AdmiralBet tipovi - Ajaksovi mladići po ugledu na seniore, krah Šalkea i Napolija na vidiku...

Autor: Ivan Cvetković
petak 26.01.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Rubrike "Daj gol", "Katanac", "Prelazi" i "Tačan rezultat" sa ozbiljno dobrim kvotama.

Povezane vesti

DAJ GOL

1455 Kaiserslautern - Schalke 1+I&2+II (2.55)

Nemačka Cvajta je “Meka” za opklade sa golovima, pa tako nešto ne možemo da propustimo ni ovoga puta. Veliki Šalke se i ove sezone muči u drugoligaškom društvu, ne samo da će biti gotovo nemoguće da se vrati u elitu, već će morati da se bori i za opstanak u Cvajti. Sa klubom iz Gelzenkirhena se dešava nešto očigledno mnogo loše čim postoji takav problem, a susret sa Kajzerslauternom trebalo bi da barem olakša život “rudarima”. Ovakve utakmice ne smeju da se gube ako želite opstanak, ali koncept “račundžijskog” fudbala u Nemačkoj ne funkcioniše čak ni u ovakvim situacijama…

9460 Benfica B - Leiria 3+ (2.05)

Bivši klub Žozea Murinja više nije deo Primeire, već se bori za opstanak u drugoj ligi Portugalije. “Momci sa reke Lis” imaju problem tokom čitave sezone jer ne mogu da naprave niz dobrih rezultata koji bi ih odveli ka sigurnoj luci gde se već nalazi drugi tim Benfike. Momci iz Lisabona željni su dokazivanja, a rezervni timovi velikana često imaju promenjivu formu tokom sezone, iako kvalitet retko kada je upitan. Uostalom, to su fudbaleri koji će u jednom trenutku zaigrati za neki ozbiljan klub, a možda čak i matičnu Benfiku, pa bi u duelu ova dva tima moglo da “pršti” od golova.

9454 Ajax 2 - Dodrecht 1+I&2+II (2.05)

Holandska druga liga sinonim je za mnogo, nekada i previše golova, a već smo istakli tezu o rezervnim timovima velikih klubova. Kao po “ugledu” na svoje pulene, i Ajaks 2 ima određenih problema kada su rezultati u pitanju. Naravno, one nisu prioritet, već je to razvoj igrača, a kada se pogleda ukupno stanje, možda situacija i nije toliko loša. Jong Ajaks je ispred svojih vršnjaka iz PSV-a i Utrehta recimo, a u ponedeljak dočekuju Dodreht koji ove sezone želi povratak u Erediviziju. “Ovnovi” iz provincije Južna Holandija igraju veoma efikasan fudbal, pa su golovi svakako opcija i na ovom meču.

KATANAC

1214 Real Oviedo - Leganes 1. poluvreme bez gola (2.25)

Španska Segunda ima reputaciju ne preterano efikasne lige, ali se radi o prilično “takmičarskoj” ligi u kojoj se bodovi teško osvajaju. Bodove na strani redovno ostavljaju čak i najbolje ekipe u takmičenju, a u ovom trenutku to je Leganes. Klub iz predgrađa Madrida želi natrag u Primeru i na odličnom je putu da ostvari to. “Pepinerosi” ovog vikenda dočekuju sasvim solidni Ovijedo, nekadašnji član Primere stidljivo se nada borbi za elitno društvo, međutim i ekipe sa mnogo većim budžetom imaju iste, ako ne i jače ambicije. Tradicija kaže da smo u pet poslednjih međusobnih duela videli ukupno samo tri gola, ne deluje da će ovoga puta biti drugačije…

1344 Bari - AC Reggiana 0-1I&0-1II (1.88)

Ako smo onako o Segundi, šta tek reći za italijansku Seriju B? Vrhunski italijanski fudbal već dugo nije sinonim za tvrd i defanzivan fudbal, ali je drugoligaško društvo po tom pitanju ostalo prilično autentično i svedoči duhu jednog ne tako davnog vremena. U malom “derbiju” sredine tabele Serije B, Bari na stadionu Sveti Nikola dočekuje Ređijanu u meču za koji neki mogu garantovati čak i mirne mreže na obe strane. Mi nećemo biti tako izričiti, daćemo mogućnost da pogode po jednom u svakom poluvremenu, ali za neke je i “nula” sasvim razumna opcija…

