AdmiralBet tipovi - Kad igra Stjarnan, golovi samo ''pljušte''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.06.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

I ovoga puta izdvojili smo deset parova u našim stalnim rubrikama

Povezane vesti

AdmiralBet kombinacije

4827 Liepaja – Metta LU 1&3+ (1.90)

Prva utakmica 20. kola letonske lige, gde je ekipa Mete u očajnoj formi u poslednjih mesec dana. Ne samo da je izgubila poslednje četiri prvenstvene utakmice, nego je to bio debakl za debaklom – 6:0, 5:0, 4:0, 3:0, pa je dospela nadomak zone ispadanja. Doduše, ove poraze je doživela uglavnom protiv vodećih ekipa na tabeli, ali je svakako u veoma lošoj formi. Sada ide u goste Liepaji koja je pretposlednja na tabeli i kojoj su bodovi neophodni. Ni domaćin nema pobedu u tri poslednje utakmice, ali ima dva remija i sada će pokušati da iskoristi očajnu seriju svog rivala i upiše četvrti trijumf u sezoni. Ovaj meč je za Liepaju odlična prilika za to, pa je u skladu s tim i naša prognoza.

4427 Tokyo – Hokkaido Consadole Sapporo 1-1&2+ (3.52)

Ovo bi trebalo da bude ''zicer'' za ekipu Tokija koja još gaji nadu da može do drugog ili trećeg mesta koje vodi u azijsku Ligu šampiona. Da bi te šanse zadržala, neophodna joj je pobeda na svom terenu protiv poslednjeplasiranog Sapora, koji ne samo što je na dnu tabele, nego je i u dugoj seriji od pet uzastopnih poraza u ''Džej ligi'', s tim da je u kupu uspeo da tu seriju bar malo prekine. Doduše, Tokio nije uspeo da na svom terenu dobije čak četiri poslednje prvenstvene utakmice, ali sada ima idealnu priliku da konačno upiše trijumf pred svojim navijačima.

4449 Lunds – Torns 1&0-3 (2.31)

Derbi treće švedske lige, grupa jug. Tamo se stiglo do sredine sezone, igra se 15. kolo, a Lunds i Torns su trenutno na drugom, odnosno trećem mestu na tabeli. Lunds ima pet bodova više, a ukoliko trijumfuje na svom terenu značajno će se učvrstiti na drugoj poziciji koja vodi u baraž za plasman u viši rang. I ne samo to, vrlo je blizu i prvog mesta koje trenutno drži Falkenberg sa samo bodom prednosti. Lunds ima četiri pobede u poslednjih pet mečeva, u dobroj je formi, za razliku od svog narednog rivala koji je samo jednom trijumfovao u prethodna četiri kola. Njihova dva prethodna međusobna duela završena su remijima, ali sada prednost dajemo Lundsu koji se ne ističe velikim brojem golova.

4086 Quingdao Hainiu – Chengdu Rongcheng X2&2+Tim2 (1.72)

Čengdu Rončeng posle 15 kola u kineskom šampionatu zauzima treće mesto sa osam bodova manje od drugoplasiranog Šangaj Šenhue i teško će u dogledno vreme moći da popravi plasman na tabeli, ali mu  je pozicija koju sada zauzima veoma važna, jer donosi prohodnost ka azijskoj Ligi šampiona, a za petama su mu i Šandong i Peking. Da bi zadržao treće mesto, moraće da pobedi na gostovanju Ćingdau, ali neće imati lak posao protiv ekipe koja je u sredini tabele i koja je popravila formu u poslednje vreme, sa dve uzastopne pobede u prethodna dva kola. Zato ipak dupla šansa, a od favorizovanih gostiju svakako očekujemo golove.

Prelazi

4436 Ulsan HD – Daegu 1-1 (2.69)

Ulsan se ovih dana dosta pominje u ovdašnjoj fudbalskoj javnosti, jer iz ovog južnokorejskog kluba u Crvenu zvezdu dolazi levi spoljni igrač Jung-vu Seol. On nije igrao u poslednjih mesec i po, ali i bez njega u timu Ulsan se uspešno održava na liderskoj poziciji na tabeli. To je ujedno ekipa koja je najefikasnija u ligi, postiže u proseku dva gola po utakmici, ukupno 36 na 18 mečeva, dok je njegov naredni rival Daegu postigao upola manje golova i trenutno je deveti na tabeli od 12 klubova. Doduše, malo je popravio utisak sa dve vezane pobede u prethodna dva kola, ali to su bili trijumfi nad ekipama iz donjeg dela tabele. Jasno je da je Ulsan veliki favorit i očekujemo da to i potvrdi.

