AdmiralBet pita - Imate li tiket za brazilski kup?

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.07.2022.
19:14
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Sjajni parovi, neki mečevi već rešeni u prvim utakmicama…

EPA-EFE/Yuri Edmundo
EPA-EFE/Yuri Edmundo

Povezane vesti

Kupom Brazila smo se već bavili, u pitanju je relativno mlado takmičenje u poređenju sa evropskim zemljama, igra se 34 godine, aktuelni šampion je Atletiko Mineiro koji je prošle godine savladao imenjaka iz Parane, pobedama u oba meča. Keno i Huls su blistali u tim utakmicama postigli su četiri od pet golova za "crno-bele", a legendarni napadač je sa osam golova bio i najbolji strelac takmičenja.

Nekadašnji napadač Portoa i Zenita je i dalje u timu iz Minas Žeraisa dao je gol i protiv Flamenga u prvom meču osmine finala u Belo Horizonteu, ali sada će crno-beli morati da brane prednost na krcatoj "Marakani". Flamengo loše igra u prvenstvu, mada su se sada stabilizovali, kup bi mogao da bude njihova šansa za trofej. "Rubro-negra" su tri puta bili najbolji u ovom takmičenju, ali ne znaju za trijumf desetak godina.

8760 Flamengo RJ - Atletico MG 1 (1.95)

Već smo dobili prva dva putnika u četvrtfinale, a to su Atletiko Paranaense koji je oba puta savladao Baiju sa po 2:1, kao i Fluminenze koji je posle pobede od 2:1 na svom terenu, bio još ubedljiviji u gostima protiv Kruzeira i slavio sa ubedljivih 3:0.

Neki mečevi osmine finala su praktično rešeni u prvim utakmicama. Slabiji tim iz Belo Horizontea, Amerika je nadomak top 8 faze, dobili su na "Mineirau" Botafogo sa 3:0 i oni bi trebalo bez problema da odbrane veliki kapital u revanšu u Riju.

Mnogo više vatre biće u drugom derbiju Sao Paula, Palmeiras je izgubio od "Trikolora" na Morumbiju sa 1:0, sada sledi revanš na "Alijanc Parku". "Verdao" je favorit, ali u poslednje vreme su malo stali, u proteklih deset godina, nekadašnji klub italijanskih imigranata je osvojio tri kupa, poslednji pre dve sezone. Ali su zato dominirali i u Kopa Libertadores, ovo su zlatne godine, sigurno da žele da pokušaju da dođu do het-trika. Sao Paulo nije ništa posebno, ali su u gornjoj polovini tabele. Ipak, Palmeiras je mnogo jači tim.

8757 Palmeiras - Sao Paulo SP X-1 (4.20)

Fortaleza koja je očajna u prvenstvu je dobila Searu u prvoj utakmici na "Kastelau" sa 2:0, meč se zanimljivo igra na istom stadionu, ovo su gradski rivali, sada će navijači Seare biti u većini, ali realno, prednost fenjeraša koji je ispao i iz Kopa Libertadores je značajna, verovatno će otići dalje.

8756 Ceara - Fortaleza 1 (2.35)

Imamo još jedan gradski derbi (vrvi od obračuna lokalnih rivala) ovoga puta u Gojaniji. Ako se sećate prvih mečeva osmine finala, Atletiko Gojanense je bio domaćin, prognozirali smo remi uz malo golova, nije ih ni bilo. Sada će u prednosti zbog navijača biti "Zeleni" na svojoj Serinji, koja je mala i zastrašujuća. Gojas i Atletiko će se boriti za opstanak to je jasno, oba tima su pri dnu, ali ovaj meč ima jak lokalni prestiž, ali ono što je gotovo sigurno, nećemo videti puno golova.

8755 Goias - Atletico GO 0-1I&0-1II (1.90)

Četvrtfinale će biti na programu krajem jula i u drugoj polovini avgusta, do kraja se igraju u svakoj rundi, pa i u finalu, dva meča...

Kompletnu ponudu mečeva brazilskog kupa kao i uvek imate u AdmiralBet-u.

Ne propustite