Beton - Estoril, CSKA i Maribor

Autor: Milovan Longinov
utorak 06.12.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Fiksevi kola.

Povezane vesti

19776 Albacete Basket - San Pablo Burgos 2 (1.21)

Druga španska košarkaška liga, Burgosa se sećate iz ACB, možda i neočekivano su ispali prošle godine. Radi se o timu koji je osvojio dve Lige Šampiona u poslednje tri sezone, preživeli su četiri godine u eliti, čak bili i šesti, igrali četvrtfinale Kupa Kralja i sada su u nižem rangu. Pustili su dosta igrača, ne ide baš najbolje, iako su bliži vrhu nego dnu, na dve pobede su od vodeće Palensije. Ali, gosti iz Leona bi trebalo da slave u susednoj Asturiji gde je atmosfera vatrena, ali Albasete je loš. Na mestima su koja znače ispadanje, u seriji su od četiri poraza. Oni su se pre nekoliko godina našli u ovom rangu, odmah ispali, ali su ipak zadržali status jer je odustao jedan od trećeligaša. I u kovid sezoni bili su zakucani na poslednje mesto. Sada ih čeka žestoka borba da sačuvaju status, a teško će se izvaditi protiv Burgosa.

7620 Estoril - Torreense 1 (1.74)

Portugalski Liga kup igra se i tokom Mundijala, u utorak na obali Atlantika, Eštoril dočekuje Torense. Domaći su posle dobrog starta u eliti skliznuli u donji dom serijom loših rezultata, ali su prijekcije da imaju dovoljno kvaliteta da opstanu. "Žuti" su prošle godine bili u sredini, imaju nekoliko iskusnih igrača, kombinaciju Brazilaca i igrača iz Afrike, trebalo bi da dobiju goste koji su poleteli nakon par dobrih rezultata u ovom takmičenju. Torense je iz predgrađa Lisabona, ove sezone su ušli u drugu ligu, boriće se za opstanak, možda je Liga kup nepotrebno zamaranje, ali imaju motiv. Ipak, verujemo da su "Kanarinci" znatno kvalitetniji tim i da će uzeti bodove.

39896 CSKA Moscow - Nizhny Novgorod 1 (1.40)

CSKA je imao lakši meč za vikend u Sočiju, sada će svim silama probati da pobede Nižnji koji je nakon produžetaka poražen u Sibiru. "Armija" je druga na Zapadu, ne mogu da stignu Zenit, ali im Jaroslav i baš Nižnji dišu za vrat. Gosti su dobili dva puta u Moskvi i prekinuli neugodnu tradiciju, ali bi domaći teren ovde trebalo da bude prevaga, mada neće biti lako ekipi iz prestonice da pobedom zadrži prvo mesto.

7431 Maribor - Radomlje 1 (1.52)

Maribor je tim u formi, "Ljubičasti" su dobili tri meča u nizu, postigli 12 golova, dodajte na to i tri u kupu protiv Krke, pa je jasno da su konačno našli balans posle loše jeseni. Ali i dalje su peti, Olimpija je nedostižna, ali domaći žele top tri i Evropu. U "Ljudski vrt" stiže Radomlje koje je palo na tabeli i boriće se sa Goricom i Taborom za prvoligaški status. Ovaj klub dolazi sa severa Slovenije, blizu je Domžala, pre sedam godina "Žuti Ratnici" su se dokopali elite, ispali i onda se vratili pre dve godine. Ova sezona će biti znatno teža nego prošla kada su bili šesti.

Ne propustite