Beton -Atletiko je poklon

Autor: Darko Mitrović
subota 25.11.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net

Od Madrida do Brisela...

Povezane vesti

1221 Atletico Madrid - Mallorca 1 (1.44)

Rajkovića i Nastasića čeka baražna vatra na "Metropolitanu". Naime, domaće "Jorgandžije" su pre pauze spakovale devet golova Seltiku i Viljarealu, čini nam se da će i posle par nedelja nastaviti u istom ritmu. Simeoneov tim je četvrti, bilo je kikseva, poput poraza od Las Palmasa, ali kod kuće su perfektni, svih šest pobeda. Problem za ostrvljane je slab napad, Murići je često usamljen, a i stil igre Havijera Agirea, nekadašnjeg meksičkog selektora teško da pogoduje strani. Teško da će ekipa sa Baleara i pripretiti favoritu.

1632 Ponte Preta - CRB 1 (1.82)

Poslednje kolo brazilske Serije B, Ponte Preta sama odlučuje o svojoj sudbini, ali ako ne pobedi, mogla bi u slučaju da Šapekoense ili Tombense pobede da završi u trećoj ligi. Jer, odlučuje gol razlika, a tim iz Sao Paula ima slabiji odnos datih i primljenih golova od oba rivala. U Kampinasu Makake moraju da dobiju "Kardinale" sa Atlantika. CRB je u gornjem domu, bez šanse da se bori za elitu, praktično su na raspustu. Ovo je slična situacija kao u prošlom kolu kada smo vam savetovali da igrate na Sampajo Koreu kod kuće, gosti neće zapinjati...

2052 Fenerbahce - Karamgumruk 1 (1.24)

Karamgumruk čeka kratak put preko moreuza na azijsku stranu Istanbula, na teško gostovanje Feneru. Nepovoljna okolnost za tim iz kvarta Fatih je to što Fener osvojio samo bod u poslednja dva kola, nakon serije pobeda na startu. Cilj "Plavo-žutih" je titula, Evropa nikoga ne zanima, deceniju su bez krune. Zbog toga trener Kartal odmara najbolje u Ligi Konferencija, ima praktično dva tima. Fener je poražen posle 10 pobeda na startu od Trabzona kod kuće, pa su odigrali sa Adanom 0:0 u gostima. Ceh će platiti "crveno-crni" koji u poslednje vreme dižu formu. Ipak, nema im spasa na stadionu "Šukru Saračoglu".

1981 Anderlecht - RWD Molenbeek 1 (1.48)

Čini nam se da je ovo penal, mali derbi Brisela, Molenbek se vratio u ligu, oni su naslednik nekadašnjeg kluba koji je bankrotirao i dugo bio u nižim rangovima. Imaju slab tim, mada su četiri boda iznad zone ispadanja. U nekim utakmicama bili su i miljenici sreće, opstanak bi bio uspeh. Ipak, protiv "ljubičastog" velikana nemaju šta da traže. Prošla sezona je za slavni Anderleht bila jedna od najgorih u istoriji, podmladili su tim i ove sezone to izgleda mnogo bolje. Posle šokantnog preokreta u Liježu i poraza u meču u kome su imali dva gola razlike, pokazali su karakter sa par pobeda i remijem protiv Genta u gostima. Drugi su na tabeli iza još jednog briselskog tima Uniona. Ne bi trebalo da imaju problema protiv "Bele zvezde" iz opasnog zapadnog briselskog predgrađa.

Ne propustite