Beton - Barsa "gazi" ka tituli, Porto ne ostavlja ni promil šanse!

Autor: Lazar Nikolić
subota 01.04.2023.
16:00
Izvor: Sportske.net

Pobediće i Olimpijakos.

Povezane vesti

1223 Elche - Barcelona 2 (1.39)

Penal za Barselonu koja je pred titulom posle "El Klasika". Ali, žele da što pre završe posao, gostovanje protiv fernjeraša je šansa za veliki korak. Elće će se preseliti u Segundu, to je sigurno, već su odustali, lagano se spremaju za život u nižem rangu, nakon tri sezone u Primeri. "Ilisitanosi" su dobili tek dva meča u čitavom šampionatu, iznenadili su pre nekoliko nedelja Majorku na Balearima, ali to nije donelo neki pomak. Nalaze se na 14 bodova od zone spasa, to se ne stiže. Plus, u poslednja dva boravka u ligi, nisu uzeli ni bod protiv Katalonaca, u stvari od devet mečeva u svojim prvoligaškim godinama, ekipa iz okoline Alikantea je samo jednom, u prvom pokušaju pre desetak godina sačuvala 0:0 protiv "Blaugrane". I sada će probati isto, ali realno, to je gotovo nemoguća misija u ovom trenutku.

5014 Olympiacos - Aris 1 (1.22)

U Grčkoj svi igraju fudbal, na kraju pobedi Olimpijakos. Šalimo se, ali je izvan svih očekivanja posle košmarne jeseni, dve trenerske promene, klub iz Pireja uspeo da se vrati u trku za titulu. Prvo je popustio Jovanovićev Panatinaikos, pa je onda AEK izgubio neke bodove. Posle remija Panatinaikosa i AEK-a koji smo najavili pre par nedelja, grčki šampion se pobedom na gostovanju u Volosu približio na tri boda najvećem rivalu. Plej-of je tako počeo, odavno nismo imali zanimljiviju trku za titulu, u konkurenciji je i solunski PAOK, pa će svaki bod biti dragocen. U Atinu stiže Aris, sa čije je klupe smenjen Alan Perdju pre nekih mesec dana. Nekadašnji menadžer Njukasla je zamenio Ernana Burgosa, nije uspeo da ponovi rezultate bivšeg Simeoneovog pomoćnika, Aris igra samo za čast u prvenstvu, ne može ni do četvrtog mesta. Teško je zamisliti da Olimpijakos propusti priliku da uzme tri boda.

2152 Austria Klagenfurt - Salzburg 2 (1.49)

I u Austriji je počeo plej-of, Salcburgu je ostalo da odrani titulu, u LE su ispali od Rome, u kupu od Šturma. Kruna 11. u nizu je hleb nasušni, sada imaju tri boda više u plej ofu od rivala iz Graca, nisu se proslavili pred pauzu kada je Altah odneo bod iz Salcburga. Sada prvak gostuje na slovenačkoj granici, Klagenfurt je odigrao solidnu sezonu, ovo je bonus, imaju šansu, ali pitanje je koliko se isplati na leto igrati u kvalifikacijama za Ligu Konferencija. "Bikovi" su neuporedivo kvalitetnija ekipa, malo su i popunili redove posle pauze, vratilo se par povređenih igrača, pa nema razloga da ne dobiju i održe prednost nad Šturmom. Takođe, teško da će Klagenfurt dati gol najboljoj odbrani lige.

1805 Porto - Portimonense 1 (1.80)

Šanse "Zmajeva" da odbrane titulu praktično ne postoje, posle remija u Bragi. Ali, sa druge strane tih 0:0 su odbranili drugo mesto, Benfika je odmakla, no Porto mora da sačuva vicešampionsku poziciju zbog plasmana u Ligu šampiona. Braga odavno nije imala ovako dobru sezonu, pa će Konseisao i njegova ekipa, nakon nesrećne eliminacije od Intera u Ligi šampiona sve karte baciti na prvenstvo. Nisu imali ni sreće u prethodnim mečevima, ne bi čudilo da napune goste sa juga države. "Crno-beli" iz popularnog letovališta Algarve su se raspustili nakon što je obezbeđen opstanak, imaju 10 bodova prednosti nad ugroženim timovima, ali su izgubili četiri meča u nizu. Nema vađenja na "Dragau", oni nikada u prvenstvu, ni par puta u kupu nisu uspeli da izbegnu poraz od velikana.

Ne propustite