Beton i mešalica - Zicer za Real Sosijedad, PSŽ spremio tešku artiljeriju u Monpeljeu!

Autor: Ivan Cvetković
petak 15.03.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Ovo su naša predviđanja.

Povezane vesti

BETON

1210 Real Sociedad - Cadiz 1 (1.49)

Sosijedad je daleko od jesenje forme, čini se da je ekipa izgubila naboj posle grupne faze Lige šampiona. Žreb nije bio milostiv, iako su bili prvi u grupi, očekivano ih je eliminisao PSŽ. "Ćuri-Urdin" su ispali i iz kupa, ostala je La Liga, ali je teško očekivati bilo šta osim da zadrže šesto mesto. Najveći rival Bilbao im beži 10 bodova, čini se da je ova sezona za klub iz San Sebastijana obećavala mnogo više u prvih pet meseci. Trebalo bi da dobiju ipak Kadiz koji je hronično loš na putovanjima, mada su Andalužani u seriji bez poraza od tri meča. U ovom meču tradicionalno nedostaju golovi, a "Kanarinci" su samo jednom u ovoj deceniji od šest susreta uspeli da održe početni rezultat protiv "plavo-belih".

1401 Darmstadt - Bayern Munich 2 (1.15)

Ovo bi trebalo da bude zicer, Bajern se raspucao, ali ništa od njih ne zavisi, sudbina Bundeslige je u rukama Leverkuzena. Tuhelov tim je dao osam golova Majncu, sada će u okolinu Frankurta, domaći su već ispali. U svom jedinom prethodnom boravku u eliti, preživeli su prvu godinu 2016. sada to neće biti slučaj. Bajern im je spakovao osam komada jesenas na "Alijanc Areni", ali su prethodna dva meča još 2017. završena sa dve minimalne pobede giganta. U svakom slučaju igra mačke i miša, ne vidimo kako će "Ljiljani" uspeti da pruže čak i jači otpor favoritu.

1808 Casa Pia Atletico - Benfica 2 (1.33)

Ovo je praktično domaći teren za Benfiku, znaćete rezultat njihovog puta na "Ajbroks" u LE u četvrtak dok budete čitali ove redove. "Orlovi" su pali sa prvog mesta pre dve nedelje kada ih je torpedovao Porto u "Zmajevom gnezdu", sada imaju bod manje od gradskog rivala Sportinga. Ovaj meč moraju da dobiju, domaći su dužnici, jesenas su odigrali 1:1 na "Lužu". Prošle godine kada je klub koji je osnovalo poznato katoličko sirotište debitovao posle mnogo decenija u eliti Benfika je jedva dobila u Leiriji, kada je Kasa Pia morala da se seli iz Lisabona. Sada igraju na Rio Majoru, osamdeset kilometara od Lisabona, stadion je nov, ali prima oko 7000 ljudi. Biće krcat, navijačima Benfike...

2054 Kasimpasa - Galatasaray 2 (1.47)

Ovo je ista situacija kao i sa Benfikom, Galata je na gostovanju, ali na stadionu gde će velika većina biti njegovi navijači. "Arslane" čeka kratak put u Bedžoglu, kvart koji je u neposrednoj blizini bosforskog prelaza, sa evropske strane. Domaći "Apači" su tim iz stedine tabele, igraju na stadionu koji nosi ime po Tadžipu Erdoanu, imaju dosta stranaca i ove sezone će završiti u gornjoj polovini tabele. Mogu eventualno da ugroze Bešiktaš na četvrtom mestu, ali nam se čini da je to preveliki zalogaj. Galata bez problema poslednjih sezona pobeđuje Kasimpasu, nadaju se da će se Fener zagrcnuti na mnogo težem ispitu u Trabzonu. Imaju dva korak prednosti, u mrtvoj trci svaka pobeda je dragocena.

MEŠALICA

1325 Frosinone - Lazio GGI (4.8)

Šok za Rimljane, Lacio Sari je posle poraza u ponedeljak od Udinezea podneo ostavku. Iskusni trener je još od leta i sukoba u prelaznom roku sa predsednikom Lotitom (oko ovlašćenja) bio nezadovoljan, njegov pomoćnik Martušelo će izgleda voditi klub do juna, privremeno. Ono što je jasno je da je sezona manje-više sadržana u polufinalu kupa protiv Juventusa, u šampionatu su u sredini i teško mogu da stignu i do mesta u LK. Frozinone je potonuo nakon dobre jeseni, samo bod u pet utakmica, ekipa iz okoline Rima je pala u zonu ispadanja. Žestoko će se boriti, pošto i gostujuće "L'Akvile" moraju na pobedu moguće da bude golova od samog početka.

1977 Antwerp - Royale Union St. Gilloise 0-1I&1-2II (2.48)

Primopredaja titule, Antverpen nije ni bio realno u trci za odbranu krune, platili su ceh igranju u ligi šampiona, briselski "Unionisti" vode čitavo prvenstvo. Za razliku od one situacije u debitantskoj godini sada imaju dovoljno iskustva da ne posrnu u plej-ofu, mada nije gotovo. Anderleht je na šest bodova zaostatka, i mada verujemo da su "Žuto-Plavi" bolji od gradskog rivala, sve je i dalje moguće. Očekujemo tvrd meč, ekipa iz Brisela je odlična na strani, teško prima golove, a Antverpen od svih domaćina ima najtvrđu odbranu. Ne treba očekivati vatromet, prošle sezone i u prvenstvu i u kupu smo videli tesan meč bez mnogo prilika u duelu ovih timova na stadionu "Božuil".

1524 Montpellier - PSG 2-2 (2.30)

PSŽ je prosuo dva boda protiv Remsa, ali je Brest poražen u Lensu, pa je prednost na vrhu uvećana na deset bodova. "Sveci" su igrali protiv Nice u kupu u sredu, program za vikend pred dvonedeljnu pauzu zatvoriće u Monpeljeu. Domaćin je osvojio četiri boda u poslednja dva meča, malo lakše dišu, ali generalno ih čeka teška bitka da izbegnu pad na poziciju koja znači čak plej-aut ili ispadanje (Mec je podigao glavu, iako su pretposlednji). Čini nam se da će se teško održati i "nulu" do poluvremena, tradicionalno im Parižani pune mrežu gde ih vide.

1214 Athletic Bilbao - Alaves gost ne daje gol (1.84)

Baskijski derbi, mada teško je govoriti o rivalstvu, ne samo da je Bilbao veći klub, već gosti iz Vitorije deluju prilično miroljubivo kada je odnos prema ostalim Baskima u pitanju. Lagano će obezbediti opstanak, na +10 su u odnosu na Kadiz, odlična forma pre svega kod kuće je omogućila mirnu završnicu sezone za "Babazorose" odnosno "Pasuljare" kako je poznat tim iz Alave. Oni retko daju golove na strani, braniće se, hrabriji mogu da pokušaju sa prelazom iz "iksa", a naša opklada deluje sigurno. Poslednji put su kraj katedrale dali gol 2019. godine, ove sezone su poraženi u kupu na novom "San Mamesu", rezultat je bio 1:0 u januaru.

Ne propustite