Beton - Ovo su fiksevi kola!

Autor: Mladen Heleta
subota 02.03.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Svima trebaju pobede.

Povezane vesti

1072 Leicester - QPR 1 (1.32)

 

Posle dva poraza u nizu, "Lisice" više nisu tako sigurne, ali i dalje imaju šest bodova prednosti nad Lidsom i Ispvičom. Ali, do kraja u igri su 36 bodova, pa će morati da vežu nekoliko pobeda kako bi naterali pratioce da odustanu. KPR je na deobi 21. i 22. pozicije, uspeli su sa dva trijumfa da iskorače na osnovu gol razlike iz linije ispadanja. To je londonskim "Policajcima" vratilo nadu da će ipak uspeti da izbegnu ponižavajuće ispadanje u treću ligu posle više decenija. Iznenadili su Bristol, a onda dobili slabe "Milerse" iz Roterama. Ipak, Lester je potpuno drugi nivo kvaliteta, očekujemo lakog "keca".

 

2046 Hatayaspor - Fenerbahce 2 (1.35)

 

Prilika za Fener, oni se nadaju da bi Bešiktaš mogao da zaustavi Galatarasaraj što bi moglo da ih vrati makar na deobu prve pozicije. Ekipa sa azijske strane Bosfora kasni dva boda za šampionom, ušli smo u poslednju trećinu sezone. Svaki bod je dragocen, pa je teško videti da žuto-plavi kiksiraju na granici sa Sirijo, Čeka ih dug put u Antakiju, domaćin teško gubi kod kuće. Ipak od početka decenije od kada su ušli u ligu domaći nikada nisu uspeli da ostanu neporaženi na "Mersinu" protiv ovog rivala.

 

4990 Hajduk Split - Istra 1961 1 (1.32)

 

Stalno ponavljamo, hrvatska liga je najzanimljivija u regionu. Tri tima se bore za titulu, Dinamo je slavio protiv Rijeke u prošlom kolu, ali Hajduk je propustio priliku da se vrati na čelo tabele, remizirali su u Varaždinu. Klecaju "Bili", ovo je istorijska šansa da posle gotovo dve decenije vrate titulu na "Poljud". U goste im za vikend stiže rasterećena Istra koja je pretposlednja na tabeli, ali je Rudeš zalutao u ligu, pa ekipa iz Pule ne brine oko opstanka cele sezone. Stadion će biti pun, veliki pritisak bi trebalo da slomi goste...

 

5024 Inter Miami - Orlando City 1 (1.73)

 

Državni derbi već na startu MLS. Inter je otvorio sezonu prošlog četvrtka remijem protiv Galaksija, sada će ugostiti komšije iz Orlanda u želji da krene u seriju pobeda. Nema nekog rivalstva između ovih timova, gostujući "Ljubičasti" su imali mnogo bolju prošlu sezonu, dokopali su se drugog mesta u regularnom delu, ispali u polufinalu konferencije. Oni nemaju tako zvučna imena, popularni "Lavovi" su doveli par poznatih lica, poput Urugvajca Nika Lodeira, ove zime je stigao Kolumbijac Mjuriel iz Serije A, kao i reprezentativac Slovenije Brekalo. Ali, ponavljamo, individualni kvalitet Mesija i kompanije bi trebalo da rešava ovakve mečeve, makar se tome nada Dejvid Bekam.

 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak