Beton - Flamengo, Trabzon, Anortozis i Brazil

Autor: Milovan Longinov
sreda 18.01.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

5283 Peru U20 - Brazil U20 2 (1.21)

 U četvrtak počinje šampionat Južne Amerike za mlade reprezentacije. Domaćin je Kolumbija, na otvaranju će se u Kaliju u kome će biti odigran kompletan turnir sastati Peru i Brazil. Žreb je hteo da u grupi uz domačina, budu i Brazil i Argentina, tri tima idu dalje u finalnu grupu u koju će prenositi bodove, pa je jasno da u ovom sistemu takmičenja svaka pobeda zlata vredi. Brazilci su rekorder u broju titula, imaju čak 11, ali verovali ili ne, slavili su poslednji put pre više od 10 godina. Selektor Menezes (vodio je Baiju i Vasko pre nego što je seo na klupu reprezentacije) je izabrao tim iz domaćeg prvenstva sa par klinaca iz Evrope. Posebnu pažnju privlači 16-godišnji Endrik koga je već kupio Real. Ovo prvenstvo je izlog za evropske skaute, Brazil je mnogo kvalitetniji od Perua koji nikada nije pravio dobre rezultate na ovom nivou.

5120 Madureira RJ - Flamengo RJ 2 (1.24)

Počeli su državni šampionati u Brazilu, tu uvek ima tipova jer je razlika u kvalitetu velika. Flamengo u sredu uveče gostuje Maduriri u istoimenom predgrađu Rija. Ovaj tim nema neke velike uspehe, prošle godine su bili šesti u Paulisti što je dobar rezultat. Za njih je ovo prilika da se oprobaju protiv šampiona Južne Amerike koji će se sada okrenuti domaćim trofejima. "Crveno-crni" su državno prvenstvo Rija osvojili 37 puta, ali je niz prekinuo najveći rival Fluminenze prošle sezone. Madureira je odolela protiv Vaska na startu, ali teško će dati gol, a zaista bi bila senzacija da sačuvaju mrežu protiv najbolje tima Latinske Amerike.

4919 Umraniyespor - Trabzonspor 2 (1.80)

Trabzon uvek ima najveću ambiciju u kupu, na neki način klub sa Crnog Mora i šampion Turske je specijalista za ovo takmičenje, mnogo uspešnije se suprotstavljao istanbulskoj trojci u kupu, nego u šampionatu. Ove godine prvenstvo neće odbraniti, ali mogli bi da se ponovo bore za kup, osvojili su ga poslednji put pre dve sezone. "Munje" su dobili Basakšehir za vikend u prvenstvu, u ovoj kup utakmici ih čeka novi prvoligaš Umranija, ekipa iz Istanbula kojoj je opstanak samo na pameti. Teško će preživeti sezonu u eliti, nemaju dovoljno igrača, biće umorni od derbija začelja sa Istanbulom, mnogo bolji gosti bi trebalo da prođu lako u narednu rundu.

4953 Anorthosis - Paralimni 1 (1.53)

Za Anortozis ovo je šansa, ako dobiju u četvrtfinalu su, ekipa iz Larnake je pre dve godine osvojila kup, što je bio njihov prvo trofej posle gotovo 15 godina. Daleko su od nekadašnjih standarda, ni ove sezone ne mogu da se bore za neke velike stvari, ali su svakako favoriti protiv njihovih nekadašnjih komšija iz Famaguste. Paralimni je u očajnoj formi, izgubili su četiri od pet utakmica, od poslednjih sedam mečeva u šampionatu na šest nisu dali gol. Savladali su jedino slabu Doksu, čeka ih grčevita borba za opstanak, domaćin je veliki favorit, domaći teren bi trebalo da odluči.

Ne propustite