Beton i mešalica - Atalanta rastavlja Veneciju, PSŽ (ne)siguran

Autor: Nemanja Janošev
petak 18.10.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Sve počinje ovog petka.

Povezane vesti

 

BETON

 

1304 Venezia - Atalanta 2 (1.69)

 

Venecija će se boriti za goli život, dobro se bore, ali uvodni deo šampionata je pokazao da će teško opstati, ipak više liče na drugoligašku ekipu. U nekim mečevima nije bilo sreće, no "Lagunari" primaju baš smešne golove, nekako ne izgledaju kao sposobni da sačuvaju mrežu. To bi moglo da odluči kada u nedelju na "Penzo" stigne Atalanta. "Deu" čekaju obaveze u Ligi šampiona i meč sa Klub Brižom kod kuće, ali Gasperini je najavio da će izvesti najjači tim sa Retegijem i Lukmanom u špicu. To bi trebalo da bude dovoljno za pobedu.

 

2053 Antalyaspor - Galatasaray 2 (1.36)

 

"Arslani" su se zaleteli od početka, ne daju ni gram šansi rivalima, šampion je od početka izgubio sam dva boda. Za vikend će u poznato letovalište, ovo je meč pre derbija sa Bešiktašom narednog vikenda i jasno da će svim silama pokušati da stignu do pobede protiv prosečnog rivala. Obično su i sa slabijim timovima dobijali "Škorpione" koji će izgleda imati težu sezonu od prethodne. Ako ovako nastave, poznati Brazilac i igračka legenda Fenera, Aleks de Souza bi mogao da dobije otkaz. Nedavno ih je lako savladao Fenerbahče, Galata sa oporavljenim Ikardijem, Martensom, Osimenom je bolji tim od Murinjovog i to ne malo...

 

1227 Barcelona - Sevilla 1 (1.27)

 

Flikova kaznena ekspedicija je zaribala samo jednom u prvenstvu na neugodnom gostovanju u Pamploni. Ostale rivale uglavnom pune, Levandovski doživljava drugu mladost, Rafinja je oživeo karijeru, pa i bez Jamala, Katalonci su veliki favoriti protiv Sevilje. Andalužani su dobili lokalni derbi protiv Betisa, ali u pitanju je prosečan tim koji se nije posebno pojačao, problem su finansije, pisali smo o krizi "Berbera". I kada su imali kvalitetniji tim, retko kada su katalonsku prestonicu napuštali i sa bodom. Tek jednom u desetak godina, "Rohiblankosi" su zaustavili "Blaugranu" pa je jasno zbog čega je ovo jedan od sigurnijih tipova ovog vikenda u Evropi.

 

1220 BIlbao - Espanyol 1 (1.51)

 

Ako niste gledali teško je prepričati ono što se desilo Bilbaou u Đironi. Bukvalno su pobedili sami sebe, promašili dva penala (i treći jer je udarac ponovljen), a onda su primili gol iz penala u 98. minutu. Sve što je pre dve nedelje moglo da krene loše za Baske, krenulo je još gore, eto, najbolje je tako objasniti. Lek za razočaranje bi moglo da bude gostovanje Espanjola kraj katedrale. Gosti bolje igraju kod kuće, ne odustajemo od procene da bi lako mogli da se posle samo sezone vrate u Segundu. Doneli su bod sa četiri putovanja, dali jedan gol, sva je prilika da će Atletik iskaliti bes na nejakom rivalu.

 

MEŠALICA

 

1219 Alaves - Valladolid p.p. tačan rez. 0:0 (2.71)

 

Ništa drugo ne može Valjadolid osim da bunkerom proba da sačuva bod u petak uveče. "Ljubičasti" su godinama, čak i decenijama omiljeni protivnik svakog domaćina. "Pulsele" obično pokazuju dva lica, mnogo slabije je van "Zorilje" i ako je suditi po startu ništa se neće promeniti. Alaveš je sa druge strane negostoljubiv domaćin, najvažnije je prvo sačuvati mrežu, ako pratite naše najave, znate da smo par puta pogodili prošlih sezona tačan rezultat 1:0 na "Babazorose". Ovde ćemo probati sa remijem bez golova na poluvremenu jer će oba tima biti rezervisana u prvom delu i jer su odbrane bolji deo obe ekipe.

 

1521 PSG - Strasbourg 1&GG (2.44)

 

Parižani štucaju u Ligi šampiona, nisu ni prvi u šampionatu, Monako je poveo trku, ali svejedno, čini nam se da na duge staze niko ne može da parira večitom šampionu. Ovo bi mogla da bude poslastica na "Parku Prinčeva" jer Strazbur, pisali smo, igra sjajan fudbal, Lajam Rosenior je potpuno promenio fizionomiju, pa će Alsašani doći da se nadigravaju. Srušili su Marsej, probaće da naprave iznenađenje protiv još jednog giganta. Individualni kvalitet "Svetaca" će verovatno presuditi, ali neće biti iznenađenje ako gosti makar jednom savladaju Donarumu.

 

1009 Newcastle - Brighton x2&1+I&1+II (2.90)

 

Ne možemo da odolimo, po nama Brajton ne odgovara stilom "Svrakama". Edi Hau teško može da kontroliše narativ ovog meča, Brajton se ne brani i obično podigne nivo igre protiv jačih timova. "Galebovi" nisu izgubili na kvalitetu odlaskom De Zerbija, angažovanje Nemca Hurcelera je logičan izbor, on ima slično shvatanje fudbala kao Italijan, osim što često ne rotira. Njukasl je pao posle dobrog starta, pauza je došla u pravo vreme, ali, iako ove godine nema evro-kupova, nismo sigurni da mogu da se umešaju u borbu za top 4. Miriše na zabavni remi na severu, dosta golova, mi dodajemo i duplu šansu na Brajton na odličnu kvotu...

 

1925 Go Ahead Eagles - Feyenoord 2+I (2.61)

 

Za stil igre "Orlova" Fejenord nije problem. Iglsi se u Deventru otvore na samom početku, spuste gard, pre par nedelja su razbili Ajaks, promašili desetak "mrtvih" šansi i na kraju primili gol za 1:1. Doduše, Roterdamersi su bolji od "Kopljanika", ali svejedno, pristup Go Aheda je pozitivistički, mogu da postignu gol i da otvore meč. Fejenord ne blista, teško da mogu u bitku protiv PSV za titulu, ali svakako da i sami igraju napadački. Ovi timovi poslednjih godina igraju baš efikasne utakmice...

 

Ne propustite