Beton - Fiksevi od Brajtona, preko Madrida do Istanbula

Autor: Milovan Longinov
subota 18.03.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

3650 Brighton - Grimsby 1 (1.15)

 Ovo je najsigurniji par četvrtfinala engleskog kupa. Brajton je u sjajnoj prilici da se nađe u top 4, "Galebovi" igraju sjajan fudbal pod Robertom de Zerbijem, u sredu je Italijan odmarao neke igrače jer je osetio šansu u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu. Rival Grimsbi je iznenadio Sautempton u prethodnoj rundi, ali je "Svecima" prvenstvo bilo na pameti, plus mnogo su slabija ekipa od Brajtona. Agresivni, precizni, dominantni fudbal koji je De Zerbi forsirao u Sasuolu i Šahtjoru do izbijanja rata će svakako razoružati "Mornare" koji su ipak mnogo slabija ekipa. Ovo je zlatna šansa za tim iz najpoznatijeg engleskog letovališta, koji je igrao polufinale pre četiri godine i ispao tesno od Junajteda, a 1982. su stigli u završnicu gde su ih takođe dobili kobni "Đavoli", te sezone su "Sigalsi" ispali i iz druge u treću ligu.

1408 Borussia Dortmund - Koln 1 (1.49)

Prošle nedelje je neočekivanim remijem protiv komšija iz Gelzenkirhena, Borusija izgubila korak sa Bajernom, "Milioneri" zaostaju sada dva boda. Jasno da je Rurski derbi uvek vatren, ali iskreno, niko nije očekivao da Šalke uzme bod. Sada su crno-žuti pod imperativom, nadaju se i da će preporođeni Bajern (imate tekst o podvigu Ćabija Alonsa sa "Farmaceutima" u ovom broju magazina) zaustaviti šampiona, pa bi ponovo mogli da se vrate na vrh pobedom protiv Kelna. "Jarčevi" su osvojili bod u pet mečeva, u strašnom su padu forme u odnosu na jesen, braniće se svim silama, ali ne verujemo u novi kiks domaćih koji poslednjih godina teško izlaze na kraj sa ovim rivalom, a u prvom delu su izgubili na "Rajn Energiju". Ipak, Dortmund je neuporedivo bolji tim.

1204 Atletico Madrid - Valencia 1 (1.60)

Verujemo da je ovo pravi trenutak da podržimo "Jorgandžije". U Đironi su podsetili na bolja vremena, pobedili i sačuvali mrežu, pre toga su uništili Sevilju. Valensija se probudila nakon smene trenera, ali njihove boljke nisu bile vezane samo za Rina Gatuza. Teško daju golove, Ruben Baraha nema čarobnu palicu, ne verujemo da će uspeti da savladaju Jana Oblaka što je ključno za našu opkladu. Atletiko ima sjajnu tradiciju protiv "Slepih miševa", Los Ches ne samo da nisu pobedili desetak godina, veoma retko uspevaju da odole u Madridu. Sa Depajem u napadu je igra Simeoneove ekipe dobila na sadržini, bilo bi iznenađenje da ne nastave dobru seriju rezultata.

2043 Besiktas - Istanbulspor 1 (1.25)

Da je Bešiktaš od početka igrao ovako, bio bi kandidat za titulu. Preslišali su Basakšehir prošle nedelje, sada sledi još jedan duel sa ekipom iz Istanbual. Iako je Istanbulspor poboljšao formu, njima ne prija ovo gostovanje, plus ovo je tim koji prima najviše golova u ligi. Sa sjajnim napadačima poput Muleke, iskusnog Abubakara koji je stigao da zameni Veghorsta i veoma stabilnim igrama na "Vodafon Parku", crno-beli su veliki favorit. Iako nema šansi da osvoje titulu, sigurno da bi želeli u LE, ciljaju Fener, ali treba zadržati i treće mesto koje donosi izlazak u evro-kupove. "Bikovi" sa Taksima su prosečni za turske uslove, a Bešiktaš je u veoma dobroj formi u nastavku sezone.

Ne propustite