AdmiralBet kombinacije - Udariće Saldanja na Nicu, Lazetić želi iznenađenje u Humskoj!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 22.10.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Deset zanimljivih kombinacija sa odličnim kvotama.

Povezane vesti

5410 Ferencvaros – Nice X2&GG (2.30)

Posle prva dva kola Lige Evrope, mađarski šampion nema nijedan bod. Sličan scenario je bio i protiv Anderlehta, i protiv Totenhema. Protivničke ekipe su stekle dva gola prednosti, a ''Fradi'' je u finišu tih mečeva uspeo da ublaži poraze. Sada će imati treću šansu da dođe do bodova, na svom terenu protiv Nice koja takođe nije impresionirala u prva dva kola. Francuski predstavnik je najpre remizirao protiv Sosijedada na svom terenu, a onda je neočekivano ubedljivo izgubio u Rimu od Lacija (4:1) i sada želi da u Budimpešti popravi utisak. Nica promenljivo igra i u šampionatu Francuske, nepredvidiva je, dok Ferencvarošu mnogo bolje ide u Mađarskoj, gde je veliki favorit za odbranu titule. Doskorašnji napadač Partizana Mateuš Saldanja je na domaćoj sceni već postigao nekoliko golova za svoj novi tim, ali se čeka na njegov prvenac i na evropskoj sceni u dresu Ferencvaroša.

5412 PAOK – Plzen X&0-2 (4.70)

Za PAOK važi slična priča kao sa Ferencvarošem. U šampionatu Grčke se profilisao kao kandidat za titulu, ali se od ovog tima očekuje nešto više i u Ligi Evrope. U prva dva kola PAOK je poražen od Galatasaraja u Istanbulu, a onda i od Steaue na svom terenu. Ako i protiv Plzena ostane bez bodova na ''Tumbi'', šanse za plasman među 24 najbolje ekipe biće svedene u domen teorije, ali ovoga puta očekujemo pozitivnu reakciju od solunskih crno-belih. Gosti iz Češke su vezali dva remija u prva dva kola, iako su u Frankfurtu bili na pragu poraza, ali su tada u finišu postigli dva gola i stigli do konačnih 3:3. Do drugog boda su došli na svom terenu protiv Ludogoreca, u meču bez golova, pa verujemo da bi bili zadovoljni još jednim remijem i na ovom ''vrućem'' gostovanju.

5411 Maccabi Tel Aviv - Real Sociedad 0-1I&1-2II (2.31)

Izraelski šampion je zaslužio više protiv Brage u prvom kolu Lige Evrope, bio je na pragu pobede, ali je u finišu sve ''prosuo''. Usledio je i poraz od Mitjilanda na stadionu Partizana u Humskoj, gde sada stiže i španski Sosijedad, s obzirom da je Makabi do daljnjeg domaćin u Beogradu. Uoči ovog susreta, tim trenera Žarka Lazetića je trijumfovao u velikom izraelskom derbiju protiv Baharovog Makabija Haife i povratio je samopouzdanje pred novi evropski izazov. Što se tiče Sosijedada, posle startnog remija sa Nicom, neočekivano je poražen na svom terenu od Anderlehta u prošlom kolu, ali je na domaćoj sceni, poput Makabija, napravio dobru uvertiru minimalnom pobedom u gostima nad Đironom.

1043 Millwall – Plymouth 1&2+ (2.14)

Milvol nam postaje sve interesantniji ove sezone, jer je nedavno angažovao mladog napadača Vojvodine Mihaila Ivanovića koji je proteklog vikenda postigao svoj prvi gol u Čempionšipu. Ivanović je protiv Derbi Kauntija ušao u igru u 73. minutu, a samo desetak minuta kasnije je doneo izjednačenje svom timu i važan bod za beg od ''opasne zone'' na tabeli. Biće zanimljivo videti da li je ovim golom zaslužio ulogu startera u duelu sa Plimutom koji ima samo bod više na tabeli, a u prošlom kolu je doživeo debakl u Kardifu (5:0). Čini se da je ovo lepa prilika za Milvol da upiše treću pobedu u sezoni i približi se sredini tabele, a za Ivanovića da možda uđe i u golgetersku seriju. Najvažnije je da je ''probio led'', sada će mu biti mnogo lakše.

9512 Volendam - Den Bosch X2&0-4 (2.31)

Godinama je Den Boš tavorio u donjem delu tabele holandske druge lige, ali od početka ove sezone je najavio veliki rezultatski uzlet. Posle deset odigranih kola, Den Boš deli prvo mesto sa Helmondom, pa ako ovako nastavi, mogao bi da bude jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u Erediviziju. Gostovanje ekipi Volendama biće veliki ispit za lidera na tabeli, s obzirom da je i domaćin u usponu forme, dobio je četiri od poslednjih pet prvenstvenih utakmica. Volendam je prethodnih par sezona bio član elitnog društva i želi tamo da se što pre vrati, pa se ove dve ekipe nisu sastajale od aprila 2022. godine. Poslednjih nekoliko međusobnih duela Volendam je rešio u svoju korist, bilo je čak i ubedljivih pobeda od 6:0 i 5:1, ali kako rekosmo, Den Boš je sada znatno bolji nego što je tada bio i očekujemo da to i potvrdi.