4970 Detroit City – Birmingham Legion X-1X (2.66)

Sa dve pobede u prethodne dve utakmice, Detroit se učvrstio u plej-of zoni, a s obzirom da ima čak četiri utakmice manje od vodećeg Lujvila, možda bi u perspektivi mogao da se bori i za vrh tabele u Istočnoj konferenciji američke USL lige. Sada mu u goste dolazi njegova ''redovna mušterija'', ekipa Birmingema protiv koje ima četiri pobede u prethodna četiri okršaja. Očekujemo da se taj niz i nastavi, ali treba biti oprezan, jer Birmingem trenutno ''diše za vratom'' Detroitu na tabeli i nema sumnje da će imati ogroman motiv da ovaj loš niz u međusobnim duelima konačno prekine. Zato ne odbacujemo ni remi kao konačan ishod, pogotovo što Birmingem od početka ove sezone bolje igra u gostima nego kod kuće.

Daj gol

4087 Beijing Guoan – Cangzhou GG&3+ (2.04)

Sa dva poraza u poslednja četiri kola kineske Superlige, Peking Guan je pokvario plasman na tabeli, pao je na peto mesto, ali na njegovim utakmicama uvek možemo da očekujemo golove. Sada mu u goste dolazi Čangžu koji nije tako efikasan, ali s obzirom da domaćinu treba pobeda kako bi zadržao priključak sa ekipama koje se bore za treće mesto i izlazak na međunarodnu scenu, možemo očekivati golove.  I to na obe strane, jer Peking ima problema u defanzivi i u svakoj od poslednjih pet utakmica je primao gol ili dva. A kada pogledamo poslednje međusobne susrete ova dva tima, videćemo da je Čangžu postao omiljeni rival Pekingu, s obzirom da ga je prošle godine pobeđivao sa 6:2 i 5:1, a u martu ove godine Peking je slavio u gostima sa 2:0.

4824 Stjarnan - Vikingur Reykjavik GGII (2.37)

Na Islandu se u poslednje vreme viđa pravi ''vulkan'' golova kada igra ekipa Stjarnana. Tek 12 utakmica su odigrali ove sezone, a gol-razlika im je 24:24, dakle u proseku po dva gola daju, po dva i primaju, ali ako gledamo poslednjih pet njihovih mečeva, tu je prosek i mnogo bolji, jer je padalo od pet do sedam golova, kao u prošlom kolu kada su izgubili sa 4:3 od Kopavogura. Njihov naredni rival je lider na tabeli, Vikingur iz Rejkjavika koji je uz Valur i najefikasniji u ligi sa 28 postignutih golova, a u poslednje vreme i redovno prima bar po gol, što se odrazilo i na njihov učinak, pa je u poslednja četiri kola upisao tri remija i samo jednu pobedu. Dakle, nije Stjarnan bez šansi, ali pre svega očekujemo golove na obe strane.

Katanac

4428 Avispa Fukuoka – Yokohama Marinos 0-2 (1.89)

Tim iz Fukuoke igra sve bolje u poslednje vreme. Posle tri uzastopne pobede, Fukuoka je u prošlom kolu remizirala na gostovanju vodećoj Mačidi, a karakteristika tih mečeva bio je uglavnom mali broj golova. I generalno, Fukuoka ove sezone ima jednu od najboljih odbrana u ligi, primila je 17 golova na 19 odigranih mečeva, ali se ne može pohvaliti ni efikasnošću, jer je postigla samo dva pogotka više. Sada joj u goste dolazi Jokohama, koja je takođe u usponu forme, ima dve pobede iz prethodna dva kola, ali pre svega ovde očekujemo ''tvrdu'' utakmicu i da još jednom Fukuoka demonstrira svoju čvrstinu u defanzivi, a to znači i mali broj golova.

Tačan rezultat

4971 Rhode Island FC – El Paso Bilo kada 1:0 (1.60)

Probudio se Rod Ajland, i to u velikom stilu! Ekipa sa začelja tabele u Istočnoj konferenciji američke USL lige u prošloj utakmici je ostvarila tek drugu pobedu u 15 utakmica od početka sezone, i to kakvu pobedu – kao gosti su savladali lidera na tabeli, ekipu Lujvila sa 5:2 i sada puni samopouzdanja dočekuju ''fenjeraša'' sa Zapada, ekipu El Pasa. Može se reći da se i El Paso polako budi, jer ima dve pobede u poslednjih pet kola, nije doživljavao neke debakle, pa i oni vide svoju šansu. Ali, očekujemo od Rod Ajlanda, da ako ništa drugo, bar bolje počne ovu utakmicu.

Ne propustite