Beton - "Bikovi" će ogoliti sve manje novog bundesligaša, Realov zicer!

Autor: Ivan Cvetković
subota 21.09.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Četiri "sigurice" za predstojeći vikend.

Povezane vesti

1428 St Pauli - RB Leipzig 2 (1.70)

Lajpcig nije uspeo da slavi protiv Uniona prošle nedelje kod kuće, što je veliko iznenađenje, ali to se dešavalo i prošle sezone kada su domaćini. Scenario je da promaše penal, Openda je ovoga puta u finišu propustio priliku da im donese kompletan plen. Tako su izgubili prva dva boda, ali biće favoriti u nedelju u Hamburgu. Igrali su u četvrtak u Ligi šampiona protiv Atletika u Madridu. Sankt Pauli ima problema, deluju nedoraslo po plasmanu u Bundesligu, izgubili su sva tri meča, imaju dosta problema u odbrani. Ofanzivni potencijal Lajpciga će se ispostaviti kao presudan u meču u hamburškoj luci.

9885 Kallithea Athens - AEK Athens 2 (1.37)

Kalitea se vratila u ligu, ovaj klub je još početkom veka doduše u drugoj vlasničkoj strukturi bio prvoligaš, a u ovoj deceniji preuzeli su ga američki Grci i uspeli da se letos domognu elite. Na klupi je nekadašnji fudbaler Milana, Masimo Donati. Opstanak je jedini cilj, imaju dista igrača sa svih strana sveta. Tvrdi su, bez pobede u uvodnim kolima, ali tri remija u četiri meča. Izgubili su samo od Olimpijakosa u gostima, zaustavili su PAO kod kuće. Ipak, verujemo u pobedu lidera, AEK je dobro startovao, tim je dobio ogromno pojačanje u Entoniju Marsijalu koji je sredinom nedelje potpisao za crno-žute. Iskusna su ekipa, Matijas Almeida je na kormilu dve godine, tu su i Vida, naš Gaćinović i još dosta kvalitetnih stranaca, trebalo bi da dobiju ovu utakmicu.

1901 Feyenoord - NAC Breda 1 (1.13)

Ovo je penal. Fejenord na nestvaran način gubi bodove. Prvo su igrali 1:1 kod kuće protiv Viljema promašivši desetak zicera i primivši gol posle grube greške golmana. Nisu dobili ni na "Kastelu" gradskog rivala Spartu, a ispustili su u finišu prednost od dva gola u finišu u Groningenu. Sada je već PSV odmakao, Fejenord mora da pobedi, Breda je već uzela meru Ajaksu, dobili su i Fortunu Sitard kod kuće, mogu da budu zadovoljni. Ovaj tim se vratio u ligu nakon četiri godine, možda i neočekivano kroz plej-of, bili su tek osmi u drugom rangu. Tim je šaren, par iskusnijih igrača, Islanđanin Omarson igra odlično već par sezona. Ali, sve je to nedovoljno za "Roterdamerse".

1213 Real Madrid - Espanyol 1 (1.16)

Real se izvukao par mečeva u nizu, nisu blistali ni protiv Štutgarta, ali su u finišu slomili "Švabe" i započeli pobedom u Ligi šampiona. Ako pogledate poslednje utakmice, proigrao je Mbape, ali generalno tim se muči, i ne stvaraju toliko šansi. Ali, ovo je Anćelotijev tim, navikao da preživljava do pobede. Espanjol koji se posle sezone vratio u ligu deluje bolje nego što smo očekivali, bodovno, ne toliko po igri. Katalonci su nakon lošeg starta dobili dva meča, pobedili su Rajo i Alaveš u dva meča kod kuće. To je ipak iznenađenje, tim je tanak, mada su se malo pojačali u samom finišu pijace, krajem avgusta. Nemaju šta da traže u Madridu.

Ne propustite