Beton - Novi zicer za De Rosija, Milan Rastavac protiv šampiona!

Autor: Ivan Cvetković
subota 03.02.2024.
20:12
Izvor: Sportske.net

Rijeka favorit protiv Istre, Avr se ne nada u Monte Karlu...

Povezane vesti

1303 Roma - Cagliari 1 (1.49)

Roma se stabilizovala nakon smene Murinja, naslednik De Rosi je dobio davljenike Salernitanu i prethodno Veronu, sada im dolazi još jedan kandidat za ispadanje. Najstariji trener Serije A, legendarni Rimljanin Klaudio Ranijeri je vratio Sarde u elitu, bori se da opstane, nakon par poraza u nizu "Isolani" su pali opet u ligu ispadanja, doduše na osnovu gol razlike. Dibala i Lukaku su spremni, trebalo bi da naprave razliku, tim pre što gosti imaju nekoliko povređenih i odsutnih ofanzivaca. Dodajte na to baš užasnu tradiciju na "Olimpiku" i tradicionalne probleme na putovanjima, pa će biti jasno zbog čega ne vidimo način da Kaljari uzme nešto u prestonici.

1508 Monaco - Le Havre 1 (1.50)

Avr nije nimalo naivna ekipa, Normandijci su kao najbolji tim drugog ranga promovisani letos, Luka Elzner izvlači maksimum iz tima. Teško gube, specijalisti su za remije, to je dovoljna opomena za mnogo kvalitetnije "Kneževe". Monako je u poslednje vreme u promenjivoj formi, pali su na četvrto mesto, ali po nama, uz neprikosnoveni PSŽ imaju najbolji tim u ligi. Pod nekom su vrstom imperativa nakon dva poraza kod kuće, od Remsa i Liona, pre toga samo je Nica uz mnogo sreće (i dva promašena penala Baloguna) odnela bodove iz Monte Karla. Vreme je za povratak na staze pobede, ofanzivni potencijal domaćih bi trebalo da bude prevaga.

2403 AEK -Asteras Tripolis 1 (1.23)

AEK je u formi, šampion je dobio četiri od poslednjih pet mečeva, dugo su nepraženi, kasne samo dva koraka za Solunjanima. Iza su PAO i Olimpijakos, velikani igraju derbi, pa bi Almeidina ekipa mogla dodatno da se učvrsti na drugoj poziciji posle meča sa Asterasom. Na klupi gostiju sa Peloponeza je naš Milan Rastavac, oni su godinama u gornjem domu, tu negde od od 6. do 10. pozicije, solidna ekipa bez nekih većih ambicija. Španci i Argentinci dominiraju u timu, neće se samo braniti, ali tradicija govori u korist šampiona koji je mnogo kvalitetniji i stabilizovao je formu. Doduše, to je i očekivano, malo su došli do daha posle velikih letnjih i jesenjih iskušenja i natrpanog rasporeda u Evropi. Laka pobeda Atinjana...

3097 Rijeka - Istra 1 (1.30)

Iznenađenje svakako, ali ne i nezaslužena pozicija na tabeli za Riječane. Oni su trijumfom u jadranskom derbiju protiv Hajduka preuzeli prvo mesto na tabeli. Sada bi mogli da ga utvrde, gosti iz Pule će obezbediti opstanak, ali radi se o jednom od najslabijih timova u hrvatskoj eliti. Rijeka ima nekoliko iskusnij igrača, bivđe reprezentativce Pjacu i Mateja Mitrovića, dosta talentovanih fudbalera koji su stekli afirmaciju, posložili su stvari i mada niko ne veruje da će izdržati na čelu, učinili su prvenstvo baš zanimljivim. Najbolji su domaćin lige, efikasni su na "Rujevici", trebalo bi da stignu do trijumfa.

Ne propustite