Beton - PAOK ne sme da se igra

Autor: Nemanja Janošev
sreda 08.02.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Crno-beli moraju da opravdaju ulogu favorita.

Povezane vesti

1684 Casa Pia Atletico - Nacional 1 (1.58)

Novi prvoligaš, odnosno povratnik u elitu posle nekoliko decenija, Kasa Pia se baškari u gornjoj polovini tabele. Kup je bonus, mogu daleko da stignu, favoriti su u Lisabonu protiv drugoligaša Nasionala. Za vikend je Kasa izgubila od Benfike, ali više su razmišljali o ovom meču. Nasional je već nekoliko sezona drugoligaš, za vikend su protiv Torensea prekinuli seriju loših rezultata i iskoračili iz zone ispadanja. Jedini cilj kluba sa Madeire je opstanak u drugom rangu, vremena kada su igrali grupnu fazu LE su daleka prošlost. Kasa Pia će svakako biti mnogo motivisanija, u prvenstvu ne mogu puno toga da učine osim da se zadrže u gornjem domu, a kup je prilika da izvuku nekog atraktivnog rivala u top osam fazi.

1584 PSV - Emmen 1 (1.23)

PSV je i pored silnih posrtanja i dalje u borbi za vrh tabele jer liga čini se nije bila otvorenija u ovom veku, ali kup je bolja šansa da se rehabilituju. U Ajndhoven stiže Emen koji je za vikend zaustavio Vitese, osvojio značajan bod i nastavlja borbi za opstanak. Tim koji je bio glavni kandidat za ispadanje, zajedno sa Folendamom, ima šanse, iako ih čeka pakao u poslednjoj trećini sezone. Tim iz Drentea sa istoka zemlje se plasirao u ligu i to kao prvoplasirani iz nižeg ranga, ekpresno su se vratili u elitu, ovo im je tek četvrta sezona među najboljima u više od 30 godina. Pre par nedelja šokirali su PSV u prvenstvu, pobedom na svom "Merdijku", jesenas je u Ajndhovenu bilo 4:1 za favorita. Čini se da PSV teško može ponovo da kiksne protiv ovog rivala drugi put i 15-tak dana.

2956 Lamia - PAOK 2 (1.57)

Lamija je u polufinalu, igraju se dva meča. Klub iz Magnesije je imao dobar raspored, u prethodnim kolima imali su za protivnike nižerazredne klubove Almopolos i Paralimniu. To ih je dovelo do polufinala, ali čini se da se priča tu završava, PAOK je rival, Solunjani su osvojili kup četiri puta u poslednjih pet sezona i jasno da imaju najveće ambicije. PAOK u ligi teško, mada ne i nemoguće, može da osvoji titulu, ali je svakako drugo nacionalno takmičenje bolja šansa. Lamija je zakucana za dno tabele u Grčkoj, imaju prečih briga, početkom januara su lako izgubili kod kuće od crno-belih sa 3:0. Pre par godina uspeli su da remiziraju u kupu protiv tima sa "Tumbe", bilo je 1:1, ali u beznačajnom revanšu, PAOK je dobio sa 5:1 prvi meč. S obzirom da imaju sjajnu tradiciju protiv Lamije, očekujemo da i ovde u prvom duelu završe posao.

40846 PPD Zagreb - Paris SG 2 (1.13)

Nastavlja se rukometna Liga šampiona posle nekoliko nedelja pauze zbog SP u rukometu. U Zagreb stiže PSŽ koji u grupi deli prvo mesto sa Telekom Vespremom. Pre pauze Francuzi su poraženi od Magdeburga kod kuće, pa su ih Mađari bodom u Bukureštu stigli na čelnoj poziciji. Ipak, ekipa Pariza za koju igraju braća Karabatić, Sole, Balager, Hansen, da ne nabrajamo je mnogo bolji tim od hrvatskog šampiona. Zagrepčani su dobili Vislu u Poljskoj i mogli bi u plej of, ali od kada igraju u rukometnoj eliti, u 11 mečeva protiv ovog rivala samo jednom su remizirali. Jesenas su na startu lako izgubili u Francuskoj sa devet razlike...

Ne propustite