Beton - Grci gase kazahstanske snove, agonija Fuđijede se nastavlja

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.03.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Četiri zanimljiva para izdvojila su se tokom reprezentativne pauze kada su u pitanju "ziceri".

Povezane vesti

2978 Poland - Estonia 1 (1.19)

Vreme je da saznamo poslednja tri učesnika ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a za jedno od ta tri upražnjena mesta bore se i Poljska i Estonija u baražu. Poljaci su neprijatno iznenadili tokom kvalifikacija, nisu igrali na očekivanom nivou, pa su u svojoj kvalifikacionoj grupi završili iza Albanije i Češke i sada moraju na popravni. Bez obzira na to, u duelu sa Estonijom su apsolutni favoriti, pogotovo što se ovaj duel igra u Varšavi. Uz to treba imati u vidu da su Estonci katastrofalno odigrali kvalifikacije, osvojili samo bod u osam mečeva, pa su zahvaljujući Ligi nacija stigli do ovog baraža, ali smatramo da im je ovo krajnji domet.

2976 Greece - Kazakhstan 1 (1.49)

Poslednji voz za EURO 2024 pokušavaju da uhvate i selekcije Grčke i Kazahstana. Oni će u  Atini odmeriti snage, a bolji iz tog duela će u finalnom okršaju igrati protiv boljeg iz duela Gruzije i Luksemburga. Grci su u dosadašnjim odmeravanjima snaga protiv Kazahstana u ovom veku upisali tri pobede iz isto toliko mečeva, ali se dugo nisu sastajali, još od 2006. godine. Domaći teren će im biti velika prednost, uz objektivno veći kvalitet ekipe, ali Kazahstanci su sasvim solidno odigrali kvalifikacije, iako su završili tek kao četvrti iza Danske, Slovenije i Finske. Tokom tih kvalifikacija su uspeli da dobiju Finsku u gostima, Dansku kod kuće, pa ima razloga za oprez, ali je Grčka svakako veliki favorit.

4501 Montedio Yamagata - Fujieda MYFC 1 (1.77)

Iz evropskih kvalifikacija nacionalnih timova, selimo se u japansku drugu ligu. Tamo se sezona tek zahuktava, a na redu je peto kolo. Iz prethodna četiri se već može ponešto zaključiti, a ono što odmah upada u oči je to da je Fuđijeda najlošije startovala. To je jedina ekipa bez postignutog gola u četiri odigrana meča, uz gol-razliku 0:6 i samo jedan osvojen bod, i to u prvom kolu na svom terenu protiv Varen Nagasakija. Za to vreme, Jamagata ima polovičan učinak. Startovala je sa dve uzastopne pobede na gostovanjima, posle čega su usledila dva poraza. Ipak, samo jedan meč su odigrali na svom terenu i ovo im je odlična prilika da upišu prve bodove kod kuće.

5161 Barnet - Eastleigh 1 (1.45)

Navikli ste u ovim rubrikama i na poneki par iz ostrvskih nižih liga, a ovoga puta izbor je pao na duel engleskih petoligaša, Barneta i Istliga. Barnet je jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u viši rang, trenutno je drugoplasirani i sa velikim šansama da se po završetku ligaškog dela sezone nađe u plej-ofu. S obzirom da sezona već polako ulazi u finiš, a da su mu tri ekipe za petama na tabeli, Barnet ima imperativ pobede na svom terenu protiv objektivno slabijeg Istliga kome ne gori baš pod nogama, ali još nije obezbedio opstanak. U poslednja četiri međusobna duela Barnet je dobio tri, uz jedan remi u prvom delu sezone, a razlog više da očekujemo trijumf domaćina je i podatak da je Istlig ekipa sa najvećim brojem primljenih golova u ligi, uz već otpisani Oksford siti koji je ubedljivo poslednji.

Ne propustite