Beton - Beveren, Haifa, Kordoba!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 17.12.2022.
11:00
Izvor: Sportske.net

Probajte...

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

1368 Virton - Waasland Beveren 2 (1.58)

Beveren se odlično drži ove sezone u drugoj belgijskoj ligi, prošle godine su bili treći, ove sezone napadaju ligu, sa nekoliko sjajnih igrača, legendarnim Mbokanijem, Brazilcem Evertonom koga se sećate iz Partizana i još par pozajmljenih igrača iz velikih klubova. Klub iz istočne Flandrije za vikend čeka put u južnu Valoniju, o Virtonu smo pisali, poznati Pablo Korea na klupi ne uspeva da ih probudi, čini se da će teško opstati u ligi, iako ništa nije gotovo. Virton je osvojio bod u poslednjih pet mečeva, Beveren je kvalitetniji i to ne malo, drugi su na tabeli, njihova ofanzivna moć biće preteško iskušenje za fenjeraša. Hrabriji uz "dvojku" mogu da probaju i golove.

1849 Cordoba - Merida AD 1 (1.47)

Kordoba je u trećoj ligi, pre sedam godina gledali smo ih jednu sezonu u Primeri, onda je krenuo strmoglavi pad Andalužana, tri godine su čak proveli u četvrtom rangu, da bi se letos vratili. U klub je ušao kapital iz Bahreina, imaju ambicije da ponovo zaigraju u Segundi, zanimljivo u ekipi je Dragiša Gudelj, mlađi brat našeg reprezentativca Nemanje i sin nekadašnjeg igrača Partizana, Nebojše Gudelja. Trenutno, Kordoba je trenutno prva, u Andaluziju stiže Merida, tim koji je formiran pre desetak godina na pepelu nekadašnjeg kluba iz pokrajine Estremadura. Oni su solidni, ali je domaćin igrački jači zbog stabilnih finansija, cilja drugu ligu i trebalo bi da dobije na svom "Nuevo Arhangelu".

1696 Maccabi Haifa - Hapoel Bnei Sakhnin 1 (1.33)

Haifa je vodeći tim lige, imaju četiri poena više od imenjaka iz Tel Aviva. U ponedeljak će dočekati Sahin koji je u sredini tabele. Gosti nisu loš tim, umeju da iznenade u gostima, ali šampion retko prašta na "Sami Ofer Stadionu". "Zeleni" su dobili 11 mečeva kod kuće, sada više nema Lige šampiona, ni Evrope koja bi im odvlačila pažnju i kreću ka novoj tituli sa željom da naprave veću prednost u odnosu na pratioce. Sahin je zanimljivo klub za koji igraju i Arapi, imaju mešoviti tim i sasvim dobro guraju. Timovi su igrali nedavno u kupu, Makabi je razbio rivala.

50049 Chicago Bears - Philadeplhia Eagles 2 (1.23)

Iglsi ne bi trebalo da imaju problema sa "Soldžers Fildu", igraju strašno ove sezone, u Čikago donose skor 13-1. Prošla su vremena kada je domaćin mogao da se suprotstavi nekada velikom rivalu. Doduše, domaćin je imao nedelju odmora, što uvek pomogne, ali teško da njihov napad trčanjem može da napravi problem odličnoj Filadelfiji koja stiže u "grad vetrova" nakon ubedljivih pobeda. Oni bi trijumfom napravili sjajnu atmosferu pred božićni specijal sa divizijskim rivalom Dalasom.

Ne propustite