva gola istakli u ekipi Univerzitatee, a Birligea je posle prva dva kola postigao dva gola za ekipu Kluža, pa će ovi igrači biti u centru pažnje. Blagu prednost dajemo Klužu zbog domaćeg terena, ali ćemo tu prognozu ''pojačati'' duplom šansom, uz očekivane golove na obe strane.

Ne propustite