1554 AC Ajaccio - Concarneau 1. poluvreme bez gola (2.25)

Još jedan tip dolazi iz jednog prvenstva u kojem se neće nagledati golova. Francuska druga liga predstavlja ozbiljno takmičenje, oni koji su ga igrali tvrde da je fizički zahtevno na nivou najboljih evropskih liga, te da je jedina razlika u tehničkoj i taktičkoj obučenosti igrača koje su na upitnom nivou. Uostalom, poslednjih godina i naši Večiti rivali često skautiraju fudbalere iz Lige 2 jer su pristupačni i odmah donose vidljiv kvalitet. U Ajačiju ga možda i ima, ali Korzikanci posrću ove sezone jer su daleko od borbe za plasman za viši rang. Sa druge strane, novajlija Konkorno ima sasvim pristojne rezultate i bliži je opstanku od povratka u staro društvo.

PRELAZI

7975 Bristol City - Nottm Forest X-X2 (2.62)

Najstarije fudbalsko takmičenje na svetu engleski FA kup stigao je do svoje četvrte runde, a do sada smo već videli nekoliko iznenađenje. Najveće je svakako šestoligaš Medstoun junajted, ali ovoga puta idemo u prestonicu kultne BBC televizije, Bristol gde tamošnji Siti dočekuje Notingem Forest. Bristol siti se nalazi na sredini tabele Čempionšipa, imaju prosečnu sezonu, a na svom Ešton Gejt stadionu “stradale” su i bolje ekipe od “šumara” poput Vest Hema u prethodnoj rundi. Ipak, veliko je pitanje da li “crvendaći” mogu do još jednog premijerligaškog skalpa, a u slučaju remija igra se ponovljeni meč.

1317 Lazio - Napoli 1X-X (3.55)

Posle šampionske sezone, mnogi su i očekivali pad Napolija, ali ne ovakav. “Partenopei” se jesu plasirali u osminu finala Lige šampiona, ali u Seriji A igraju ispod svakog standarda. Stigao je novi trener Valter Macari koji nije uradio ništa kako bi poboljšao igru Osimena, Kvarachelije i drugova, pa su navijači s pravom nezadovoljni. U goste im stiže Lacio koji beleži solidne rezultate, a eventualni trijumf nad Rimljanima pomogao bi Napoliju da uhvati priključak sa timovima koji žele u Evropu. Obe ekipe zabeležile su poraze u Superkupu Italije od Intera, utakmica na Dijegu Maradoni mogla bi da odredi sudbine i Napolija i Lacija.

TAČAN REZULTAT

5764 Estudiantes - Belgrano Tačan rezultat 1:0, 2:0, 3:0 (3.25)

Predstojećeg vikenda počinje i Liga kup Argentine po prilično čudnom sistemu, na šta smo već i navikli od zemlje prvaka sveta. Takmičenje se sastoji od 28 timova podeljenih u dve grupe, igraju se po dve utakmice, a titulu brani Rosario Sentral. U okviru grupe B u prvom kolu sastaće se Estudijantes i Belgrano. “Studenti” su protekli šampionat okončali kao peti na tabeli i sasvim su sigurno favoriti protiv kluba iz Kordobe koji se našao na sredini tabele. U protekle četiri utakmice ovih rivala, samo je jednom bilo manje od tri gola, a poslednji put nerešen ishod se desio sada već davne 2014. godine.

5842 Blackburn - Wrexham Tačan rezultat 1. poluvreme 0:0 (3.90)

Reksamova holivudska bajka se nastavlja, klub čuvenog glumca Rajana Rejnoldsa krupnim koracima gazi ka trećem rangu engleskog fudbala jer su trenutno drugoplasirani u Ligi 1. Sa druge strane, Blekburn se vratio u Čempionšip, to je i dalje daleko od onoga na šta su navijači Roversa bili naviknuti na prelazu dva milienijuma, ali sve je bolje od tavorenja u nižim rangovima. Četvrto kolo engleskog FA kupa spojio je dva kluba koja su se poslednji put sastala daleke 2013. godine kada je u prijateljskom susretu bilo 1:1. Dakle, tradicija nam ne govori ništa, ali Velšani bi mogli da namuče Blekburn.

Ne propustite