Beton - Nameću se Irci

Autor: Nemanja Janošev
petak 19.08.2022.
19:00
Izvor: Sportske.net

Sigurice, valjda...

Povezane vesti

Drogheda - Derry City 2 (1.59)

Irski šampionat, meč u petak uveče u kome bi gosti trebalo bez problema da dođu do trijumfa. Drogsi neće ispasti sigurno jer su Univerzitet Dablin i Fin Harpsi tuga, ali je Deri mnogo jači tim. Gosti sa granice su u vrhu, mogli bi i do druge pozicije, već smo pisali o ovom timu, najbolji su gost u ligi, baš teško primaju golove, čini se da ako povedu u jednom od severnih dablinskih predgrađa, ovaj meč bi baš lako mogli da dobiju. Drogeda je prošlih godina imala bolji tim, uspevala da iznenadi Deri, oni su tradicionalno težak rival za popularnu "Crveno-belu" armiju, ali se klatno kvaliteta pomerilo na stranu gostiju. 

3301 Slavia Prague - Pardubice 1 (1.19)

Nakon brukanja na startu protiv Hradeca, Slavija je uzvratila, "Sešivani" su u mečevima sa Zlinom i Jablonecom dali sedam golova, eliminisali usput i Panatinaikos u Ligi Konferencija. Ali, povratak titule je prvi cilj, na stadion u Vršovicama stižu Pardubice koje su dobile Liberec kod kuće, izgubile jedva u Plzenu, ali su imali i dosta sreće u tom meču. Pardubice su ekipa bez nekog renomea, ali su opstali u ligi dve sezone. Ipak ekipa sa Elbe igra slabije u gostima, uz to im Slavija ne leži. Ne bi smeli da gledaju tradiciju, u tri poslednja meča protiv giganta iz Praga, primili su 12 golova, nisu zatresli mrežu rivala. Teško da će se odupreti u nedelju...

2160 Salzburg - Austria Klagenfurt 1 (1.18)

Već sam podatak da Salcburg nije prvi na tabeli izaziva čuđenje, ali će stvari doći na svoje mesto. "Bikovi" su izgubili u Gracu od Šturma, nije baš da su blistali i u ostalim mečevima, ali bi Klagenfurt mogao da plati ceh. Ovaj klub iz Koruške, sa granice Austrije i Slovenije je završio na šestom mestu, nisu puno promenili tim, već treću godinu na klupi je Peter Pakult, nekada napadač reprezentacije. Ciljaju sredinu tabele, konačno su dobili prošle nedelje Rid, no, primetno je da igraju slabije. Oni su ostali neporaženi u Salcburgu prošle godine, ali tada je već sve bilo rešeno, umeli su da iznenade večitog šampiona u Koruškoj, ali su dožoveli i par katastrofa poslednjih nekoliko godina, u kupu i prvenstvu. Kako šampionat bude odmicao Salcburg će pojačavati formu, kvotu kikseva su mislimo ispunili za ovo leto.

6483 PAOK - Panetolikos 1 (1.37)

U našem magazinu imate detaljnu najavu grčke lige. PAOK je završio kao drugi, teško će napasti titulu, ali oni su poslednji tim koji je prekinuo dominaciju Panetolikosa. "Orlovi" se nisu pojačali, što je važnije, zadržali su ključne igrače poput Andrije Živkovića, kapitena Vieirinjei mlađih Portugalaca koji prave razlku. Na "Tumbi" PAOK je uvek silan, u Solun stiže Panetolikos koji vodi iskusni Janis Anastasiju, ali ovaj tim je osuđen na borbu za goli život. Procene su da je ovo jedan od najslabijih rostera u poslednjih nekoliko godina za "Kanarince". Sedam godina Panetolikos nije osvojio ni bod u duelima sa Solunjanima, timovi su igrali pripremnu ovog leta, bilo je 4:0 za PAOK.

Ne propustite