Beton i mešalica - Večeras ne propustite Sampdoriju, a u subotu...?

Autor: Darko Mitrović
petak 05.08.2022.
18:43
Izvor: Sportske.net

Sve je tu - i predlozi, i kvote i objašnjenja.

Povezane vesti

2153 Hartberg - Salzburg 2 (1.30) 

Austrijski šampion štuca na startu, neočekivano su izgubili u Gracu, ali Hartberg bi mogao da plati ceh. Domaćib je tim koji kvalitetom pripada donjem domu tabele, uspeli su da ostanu iznad crte prošle sezone, na devetom mestu i da zadrže elitni status. Ovaj klub i nema neku tradiciju, preskočili su dva ranga za dve godine i pre četiri sezone prvi put se našli među najboljim austrijskim klubovima. Tim je prosečan, dolaze iz Štajerske, sa istoka, do sada su od ulaska u ligu samo jednom ostali neporaženi od šampiona. "Bikovi" su im u tri susreta u poslednje četiri godine dali sedam golova.


5938 Ross County - Celtic 2 (1.26) 

U najavi škotskog šampionata, napisali smo, Ros Kaunti će se boriti za opstanak, mada nikada ne znate sa timovima iz donjeg doma i oni su pružili odličan otpor Hartsu na premijeri prošle nedelje. "Stadžisi" su bili dobri šesti prošle sezone, ali obično timovi koji naprave dobar rezultat to unovče prodajama, igrači koji su bili na pozajmici se vrate u matične klubove i nastanu nevolje. Seltik je bez problema tukao Aberdin na premijeri, Bojsi su vratili titulu prošle sezone, ove su favoriti da je odbrane, imaju jači tim od Rendžersa i probaće sa serijom trijumfa da se odlepe u trenutku kada Gersi več posrću u Evropi. Prošle sezone je domaćin izgubio dva četiri meča od Kelta u prvenstvu.

5866 Rosenborg - Ham Kam 1 (1.57)

Rizikovaćemo, ali ovo je deo sezone kada Rozenborg ulazi u formu. Oni su sa tri pobede u četiri meča izbili na četvrto mesto, pokušaće da se dokopaju Evrope, mada je Molde verovatno prejak, a i Bodo ima bolji tim, dok je Lilestrem iznenađenje sezone. "Crno-beli" će u Trondhajmu ugostiti Ham Kam, tim iz donjeg doma, jednu od najslabijih ekipa u norveškoj eliti. Ovaj tim dolazi iz Hamara, sa juga, posle 15 godina su se vratili u elitu, par koraka su iznad najugroženijih mada su vezali dosta loših rezultata u poslednje vreme. Na sreću "Zelenih" Kristijansund, pa i Jerv su negledljivi, pa bi mogli, makar kroz plej-aut da se izvuku. Ipak, na "Lerkendalu" nemaju šta da traže.

1503 Clermont - PSG gost ukupno 2+pp (2.80)

Klermon je odigrao sjajnu sezonu nakon istorijske prve promocije u elitu pre dve sezone. "Lansijeri" su završili na sjajnom sedmom mestu, dobili mnogo pohvala, bilo je uspona i padova, ali svejedno, odigrali su iznad svih očekivanja. A opet, kandidati su za ispadanje. Razlog je što je druga sezoona mnogo teža, što ih više niko neće potceniti, a ni raspored nije sjajan. U prvom kolu u Klermon Feran stiže šampion, PSŽ u novom ruhu, pre svega sa novim trenerom. U pripremnom periodu punili su mreže japanskih timova na turneji, a onda su rasturili Nant u Superkupu. Opšti je zaključak da kod Galtijera deluju mnogo višwe kao tim, pa domaće ne čeka ništa dobro. Prošle godine "Sveci" su na ovom gostovanju postigli šest golova.

7343 Sampdoria - Reggina x-1 (4.10) 

Start italijanskog kupa, u Đenovu stiže drugoligaš Ređina sa Pipom Inzagijem na klupi i Menezom na terenu. Doveli su ogroman broj igrača tokom leta, imaju velike ambicije, ali treba to uigrati, ovaj meč dolazi prerano. Sampdorija je sačuvala elitni status, vratila Marka Đampaola na klupu, vratio se i naš Filip Đuričić, Kvaljarela odoleva godina, i dalje je tu  Gabijadini, dok se sjajni Damsgard oporavio od povrede. Leto nije pravo vreme za fudbal u Italiji, svi misle na plažu, pogotovo u avgustu kada je kolektivni godišnji odmor. Svejedno, na "Marasiju" će Samp u prvom meču sezone biti mnogo uigranija u odnosu na drugoligaša. Često bolji timovi ovakve mečeve rešavaju u nastavku.


7453 Cruzeiro - Tombense tačan rezultat 1:0 (4.05) 

Osladilo nam se, ali kvota je najmanja od svih tačnih rezultata. Jer, veliki Kruzeiro koji će se sigurno vratiti u prvu ligu je na "Mineirau" ove sezone dobio svih 10 mečeva, uz gol razliku 16:2. Dakle perfektni su, "Lisicama" u goste stiže Tombense koji prima malo golova van svog stadiona i specijalista je za remije. Ovo je duel timova iz iste države, Minas Žeraisa, gosti su peti, imaju šansu da naprave čudo i plasiraju se u elitu, ali teško da će uhvatiti Gremio i Baiju. Kruzeiro je ove sezone dobio polovinu mečeva kod kuće sa 1:0, ukupno pet, tačnije šest, ako računamo i pobedu u kupu. Zbog toga svakako deluje primamljivo gađati tačan rezultat.

Ne propustite