Beton - Ogromna kvota na Juveov zicer, PSŽ može (bolje) bez Embapea!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 17.09.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Četiri "sigurice".

Povezane vesti

6939 Flamengo RJ - Penarol 1 (1.41)

Ovo bi trebalo da bude najizvesnije četvrtfinale Kopa Libertadores. Penjarol je veliko ime latinoameričke fudbalske scene, ali su poslednju od pet titula prvaja kontinenta osvojili još u drugoj polovini osamdesetih. "Suncokreti" će teško preživeti "Marakanu", u ovoj deceniji Flamengo je dva puta došao do samog kraja u ovom takmičenju, ako gledamo po imenima, oni su najbolji tim Južne Amerike. Da ne nabrajamo, ali rubro-negra su zaista spakovali, strašan iskusan tim, na sve su tokom leta stigli Juventusovi Aleks Sandro i Alkaraz. "Gabigol" je izdržao suspenziju pre nekoliko meseci, Brazilci će biti baš ozbiljni, svake sezone Libertadores je veliki cilj. Prošle godine ih je šokirala paragvajska Olimpija. Da muka bude veća, najveći rival Fluminense je osvojio pehar, prvi put u istoriji. Razlika u kvalitetu je prevelika, imaju Mirasoles neke poznate igrače, kapiten je Gaston Ramirez koga se sećate iz Serije A, ali kako rekosmo, nedovoljno i da priprete Flamengu.

8326 Manchester United - Barnsley 1 (1.30)

Barnsli ide na kratak put u Mančester, "Rudari" su treća liga, prošle sezone nisu uspeli da se vrate kroz baraž i ove bi tu negde trebalo da budu na granici, u gornjem domu. Izgubili su par bitnih igrača, pre svega reprezentativca Mađarske Kaluma Stajlsa koji je otišao u VBA. Stigao je Čelsijev golman, Slonina, Amerikanac će biti pod vatrom na "Old Trafordu". Jasno da Ten Hag ima dovoljno igrača da izvede dovoljno jak tim i prođe bez problema. Prethodne dve godine su dokaz ozbiljnosti "Đavola" u kupovima, pa trećeligaš teško da može da napravi iznenađenje na stadionu na kome je pre nešto više od četvrt veka u onoj svojoj jedinoj PL sezoni primio sedam golova.

5327 PSG - Girona 1 (1.42)

Istorija za Đironu, ali i Kataloniju, prvi put jedan klub posle Barse nastupa u Ligi šampiona iz ove pokrajine. Gosti su prošle sezone zadivili Evropu sjajnim partijama, ušli u top četiri i za njih će ovo biti velika avantura. Ipak, pošto su otišli najbolji poput prvog strelca Primere Dobvika, Savinja, Aleiša Garsije i nekolicine igrala koji su bili na pozajmici, svakako da Điona ne može da drži prošlogodišnji standard. Dovedena su pojačanja, dosta je uloženo, klub je deo Siti Grupe, ali potrebno je vreme da slože novi tim. Lagano su izgubili od jačih ekipa, Atletika i komšija iz Barse na startu novog prvenstva. PSŽ ređa pobede i kada ne igraju dobro, svakako da individualni kvalitet može da reši ove mečeve. Možda zvuči čudno, ali po nama više deluju kao tim bez Mbapea...

5316 Juventus - PSV 1 (1.91)

Kvota je veća od očekivane, pre svega jer je Juventus tim u nastajanju. Posle eksplozivnog starta usledile su dve slabije partije i dva remija bez golova u Seriji A. Tijagu Moti su potrebni rezultati odmah na startu, ali niko nije rekao da će biti lako, dosta je novih igrača. "Stara Dama" je ipak iskusnija od PSV Ajndhovena, igra kod kuće, mnogo su uložili u tim, po nama ni lagane pobede Holanđana u domaćem šampionatu nisu merilo. Juve nije primio gol u prva četiri kola Serije A, ako sačuvaju mrežu, teško je verovati da će i treći meč u nizu odigrati 0:0. Kvota je prevelika da ne bismo pokušali sa pobedom Italijana.

Ne propustite