Beton - Benfika, Cvole, Avr i Los Anđeles

Autor: Milovan Longinov
petak 03.03.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

1805 Benfica – Familicao 1 (1.21)

Iako Porto oduševljava ove sezone na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni, najkvalitetniji portugalski tim u ovom trenutku jeste Benfika. Rodžer Šmit je, možda i iznenađujuće, uspeo da etablira svoj sistem igre u tamošnji klub i to ne bilo kakav, pa mu se zaista pripisuje odličan posao. Benfika je uverljivi lider Primeire sa osam bodova više upravo od Porta i šest vezanih pobeda u prvenstvu. Sada im na noge dolazi desetoplasirani Familikao koji, malo je verovati, može nešto da uradi na „Da Lužu“. „Orlovi“ tamo imaju skor od 10 pobeda i samo jednog remija na 11 mečeva i taj jedan stigao je protiv gradskog rivala Sportinga. Uspeo je Familikao da šokira Benfiku u Lisabonu prošle godine odigravši meč bez golova, ali ovog puta, ukoliko Šmit i njegova ekipa žele titulu – to neće smeti da se dogodi.

2441 PEC Zwolle – Den Bosh 1 (1.16)

Lider Erstedivizije dočekuje sedamnaestoplasirani tim na tabeli koji ima ubedljivo najgoru odbranu u šampionatu, ali, recimo, postigli su samo gol manje od trećeplasiranog Almerea (37). No, jasno je kao dan ko je ovde favorit uprkos tome što je Cvole u seriji od dva poraza. Upravo tu bi mogao da se pronađe ključ za ovaj susret jer im Herakles diše za vratom. Nadoknadili su četiri boda, od sedam koliki je bio zaostatak, pa Cvole ne bi želeo da si dopusti još jedno proklizavanje koje bi ih eventualno koštalo dramatične borbe za povratak u elitu. Almere prati situaciju sa 11 bodova manje od njih, imaju prežaljeni Dordreht ovo kolo i Cvole zna da bi u slučaju kiksa došlo do borbe utroje za dva mesta koja direktno vode rang više.

1557 Le Havre – Laval 1 (1.67)

Najbolja kvota na ovom tiketu i za to svakako postoji razlog. Česti su remiji sa kojima se susreće Avr ove sezone. Imaju ih čak 10, što je ekvalviletno samo dvema ekipama u Ligi 2 i one zauzimaju pozicije u donjem delu tabele – Valensijen i Rodez. Imaju tri nerešena ishoda u poslednja četiri meča i Bordo se polako, ali sigurno približava, a nije predaleko ni Sošo. Shodno tome, pobeda kod kuće nad Lavalom ne bi smela da se dovodi u pitanje. Usput, Bordo igra derbi sa Sent Etjenom koji je u izvanrednoj formi i izlaze iz krize, pa bi Avr to apsolutno morao da iskoristi. Najbolja su odbrana u ligi i to ubedljivo. Primili su samo 10 golova ove sezone što je za potpuni respekt. Imaju kvalitetan roster predvođen slovenačkim trenerom Lukom Elsnerom. Bez istaknutog pojedinca, svi rade za tim.

2555 Los Angeles FC – Portland Timbers 1 (1.52)

Jedan od vlasnika kluba, poznati holivudski glumac Vil Ferel imao je svoju turneju po Evropi nedavno i posetio je Premijer ligu. Gledao je Mersisajd derbi, uvideo kako pojedine stvari funkcionišu i nije tajna da pokušava da ih implementira u svoju organizaciju. Šampion MLS lige igra svoju prvu utakmicu u sezoni protiv Portland Timbersa koji su ranije nastupali i trijumfovali na otvaranju kampanje. Ipak, uvek naoštreni Karlos Vela, ojačan Denisom Buangom, Žordžom Kjelinijem i drugima morao bi da krene trijumfalno u odbranu trofeja.  Ove zime doveli su Stipea Buika iz splitskog Hajduka, vrlo kvalitetno pojačanje za ove uslove. Dvadesetogodišnjak igra na poziciji levog krila, dobio je sedmicu i mogao bi da postane njiihov bitan šraf. Otkako su kreirali konkurentan sastav, Los Anđeles ima dva vezana trijumfa nad Portland Timbersima.

Ne propustite