Beton - Fenerbahče mora, Lemgo je zicer!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 30.05.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Na meniju i australijski ragbi za žene.

Povezane vesti

2046 Fenerbahce - Antalyaspor 1 (1.41)

Fener nije odustao, naime, oni bi trebalo da pobede Antaliju, nadaju se da Galatasaraj izgubiti u prestonici protiv Ankaragučua i onda da u pretposlednjem kolu pokušaju da u direktnom duelu sa liderom reše pitanje prvaka. Male su šanse za ovaj rasplet, u slučaju da Galata uzme bod u Maloj Aziji i to će biti presuda za plavo-žute jer su prvi meč izgubili od najvećeg rivala sa 3:0, pa je naučna fantastika očekivati da mogu da uzvrate i eventualno osvoje titulu zbog bojeg međusobnog skora. Ali, igraće na pobedu, daleko je finale kupa protiv Basakšehira, tek 11. juna, pa neće odmarati igrače. Antalija je četiri boda iznad crte, u nekoj teoriji mogu da ispadnu, ali Siva ima meč više, Instanbul će teško pobediti Adanu, pa tim sa primorja realno ostaje u ligi.

4732 Pro Recco - Ferencvarosi 1 (1.25)

Finalni turnir vaterpolo Lige šampiona, domaćin je Beograd, ekipa Novog Beograda je u konkurenciji. Mi smo za beton tiket izdvojili pobedu Pro Reka, najuspešnijeg evropskog kluba u ovom veku, protiv mađarskog "Fradija" koji sponzoriše tamošnji Telekom. Ligurijci svim silama žele ponovo titulu, prošle godine su izgubili od Barselonete u finalu. Italijan su, podsetimo, osam puta bili evropski prvaci u ovom veku (ukupno deset titula). Iza čitavog poduhvata stoji novac Gabrijelea Volpija koji je oduvek okuplja najbolje igrače. sa Apenina, ali i iz sveta. Trener Sandro Sukno i sada ima respektabilan tim, nedavno su tukli Brešu u finalu italijanskog šampionata. Mađari su pre tri godine uzeli titulu prvaka Starog Kontinenta, vodi ih Žolt Varga, u vrhu su godinama, imaju iskusan tim. Ali, Pro Reko ih redovno pobeđuje...

4330 Lemgo - Hamm Westfalen 1 (1.11)

Pravi penal za poznati rukometni klub. Lemgo nema šanse da se u finišu rukometnog šampionata Nemačke uključi u borbu za top pet, ali neće propustiti priliku da savlada otpisani Ham Vestfalen. Gosti su osvojili tek osam bodova u šampionatu, ispali su kao iz voza, igraju sa klincima. Igrali su samo godinu dana u eliti, jednostavno nisu dorasli, moraće da prilagode ambicije ne baš sjajnim finansijama. U pitanju je ekipa iz Rura bez neke tradicije. Lemgo ih je u decembru lako tukao u gostima, a Ham je izgubio svih 15 mečeva van svoje dvorane ove sezone u ligi.

53822 New South Wales - Queensland 1 (1.45)

Ponuda je utanjila, tek nas čeka potraga za tipovima, beton tiket zatvorićemo u Australiji, tamo i dame igraju ragbi, a ovo je kruna svake sezone u Novom Južnom Velsu. Naime"Plave" igraju protiv rivalki iz Kvinslenda. U pitanju je završnica sezone, duel dva susedna tima, koliko smo videli baš je vatreno, a tradicija ovog duela počela je 1908. Kvinslend nešto bolje prolazi u ovom veku, odnosno dominirao je od 2005. do 2016. kada je prvi put Nju Saut Vels prekinuo seriju rivalki. Od tada vode sa 4:2 (ukupno je 70:37) slavile su prošle godine, sredinom nedelje je novo izdanje, kako tvrde u Australiji, plavi tim je veliki favorit, a kvota je sasvim solidna.

Ne propustite