5360 Salzburg - Dinamo Zagreb 1X&GG (1.99)

Salcburg je možda i najveće razočaranje od početka takmičenja u novom formatu Lige šampiona. Austrijski tim je u prva dva kola doživeo ubedljive poraze od Sparte iz Praga i francuskog Bresta, pa duel sa zagrebačkim Dinamom čeka bez ijednog boda i uz gol-razliku 0:7. I Zagrepčani su katastrofalno startovali, doživeli istorijsku blamažu u Minhenu protiv Bajerna (2:9), ali su se brzo oporavili od tog rezultata i u sledećem kolu su na svom terenu bili bolji od Monaka, što ipak nisu potvrdili pobedom, jer su ispustili dva gola prednosti. Ali, osvojen je prvi bod, uz nagoveštaj znatno boljih izdanja u nastavku takmičenja. To nije došlo do izražaja proteklog vikenda u šampionatu Hrvatske, gde je Dinamo osvojio samo bod na svom terenu protiv Istre, pa blagu prednost ipak dajemo Salcburgu.

7296 Degerfors – Orebro 1-1&2+ (2.84)

Finiš je sezone u Švedskoj, a Degerforš je već jednom nogom zakoračio u elitni rang takmičenja u ovoj skandinavskoj zemlji. Lider je na tabeli tamošnje druge lige sa osam bodova više od Estera i Landskrone i u uz utakmicu manje od svojih glavnih konkurenata, pa je jasno da bi pobedom nad Erebrom i teoretski osigurao prvo mesto na tri kola pre kraja sezone. Degerforš je uz to i u sjajnoj formi, nalazi se u seriji pobeda i sve ukazuje da će protiv Erebra biti promovisan u novog prvoligaša. Što se tiče gostiju, njima gori pod nogama, na ivici su zone ispadanja, ali će bodove spasa najverovatnije morati da traže na nekom drugom mestu.

1046 Blackburn – WBA 1X&0-3 (1.95)

VBA je, sa našim Urošem Račićem u timu, izvanredno započeo ovu sezonu u Čempionšipu. Posle prvih šest kola imao je pet pobeda i remi, a posebno se istakao nigerijski napadač Džoš Mađa koji je trenutno lider na listi strelaca sa sedam golova, zajedno sa Saincom iz Noriča. Međutim, u naredna četiri kola ovaj tim je pokvario utisak, osvojivši još samo dva boda i trenutno je na petom mestu na tabeli, sa istim bodovnim učinkom kao Blekburn kome će u sredu gostovati. Imajući u vidu da je Blekburn najnegostljubijiviji domaćin od početka sezone, dobio je svih pet mečeva na domaćem terenu uz gol-razliku 12:3, jasno je kome dajemo prednost, mada je VBA odličan u gostima sa učinkom 3-1-1.

5406 Braga - Bodo Glimt 1&1+I (2.21)

Norveški Bode Glimt važi za odličnu ''domaćinsku ekipu'', što smo videli letos i u dvomeču sa Crvenom zvezdom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ipak, u gostima nije bio ni senka tog tima koji je u prvom meču nadigrao srpskog šampiona, pa je Zvezda prošla u elitno društvo, a Bode je morao da se zadovolji učešćem u Ligi Evrope. I, dobro mu je krenulo. Neporažen je posle prva dva kola, na svom terenu je bio bolji od Porta, a zatim je igrao bez golova protiv belgijskog Rojal Uiniona. Sada ga očekuje duel sa još jednim portugalskim predstavnikom, ali na gostujućem terenu. Braga ne blista, ima pobedu na startu protiv Makabija, ali je do nje došla posle preokreta u finišu, a zatim je ubedljivo poražena od Olimpijakosa u Pireju. Ipak, domaćin je favorit u ovom meču.

8501 Cartagena – Tigres 1&1-3I&1-3II (2.74)

Malo ''egzotike'' za kraj ovih AdmiralBet kombinacija, zavirićemo u kolumbijsku drugu ligu. Tamo je Klausura stigla do 16. kola, a Real Kartahena je jedan od timova koji je već obezbedio plasman u drugu fazu takmičenja, odnosno u Top 8. Trenutno je trećeplasirani tim na tabeli, ali još ima šanse da popravi plasman i možda izbije i na čelo tabele. Tigres za to vreme gaji kakve-takve nade za plasman među osam najboljih, ali to u ovom trenutku ipak ne deluje realno i sve osim pobede domaćina bi predstavljalo veliko iznenađenje.

Ne propustite