Beton - ''Kečevi'' na sve strane, krećemo iz Barselone!

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.10.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

A ko je ''zalutao u sezonu''?

Povezane vesti

5380 Barcelona - Inter 1 (1.48) - sre 21.00

Mnogo je buke bilo oko prvog meča, Katalonci su se žalili da su oštećeni, ali ih je na kraju poraz stavio u neugodnu situaciju. Bajern je neprikosnoven, veliko je pitanje kakav će tim, ako pobedi u Plzenu izvesti u preostalim mečevima, plus Inter ima i meč sa Viktorijom kod kuće. U svakom slučaju, bodom Barsa ne bi mogla da bude zadovoljna, pa će svim silama jurišati na trijumf. Inter je posle meča u Ligi šampiona dobio i Sasuolo na "Mapeiju", pokazali su karakter, iako nisu blistali, no pitanje je da li će to biti dovoljno na "Kamp Nou". Po nama, Barselona je bolji tim, Inter ima dosta povređenih igrača, imali su, realno i dosta sreće pre sedam dana, pa očekujemo da će Ćavijev tim revanšira.

7767 Basaksehir - RFS 1 (1.25) - čet 18.45

Upozoravali smo na prošli meč. Letonski šampion ima dosta stranaca, mnogo su bolji kod kuće, teško primaju golove, na kraju su osvojili bod protiv favorizovanog lidera turskog šampionata. Sada stižu u Istanbul sa željom da eventualno naprave novo iznenađenje, ali biće baš teško. Tim slavnog Emrea Belezoglua za koji igraju Ozil (povređen), Lukas Bilja, Bertrand Traore, Okaka je mnogo kvalitetniji od gostiju iz Rige koji su ušli u istoriju kao prvi i jedini letonski klub posle Ventspila (pre 15-tak godina) koji se dokopao grupne faze nekog evropskog takmičenja. U prvom meču, Turci su dominirali, ali i promašili nekoliko zicera, imali veliki posed, nisu dali gol. Sada će verovatno sve naplatiti.

5429 PSV - Zurich 1 (1.23) - čet 21.00

Cirih ne da je zalutao u Evropu, oni su zalutali u sezonu. Švajcarski šampion se blamira i u domaćem šampionatu gde je na pogrešnoj strani tabele, a kolika je razlika u odnosu na PSV videli smo u prošli četvrtak na "Lecigrundu" gde su im Holanđani spakovali pet golova. Ništa bolje ne čeka ih ni na "Filipsu", jasno da je ovo prilika da tim Ruda Van Nistelroja koji je i sam doživeo šok pre desetak dana protiv Kambura u šampionatu želi novi trijumf kako bi se trkali sa Arsenalom za prvo mesto. PSV je propustio da savlada Bodo kod kuće, pa su kiksevi isključeni.

5436 Ludogorets - HJK Helsinki 1 (1.56) - čet 21.00

Za Bugare je, jasno, Evropa mnogo važnija od domaćeg šampionata u kome dominiraju više od decenije. Razlog je naravno to što će biti vremena da se pozabave nedoraslom konkurencijom u svojoj zemlji. U LE, ekipa iz "Lude šume" je nakon pobede protiv Rome i tesnog poraza u Sevilji od Betisa, remizirala u Helsinkiju. Sada postoji imperativ protiv finskog prvaka u revanšu, učiniće sve da dobiju meč u Razgradu, ključ za plasman dalje u tom slučaju bi verovatno bilo gostovanje u Rimu. Trener Šimundža je najavio da će u derbiju sa CSKA odmarati neke igrače u ponedeljak, kako bi imao spreman tim za ovaj meč sa Fincima. Ludogorec je mnogo bolji i iskusniji tim od Helsinkija.

Priredio: Boris Jovanović

Ne propustite