Beton i mešalica - Euforija u Flandriji, šta nam danas nudi Briž?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.09.2022.
12:30
Izvor: Sportske.net

Tu je još nekoliko zanimljivih predloga.

Povezane vesti


2167 Salzburg - Rapid Vienna 1 (1.30) - ned 17.00

Ovo nekada nije bio derbi, nije ni sada, jer do dolaska Red Bula odnosno Ditmara Matešica, Salcburg je bio baš fudbalska provincija. Sada oni suvereno vladaju 10 godina u domaćem fudbalu, a Rapid nije konkurentan. Bečlije su čak u senci klubova i Graca, pa čak i Linca prethodnih godina, a sličnu sudbinu deli i najveći Rapidov riva Austrija. Svakako da šampionu nije lako jer će do Mundijala igrati u paklenom ritmu u Ligi šampiona, pa prvenstvo ostaje u drugom planu, ali več su serijom pobeda preuzeli vrh tabele. Rapid deluje loše, imaju očajan skor protiv Salcburga, dva puta su ostali neporaženi u poslednjih 15 mečeva sa Red Bulom u prvenstvu i kupu...

4753 Sarpsborg 08 - Jerv 1 (1.29) - ned 18.00

Ovo je praktično penal za domaće koji su vezali dve pobede, u slučaju da dobiju slabašni Jerv pobeći će iz zone najugroženijih timova. Ova čudna ekipa uz Sanderfjord ima najgoru odbranu u ligi, ali postižu značajno više golova od ostalih davljenika. Pobeda protiv Alesunda im je donela iskorak i boljeg protivnika od Jerva nisu mogli da požele. Gosti su ove sezone debitovali u eliti, pokazali da im tu nije mesto. Posebno su očajni na putovanjima, bod od mogućih trideset. Male su šanse da se izvuku, u gostima su dali samo šest golova i protiv mnogo efikasnijeg domaćina u Vikenu, na norveškom jugu, će verovatno lako izgubiti.

4641 Djurdgarden - Goteborg 1 (1.60) - ned 17.30

Kako smo i savetovali u velikom derbiju Stokholma, ima svega osim golova. Djurdgarden i Hamarbi su odigrali 0:0 i oba tima su ostala u trci za titulu, tim pre što Haken nije odneo kompletan plen iz Kalmara. Sada "Plavi" imaju zlatnu šansu, jer Haken i Hamarbi, konkurenti za titulu igraju između sebe, pa bi Đurgarden eventualnom pobedom protiv Geteborga na "Tele 2 Areni", ako Haken ne pobedi, preuzeo prvo mesto. Od Geteborga je ostalo samo ime, pre par godina iznenadili su sve plasmanom u Ligu šampiona, ali ove godine su daleko od bitnih stvari, završiće u sredini tabele, što je strašan neuspeh. Doduše u gostima imaju šest pobeda, ali i pet poraza, poslednje dve godine su neporaženi od Đurgardena, ali svejedno, mnogo veći motiv i kvalitet tima iz Stokholma bi mogao da presudi.

1514 Lyon - PSG GGII (2.45) - ned 20.45

Posle strašnog starta, Lion je počeo da popušta, izgubili su dva meča u nizu, što je još jednom potvrdilo da su "Les Gones" potpuno nepredvidivi. "Dečaci" će ugostiti PSŽ koji je poravnat sa ove sezone odličnim Marsejom, a na sever stiže posle meča Lige šampiona protiv Makabi Haife. Kristof Galtije nije štedeo igrače, kako god okrenete PSŽ će biti šampion pitanje je samo kada će rivali početi da gube dah. Ali, Lion je u poslednja tri meča, sa slabijom ekipom od sadašnje uspeo da postigne gol protiv strašnih Parižana, sigurno se neće lako predati, tim pre što su se ovog leta vratili Toliso i Lakazet, pa je tim i kvalitetniji i iskusniji.

1977 Standard Liege - Club Brugge GGI (4.10) - ned 18.30

Briž je uništio Porto u Ligi šampiona u utorak, pa su sada ambicije porasle. Euforija je velika u Flandriji, u sledećem kolu ih čeka Atletiko Madrid, ali pre toga je pauza, a u nedelju pre dvonedeljnog odmora gostuju u Liježu. To je jedan od tri najveća derbija u Belgiji, ali su Valonci na tako niskom nivou, da su zaboravili kada su se poslednji put pitali nešto u šampionatu. Ali, pazite sada, Standard uvek podigne nivo igre protiv najvećih klubova, umeju da igraju ove derbije. Oni će izgubiti protiv najslabijih timova, ali od Briža su poraženi jednom u poslednjih osam mečeva, u poslednje dve i po godine. Ove sezone "Crveni Đavoli" su startovali loše, ali su vezali tri pobede, pa u boljem raspoloženju nego obično dočekuju derbi. Po tradiciji, dueli ova dva tima donose golove.

Ne propustite