Beton - Liverpul najsigurniji "kec" u Premijer ligi, Bilbao u Almeriji misli na Ligu šampiona!

Autor: Ivan Cvetković
subota 10.02.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Četiri para koja ne bi trebalo da propustite ako ste ljubitelj igre na sigurno.

Povezane vesti

1019 Liverpool - Burnley 1 (1.17)

Bez dileme najsigurniji "kec" u PL ovog vikenda. Pre svega jer Redsi nakon poraza u Londonu nemaju nikakvog izbora, sada su "Građani" na dva boda minusa, a šampion ima i meč manje. Tu je i Arsenal, i oni su ponovo u trci, svaki kiks bi mogao da bude koban. Barnli se davi, samo tri pobede, sve je manje nade, Klaretsi izgledaju kao najsigurniji kandidat za ispadanje uz čini se otpisani Šefild Junajted. Kompani ništa od impresivne igre iz Čempionšipa nije mogao da primeni u višem rangu, što pokazuje provaliju između prva dva ranga engleskog fudbala. I sa nekoliko povređenih igrača, pre svih bez Salaha bilo bi pravo čudo da Redsi ne dobiju ovu utakmicu.

1502 PSG - Lille 1 (1.56)

Veliki je dužnik Lil, jedini su oni i Monako uspeli da prekinu niz PSŽ koji je daleko bogatiji od rivala i od 2012. odnosno ulaska katarskih para dominira u Francuskoj. "Doge" nisu naivna ekipa, prodaju najbolje, ali uspevaju da se zadrže u vrhu. Samo, PSŽ ih redovno pobeđuje na domaćem terenu, plus "Sveci" imaju dva tima mogu da kombinuju u ritmu sreda-nedelja. Gosti sa severa nemaju taj luksuz, igrali su protiv Liona u kupu, sigurno da su umorniji jer ne rotiraju. Opasno jeste to što PSŽ posle ove utakmice dočekuje Real Sosijedad u osmini finala Lige šampiona, ali ako budu odmarali nekoliko igrača, i rezervisti grizu, pa je kako rekosmo ta dubina tima ono što bi trebalo da odluči.

1215 Almeria - Athletic Bilbao 2 (1.70)

Ne verujemo da će Baski propustiti zicer na jugu. Almerija je gotova, neće preživeti u Primeri još jednu sezonu, nije rano to konstatovati, nisu ni delovali kao prvoligaš od starta prvenstva. Imaju samo šest bodova, tu i tamo nekome otkinu dva poena, ali Bilbao je prejak. Baski su pali na petu poziciju, nakon par slabijih rezultata. Izgubili su od Valensije, remizirali u Kadizu, ali je meč protiv Majorke pokazao da nalaze formu. Vratio se Injaki Vilijams, kompletirali su tim, ovo je meč u kome ne smeju da propuste priliku, Atletiko sa kojim su igrali u kupu nije daleko, samo tri boda. Bilbao će učiniti sve da se vrati u LŠ, već deset godina nisu igrali u evropskoj eliti.

2050 Galatasaray - Basaksehir 1 (1.31)

Prošla su vremena kada je Basakšehir bio kamen u cipeli turskih velikana. "Plastični" tim je čak osvojio titulu, ali par godina posle toga se borio za opstanak. I dalje imaju određeni kvalitet, pripadaju gornjem domu, ali daleko su ne samo od vodećeg tandema, već teško mogu da pariraju neuverljivom Bešiktašu i Trabzonu. Veliki je pritisak na Galatasaraju, korak u korak sa Fenerom, svaki kiks može da bude koban. Kod kuće imaju nestvaran skor, pobedili su u svih 12 mečeva na "Ali Sami Jenu", pre ili kasnije bi mogli da ispuste bodove, ali gosti baš ne deluju kao tim sposoban za iznenađenje.

Ne propustite