Beton - Hajduk spašava sezonu, Ronaldo preti Al Šababu

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.05.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Četiri "zicera", pa ko voli...

Povezane vesti

8435 Nublense - Flamengo 2 (1.48)

Posle očajnih šest meseci nakon osvajanja Kopa Libertadores, Flamengo se malo sabrao poslednjih nedelja, uspeli su da odigraju par boljih mečeva u šampionatu i kupu, pa nam se čini da će taj uspon forme biti odlučujući na gostovanju malo poznatom Nublenseu. "Rubro-negra" su u prva tri kola Kopa Libertadores zabeležili mršav učinak, četiri boda, ovo je prilika da pobedom u Čileu učvrste poziciju koja vodi u četvrtfinale. Rasing je prvi, ali Brazilcima ne smeta ni da budu iza njih jer i drugo mesto garantuje top 16 fazu za aktuelnog šampiona Južne Amerike. Nublense je izgubio dva od tri meča, dobili su Aukas, cilj je da eventualno budu treći i nastave takmičenje u Sudamerikani. "Crveni đavoli" su debitanti na ovom nivou, teško će odoleti mnogo kvalitetnijem rivalu.

8812 Al Nassr Riyadh - Al Shabab Riydh 1 (1.63)

Domaćin je postao poznat širom planete, naravno zbog Kristijana Ronalda. Ali dovođenje jednog od najboljih fudbalera svih vremena nije im pomoglo da zadrže čelnu poziciju na tabeli. Imaju tri boda manje od lidera Al-Itihada, do kraja su tri kola, pod imperativom su u meču u utorak. Do kraja šampionata Ronaldo i saigrači moraju da čekaju kiks rivala. Ovo je derbi, Al-Šabab ekipa koju finansira ministrarstvo odbrane (mada samo ime znači "mladost") je godinama u vrhu, ali su prvaci bili pre više od deceniju. Imaju odlične strance, Santija Minu, Kričkovijaka, Evera Banegu, ali su u lošoj formi u poslednje vreme i meč im malo znači...

7129 Hajduk Split - Šibenik 1 (1.49)

Hrvatsko finale kupa, svi su očekivali tamošnji derbi, ali je Šibenik šokirao Dinamo i igraće protiv Hajduka u Rijeci. Splićani su veliki favorit, prošle godine su osvojili trofej u ovom takmičenju, što je bio prvi posle desetak godina. Sada je šansa da opet spasu sezonu u kojoj ponovo gledaju u leđa Dinamu trijumfom u drugom po redu takmičenju. Komšije iz Šibenika su posle tri godine ispale iz lige, zlatne godine "Narandžastih" su bile početkom prošle decenije kada su čak igrali kvalifikacije za EL, ali to je sada daleka prošlost. Napravili su čudo u polufinalu, ali Hajduk ih redovno pobeđuje i čini nam se da neće imati problema.

8166 Al Ahly Cairo - Enppi 1 (1.38)

Najbolji tim Egipta i verovatno i Afrike, Al-Ali hita ka tituli prvaka. Imaju prednost nad rivalima i čak šest mečeva manje od Fjučeresa, čini se da je sve odavno gotovo. Posle afričke Lige šampiona gde su preslišali marokansku Raju i Tunižane iz Esperance i plasirali se u finale (početkom juna igraju protiv Vidada iz Kazablanke) ugostiće Enpi, "Naftaše" odnosno tim petrohemijske industrije Egipta. Ova ekipa je uglavnom u sredini tabele, poslednji put su ostali neporaženo protiv "Kluba Nacije" pre osam godina. Čini se da će Al-Ahli žuriti da što pre overi titulu kako bi se koncentrisao na osvajanje šampionske krune u Africi koju su osvojili dva puta u prethodne tri godine.

Ne propustite