Azija - Manje slabi protiv baš loših!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.06.2022.
11:32
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

​ Kako izgledaju azijske kvalifikacije?

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Kvalifikacije za Azijski kup mogu da budu izvor dobrih tipova, pre svega jer ima dosta razlike među reprezentacijama, pa na dan odigravanja mečeva budite spremni da ugrabite neku dobru kvotu. Ovo takmičenje biće održano naredne godine, domaćin je trebalo da bude Kina ali su odustali zbog "nulte tolerancije" na koronu. Azijska federacija će tek prikupljati ponude, a 11 timova se več plasiralo, Japan, Sirija, Katar, Južna Koreja, Australija, Iran, Saudijci, Emiraćani, Kinezi, Irak, Oman, Vijetnam i Liban. Oni su plasman zaradili u kvalifikacijama za Mundijal.

Pošto na kontinentu ima 46 timova, naravno igraju se kvalifikacije. Već su prošle dve runde, sada je na redu odlučujuća, ostalo je još 11 mesta, na završnom turniru učestvuje 24 ekipe.

U grupi A, Jordan je zabeležio dve pobede, Nepal je slabašan, Indonezija i Kuvajt se nisu odrekli šansi. Kuvajt igra protiv Jordana, tu ne bi trebalo da bude mnogo golova, a Indonezija će sigurno pobediti loši Nepal.

U grupi B, Palestinci imaju najbolji tim, Filipini ih jure, Jemen i Mongolija su ikebana. U utorak bi Palestina mogla sve da odluči protiv Filipinaca, a na duel Jemena i Mongolije da ne trošimo reči, očajni su jedni i drugi.

U grupi C, Uzbekistan i Tajland su mnogo jači od Šri Lanke i Maldiva, ali čini nas se da su Uzbeci bolji tim od Tajlanda koji u svojim redovima ima samo jednog igrača van domaće lige, Veračat igra za Serezo iz Osake. Kod nekadašnje sovjetske republike, ima par poznatih igrača, Šomurodov igra za Romu, imaju par fudbalera iz ruske lige, Irana i naftnih kraljevina, na klupi je Srećko Katanec, Uzbekistan je prvi favorit u ovoj grupi, plus igra kod kuće.

Predlog:

3797 Uzbekistan - Thailand 1 (1.55)

Grupa D je očajna, Indija, Hong Kong, oni još i liče na nešto Avganistan i Kambodža nemaju bodove. Avganistanci su naravno tim u egzilu, igraju za male klubove širom sveta, najvažnije je bilo pobeći. Kao domaćini igraju u Indiji u Zapadnom Bengalu gde su i izgubili od Indijaca prošle nedelje. Verovali ili ne selektor Kambodže je Keizuke Honda, iako ga pokriva zemljak Rui Hirose. Iskreno, teško je reći, oni su u treningu, pa iako su Avganistanci bolji igrači, možda gost može nešto da izvuče. Teško je takođe prognozirati susret između Hong Konga i Indije.

Ali, zato u grupi E, Malezija treba da pobedi Bangladeš, prvi je Bahrein koji igra kod kuće sa Turkmenistanom. U redovima Bahreina ima dosta igrača koji već godinama igraju za reprezentaciju, a imaju i jednog u Slovačkoj, Jusuf Helal je u Slovanu iz Libereca, bio je i u Sparti.

Predlog:

3799 Malaysia - Bangladesh X-1 (3.65)

Turkmenistan je igrao na dva azijska kupa, ali slabi su, ako im je Južna Koreja dala pet golova, verovatno Bahrein može par, pa pobeda domaćih ne bi trebalo da dođe u pitanje.

Dve ekipe iz centralne Azije, Tadžikistan i Kirgistan vode trku za prvo mesto u grupi F. Singapur i Mijanmar su bez bodova, već eliminisani. Singapur je bolji od Mijanmara, a duel između Kirgistana i Tadžikistana obično ne donosi golove. Recimo na kraju da osim pobednika grupa, još pet od šest drugoplasiranih ide dalje na šampionat, za sada Indonezija i Malezija sa po tri boda se bore za to poslednje mesto, ali ništa nije još gotovo.

Predlog: 

3791 Tajikistan - Kyrgystan 2-3 (2.03)

Eto, to je bio pregled, pa napravite tiket, male kvote znače da je razlika među timovima velika, kada igraju ovi jači, onda je malo golova prva opcija. Sve u svemu, dobra zabava za utorak popodne.

Ne propustite