Beton - Milan, Rendžers, Fluminense i Makabi Haifa

Autor: Milovan Longinov
subota 14.01.2023.
10:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

1315 Lecce - AC Milan 2 (1.63)

Milan je na nestvaran način izgubio pobedu protiv Rome, sada su u Salentu pod imperativom, ali Pioli će imati sem Tonalija i duže povređenij manje-više sve ključne igrače. Leće se posle nekoliko godina vratio u elitu, u odličnoj su formi bili pred mundijalsku pauzu, vredno skupljaju bodove, pa su pobegli ka sredini tabele. Ipak, imali su i sreće u nekim mečevima, kod kuće igraju tvrdo, pa bi ofanzivna moć Milana mogla da dođe do izražaja na stadionu "Via del Mare". "Rosoneri" su i sa slabijim timom, krajem prošle decenije pobeđivali na ovom gostovanju, verujemo da će osvojiti bodove, možda se i vratiti u trku za odbranu "Skudeta" s obzirom da Napoli i Juventus igraju između sebe.

3217 Rangers - Aberdeen 1 (1.60)

Titula je po svemu sudeći nemoguća misija za Gerse. Iako je dolazak Majkla Bila umesto Đovanija Van Bronkhorsta doneo pomak, naređali su pobede, ali i remizirali posle velikih preokreta u Old Firmu, pa je ostala ista meta, isto odstojanje, aktuelni šampion ima devet bodova prednosti. Čak i da dobiju preostale duele protiv jedinog rivala, "Policajci" neće stići prednost pa su kupovi bolja šansa za trofej. Na Hempden Park stiže Aberdin, polufinala se igraju na neutralnim terenima, imaće naravno svoje navijače, ali će gro podrške biti na strani ekipe iz Glazgova. Nedavno su Rendžersi posle velikog preokreta slabili protiv Donsa u gostima, sada bi trebalo da bude lakše.

4213 Resende - Fluminense 2 (1.43)

Startuju državni šampionati u Brazilu, Fluminenze je imao zaista dobru, čak neočekivano uspešnu sezonu u Seriji A, pokušaće da se domognu titule u Karioka šampionatu, a najveći rival će svakako biti Flamengo. Flu brani titulu u državi Rio, za sada su sačuvali tim, Arauho, Herman Kano, Arijas i iskusni Melo su tu, stigao je i Vilijan iz Palmeirasa, kao i par igrača na pozajmicu. Rezende je manje poznat klub, operišu pod patronatom francuskog Liona, trećeligaš su bez nekih uspeha prethodnih par decenija. Teško da će se suprostaviti divu sa "Marakane", prošle godine na ovom terenu Fluminense se prošetao do trijumfa.

4249 Maccabi Haifa - Hapoel Jerusalem 1 (1.37)

Pisali smo pre dva broja o Hapoelu iz Jerusalima, klubu u vlasništvu navijača koji se vratio u elitu i obnovio rivalstvo sa Beitarom. Ne ide im loše poslednjih par sezona, ali je Makabi Haifa prejaka. Domaćin ređa pobede, ne dozvoljavajući da mu rivali imenjak iz Tel Aviva i Hapoel Ber Ševa priđu. Lider je dobio 15 od 17 mečeva u šampionatu, "Zeleni" su na putu da odbrane krunu, a zanimljivo da su Sami Ofer stadionu perfektni, osam pobeda. Miriše na treću krunu u nizu, bez obzira što je tim iz Jerusalima solidan i kvalitetom pripada gornjem domu, teško da u Haifi mogu bilo čemu da se nadaju.

 

Ne propustite