Beton - Fiksevi kola - fudbal, rukomet, hokej

Autor: Milovan Longinov
utorak 04.10.2022.
16:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

7011 Molde - Shamrock Rovers 1 (1.24)

Ovo je verovatno jedan od najsigurnijih tipova u programu trećeg kola Lige Konferencija. Molde je za vikend završio priču u norveškom šampionatu, savladali su Tromso na obodu Arktičkog kruga i praktično overili krunu, izgubljenu prošle godine od Bodo Glimta. Sada mogu da se posvete Evropi u potpunosti, čekaju ih dva meča protiv Šamroka, ako dobiju realno najslabiji tim u grupi, imaće šanse da se u poslednjih 180 minuta bore za prolazak. Lider norveškog šampionata je posle velike bitke izgubio skandinavski derbi od Đurgardena, remizirali su sa Gentom, ali je šampion Republike Irske ipak mnogo slabiji tim. Roversi takođe imaju bod, kod kuće protiv Đurgardena što je iznenađenje, ali "Detelina" je mnogo bolja pred svojim navijačima. Videlo se i u kvalifikacijama kada su u Dablinu tukli i Ferencvaroš i Ludogorec, ali lako gubili na putovanjima. Molde je apsolutni favorit...

42694 Dinamo Bucurest - Porto 1 (1.28)

Rukumetna Liga šampiona, Rumuni su prijatno iznenadili. Šampion ove zemlje je prilično tesno gubio od Vesprema i Magdeburga koji su potpuno drugi nivo kvaliteta, a uzeli su bod na gostovanju danskog prvaku. Višedecenijski trener Barse i selektor Španije Ćavi Paskal Fuertes je na klupi, imaju dosta stranaca, tu je i naš Lazar Kukić koji je stigao iz Benfike, tim je znatno jači nego prošle godine. Dinamo ima evropsku titulu, ali iz šezdesetih, oni su oduvek bili zastava rumunskog rukometa, pa je ovo na neki način renesansa. Porto je izgubio sva tri neča, kako smo i sugerisali, uz malo golova poraženi su lako i u Zagrebu, loše im se piše z Bukureštu.

5049 Ipswich - Cambridge United 1 (1.35)

"Traktor Bojsi" guraju ove sezone odlično. Jasno da je tim iz Safolka jači nego prošle godine, ciljaju najmanje baraž za povratak u Čempionšip, ali ako ovako nastave, boriće se za direktnu promociju. Sedam pobeda, prilično ofanzivna igra (najefikasniji su tim lige), pogodili su sa pojačanjima poput Fredija Ladapa i Irca Harnesa. Na klupi je Severni Irac Kieran Mek Kena koji je radio kao pomoćnik, prvo Murinjo, pa Solskjeru u Mančester Junajtedu. Nisu ovi rezultati toliko iznenađenje, Ipsvič bi trebalo da nastavi seriju, na "Portman Roud" stiže Kembridž Junajted koji je već drugu sezonu u trećoj ligi, i ove ide solidno, ali samo na "Abiju" kod kuće. Oni su hronično loši na putovanjima, pa "kec" ne bi trebalo da dođe u pitanje.

32559 Belfast Giants - Skelleftea 2 (1.20)

Zatvorićemo tiket sa utakmicom hokejaške Lige šampiona, Skeleftea je jedan od boljih švedskih timova godinama, ne gigant, ali ekipa koja ima kontinuitet i redovno je u top pet. Ove godine u Ligi šampiona probaće da izađu iz grupe, da bi se to desilo moraju da pobede Severne Irce. Džajantsi su savladali Trinec kod kuće, ostale mečeve su lako gubili, bi gosti, koji se sa Davosom bore za prvo mesto trebalo da imaju lak posao protiv najboljeg britanskog tima. Ali, standardi hokeja na ostrvu su drugačiji u odnosu na kontinent, pa jasno, razlika u kvalitetu je prevelika.

Ne propustite