AdmiralBet tipovi - Ademar bleda senka španskog velikana, Cedevita merka trijumf u Čačku!

Autor: Ivan Cvetković
petak 02.02.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Red košarke, red hokeja, a između rukomet i odbojka.

Povezane vesti

12710 Borac Cacak – Cedevita Olimpija H2 4.5 (1.75)

Kroz čitavu istoriju međusobnih duela, pobednik u okršajima ova dva tima bio je isti – Cedevita Olimpija. Čačani su protiv Ljubljančana odigrali sedam utakmica i uvek parket napuštali pognute glave. Novu priliku da konačno dođu do trijumfa u duelu sa prvakom Slovenije imaće ove subote u meču AdmiralBet ABA lige, ali je Cedevita Olimpija favorit i bliža trijumfu. Gosti su četvrti na tabeli sa skorom 12-6, dok je Borac 10. i ima osam pobeda i deset poraza. Cedevita Olimpija je ove sezone već pobedila srpske evroligaše Crvenu zvezdu i Partizan, tako da sve govori u prilog slavlju Slovenaca u Čačku.

12739 Mornar – Cibona H1 – 3.5 (1.89)

Delovalo je da za Mornar iz Bara nema nade u ovoj sezoni AdmiralBet ABA lige. Barani su do petnaestog kola regionalnog šampionata pobedili samo jednom, ali je onda ekipa Mihaila Pavićevića konačno pokazala zube. Uspeli su „mornari“ da slave u dve od tri poslednje utakmice i opet se nadaju opstanku. Sada u Bar dolazi Cibona koja je u veoma lošoj formi. „Vukovi“ su od poslednjih pet utakmica u AdmiralBet ABA ligi slavili samo jednom i mogli bi da budu nova „žrtva“ Mornara. Crnogorski tim ima veliku priliku da konačno pobegne sa dna i izjednači se sa pretposlednjom Krkom. Ne sme da je propusti.

RUKOMET

43844 Puente Genil - Ademar 1 (1.80)

Rukometna reprezentacija imala je prilično razočaravajući nastup na nedavno okončanom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. “Furija” je ostala iz Hrvatske i Austrije, te ostala bez plasmana u narednu rundu, pa se nakon kraha nastavlja i tamošnja Asobal liga. Godinama već traje “teror” Barselone koja je neprikosnoveni vladar španskog rukometa, a nekada je i čuveni Ademar Leon važio za veoma jak evropski tim. Upravo će Ademar u 16. rundi gostovati Puente Henilu, još jednom timu iz sredine tabele. Gradić iz Kordobe blagi je favorit na domaćem terenu, a ni kvota nije tako loša.

ODBOJKA

45423 Zenit Kazan - Belgorod Tačan broj setova 3 (2.06)

Zabrana igranja ruskih klubova u evropskim takmičenjima ne važi samo za fudbal i košarku, već se dalje prelila i na sve ostale popularne ekipne sportove na Starom kontinentu. Jedan od najvećih gubitnika takve odluke jeste i odbojkaška institucija Zenit iz Kazana koji je šestostruki osvajač Lige šampiona u svojih tek nešto više od 20 godina postojanja. Popuštanja u Evropi neće biti, ali Zenit uveliko i prilično uspešno igra rusku Super ligu koju je posle nekoliko godina pauze i osvojio prošle godine. U Kazan stiže Belgorod, ekipa koja se bori za direktan prolaz u četvrfinale plejofa, ali nije Kazan mesto na kojem se očekuje pobeda.

HOKEJ

Villach - HK Olimpija Tim dva golova 3+ (2.03)

Zahuktava se takmičenje u prvenstvu Austrije koje ima i međunarodni karakter jer u njemu igraju i timovi iz Mađarske, Austrije i Slovenije. Potonji se uzdaju u nekadašnjeg jugoslovenskog hokejaškog velikana Olimpiju koja još uvek ima priliku da se domogne direktnog plasmana u četvrtfinala plejofa, iako je osmina finala već “u džepu”. Olimpija igra odlično u gostima u poslednje vreme, pobedili su četiri od pet mečeva i u Vilahu stižu ogrejani optimizmom, iako je domaćin favorit bez obzira na blagi pad forme. “Zeleni” su slavili u poslednja dva gostovanja ovom rivalu, mogli bi da “zakuvaju” i treći put.

37518 Zug - Biel 1 (1.92)

Bil je prošle sezone ispustio titulu u finalu Nacionalne lige Švajcarske pošto je poražen od Serveta ukupnim rezultatom 2:1 u pobedama, ali ove sezone nisu ni blizu vrha tabele. Istina, Bil (iliti na francuskom Bine jer se radi o bilingvalnom području u kantonu Bern) će gotovo sigurno biti učesnik plejofa, ali krenuže od osmine finala što je ipak mnogo teži izazov. Sa druge strane, Cug igra sjajno i zasluženo se nalazi na trećoj poziciji sa četiri boda manje od Friburga, lider Cirih je ipak predaleko. Bil stiže u Bosar arenu kao autsajder i u nešto slabijoj formi, pa je “kec” sa ovako visokom kvotom prilično primamljiv.

Ne propustite