AdmiralBet - Latino ponuda, pregršt dobrih tipova!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.07.2022.
13:20
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Argentina, Brazil, Urugvaj, Čile… Pregršt dobrih tipova!

EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni
EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Povezane vesti

Vikend kakav se na pamti u Argentini, "Superklasiko" rivali su se propisno iznervirali, pogotovo Boka koja je izgubila na "Bomboneri" od Banfilda. Doduše, verovatno su mislili već na revanš meč Kopa Libertadores protiv Korintijansa, ali svejedno, ovo je treći poraz u šest mečeva i u sredini su tabele. Odmah iza njih je River. I oni su mislili na revanš sveargentinske osmine finala, poraženi su od Veleza u prvom meču Kopa Libertadores sa 1:0. Dok su mislili na Velez dogodio im se uragan, odnosno tim tog imena, koji je na "Duku" u prestonici slavio sa 3:2. Neko opravdanje za "Milionere" je isključenje Majdane posle pola sata, ali ekipa Marsela Galjarda koji je za osam godina pokupio sve moguće trofeje je još gora od najvećeg rivala, samo dve pobede, imaju osam bodova.

Ovog vikenda Boka će se vaditi na gostovanju tvrdom San Lorencu u bariju Boedo u Buenos Ajresu, "Sveci" su specijalisti za remije, deluju bolje nego prošle sezone. Najiskuniji igrač je Kolumbijaca Zapata, bivši štoper Milana, Paragvajci Bareiro i Ortigoza su motor tima koji retko u poslednjih nekoliko godina uspeva da parira "Đenovljanima".


River jednostavno mora da pobedi Godoj Kruz, ali posle promenjivog starta, ali su gosti iz Mendoze nakon lošeg starta zaređali sa solidnim rezultatima, samo jedan poraz u pet mečeva. Ponse i Elijas Lopez su na pozajmici u popularnoj "Tombi" baš iz Rivera, popusta neće biti, ali za "Milionere" je ovo moranje. Njuelsi gostuju Platenseu, ako gledate raspored, ovo je duel timova iz top tri, ali niko ne očekuje da tu ostanu. Vodeće Gimnasija La Plata ide na noge Atletiko Tukumanu koji je verovatno najnepredvidivija ekipa u ligi, sposobna da pobede bilo koga, ali i da razočara poput slabijih timova. "Tuku" nemaju nijedan poraz od početka sezone, četiri remija i par pobeda, odoleli su protiv Rivera, tukli Lanus, pa lideru neće biti lako.

8838 River Plate - Godoy Cruz 1-1 (2.22)

Od ostalih mečeva izdvajamo sudar Rasinga i Independienta, domaćin igra solidno, vodi ih Fernando Gago, bivši igrač Reala, igraju Skeloti, Čileanac Mena,  Paragvajac Rohas, popularna "Akademija" ima i Kolumbijca Kardonu koji je nastupao za Boku, veoma dobar tim, koji na stadionu "Peron" igra odlično, nisu izgubili ni bod, niti primili gol, a dali su devet pogodaka. Independiente je tigar od papira, ovo je inače derbi grada, jedan od većih u Argentini u stvari stanovnici kažu da je najveći pored "Superklasika". Pisali smo svojevremeno o ovom meču, oba kluba su u top pet argentinskog fudbala, ovo će biti 230. meč, uspešniji je Independiente, oni su sedam puta bili šampioni Južne Amerike, ali poslednji trijumf je bio pre gotovo 40 godina. Zanimljivo da Rasing ima dve titule više u prvenstvu od rivala, poslednja je od pre tri godine. Samo u poslednje vreme ni jedni ni drugi nisu u vrhu, pogotovo se to odnosi na "Đavole" koji dve decenije nisu slavili. Ako se gleda forma, svakako da je domaćin favorit, ali u derbijima se nikada ne zna, možda je dupla šansa na "Plave" uz malo golova bolje rešenje...


U derbiju začelja, Defensa i Hustisija i Aldosivi takođe ne bi trebalo da budu efikasni, a malo golova očekujte u sudaru Taljereša u Kordobi i Barakas Sentrala. Gosti su baš tvrdi, oni su ušli kao najbolji tim druge lige, pozajmili su gomilu igrača iz većih klubova i za sada to funkcioniše.

Idemo u Brazil, vodeći Palmeiras mora da se vadi na gostovanju u Fortalezi posle neočekivanog poraza od Atletiko Paranaensea, u našoj sekciji "Nabilduj tiket" imate najavu tog meča. Paranaense sa Skolarijem na klupi, nekolicinom igrača koji su se vratili iz Ukrajine, veteranom Dedeom, Urugvajcem Kanobiom igra odlično, "Felipao" (Veliki Fil) Skolari za sada maestalno vodi tim. Idu na noge Gojasu koji je jedan od kandidata za ispadanje, imaju nekoliko igrača kao Bastosa, Sidneija koji su igrali u Evropi, i oni su pozajmili pošto su ušli u Seriju A fudbalere, ali ne deluje da će ostati u ligi.

Trećeplasirani Atletiko Mineiro čeka Sao Paulo, u Minas Žeraisu mnogi su ostavili kosti pred Hulkom, Eduom Vargasom, tim iz Belo Horizontea je aktuelni šampion. Iako je Sao Paulo veliko ime i ne igraju loše ove sezone, nama se čini da će teško preživeti "Mineirao".

Internasional koji je u gornjem domu ima šansu protiv Amerike Mineiro koja je klasična domaća ekipa. "Crveni" nisu tim kao nekada, ali Amerika je slabija nego prošle sezone, i ovde bi "dvojka" trebalo da izostane, a verovatno će biti malo golova.

Što se tiče derbija Korintijansa i Flamenga, "Timao" je pao što je verovatno posledica činjenice da su igrali sa Bokom u Kopa Libertadores (i prošli na penale)  a Flamengo se diže nakon očajnog starta, no najbolje je ostati po strani. Ako vam treba tip, onda probajte Koritibu koja "davi" kao domaćin u Parani, Žuventud je jedan od kandidata za ispadanje, možda je to dobar fiks.

U ostalim ligama, počinju Kolumbija, Peru, Paragvaj i Ekvador, pa da sačekamo.

U Čileu obratite pažnju na Kuriko Unido, čekaju Kobresal, na svojoj "La Granji" su uvek spremni da se nadigravaju, pa bi golovi mogli da dođu u obzir tim pre što je i Kobresal sa dva veterana, Argentincem Leskanom i nekadašnjim reprezentativcem Paname Sesiliom Vatermanom tim koji daje dosta golova.

Ne propustite