Beton - Plzenj je fiks

Autor: Nemanja Janošev
utorak 09.08.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Domaćini kao domaćini...

Povezane vesti

5399 Plzen - Sheriff Tiraspol 1 (1.57)

Napomenuli smo na ovim istim stranama, Plzen je mnogo bolja ekipa od večitog moldavskog šampiona. Videlo se u Tiraspolju, Česi su dobili i sada im ostaje da završe posao u Zapadnoj Bohemiji, u plej-ofu za Ligu šampiona, ako eliminišu Moldavce, čeka ih bolji iz dvomeča Karabaga i Ferencvaroša. Ekipa Mihaela Bileka koja je prekinula prošle sezone dominaciju Slavije u prvenstvu ima lepu šansu da posle četiri godine opet igra u evropskoj eliti. Nekada su ih zvali "češka Barselona" zbog lepršavog stila igre u vreme kada ih je trenirao Pavel Vrba, i sada igraju slično, teško da Šerif može da se suprotstavi timu koji je u prethodnoj rundi dao pet golova na svom terenu finskom Helsinkiju.

1761 Blackburn - Hartlepool 1 (1.36)

Roversi dobro igraju na startu Čempionšipa, slavili su na startu minimalcem protiv Kvins Park Rendžersa, a onda preslišali Svonsi u Velsu i poveli trku. Nije iznenađenje, Blekburn je i pre starta šampionata slovio za tim koji ima kvalitet za top pet. Na klupi je sada Jon Dal Tomason, imaju nekiliko odličnih igrača, izdvaja se Brereton Dijaz reprezentativac Čilea. Na "Ivud Roud" u kupu stiže Hartlpul, malo poznati tim sa engleskog severa koji je negde između četvrte i pete lige. Oni su opstali prošle sezone u četvrtom rangu, ali "Pulsi" će se i ove godine boriti za opstanak, kup je u drugom planu, samo jednom u istoriji prošli su prvo kolo. Start šampionata je pokazao da su skroman tim, nisu dali gol u 180 minuta. Teško je videti iznenađenje, još je rana faza sezone i Tomason neće odmarati tim. Zanimljivo, dve ekipe su igrale ovog leta prijateljski meč na severu Engleske, gosti su sa kombinovanom ekipom slavili sa 1:0...

8531 CFR Cluj - Shakhtyor Soligorsk 1 (1.57)

Rumunski šampion igra loše ove sezone, ali valjda će se sabrati protiv prosečnih Belorusa. Ekipa Dana Petreskua je uspela da ne pobedi u Turskoj na neutralnom terenu u prvom meču, Belorusi ne mogu da igraju pred svojim navijačima, ali su ovim remijem sačuvali nadu. Ipak, radi se o prosečnom timu, u prethodnoj rundi, kvalifikacijama za Ligu šampiona ispali su od Maribora, dok je Kluž posle blamiranja protiv Pjunika, uspeo da prođe kolo u Ligi Konferencija, rival je bio slavi Eskaldeš iz Andore. Šahtjor je bolji tim, ali opet, po nama, već umoran od putovanja po Evropi, u prvom meču videli smo dosadu sa malo prilika, sada će Rumuni ipak imati podršku publike, kvota je primamljiva, Kluž je značajno na papiru kvalitetniji od beloruskog prvaka.

8553 AZ Alkmaar - Dundee United 1 (1.27)

Šta se desilo u Škotskoj? Alkmar je promašio svoje šanse, Dandi Junajted dao gol i dolaze u Holandiju sa minimalnom prednošću. Svakako da je to iznenađenje, AZ je jedna od najboljih holandskih ekipa, uvek su maksimalno ozbiljno kada je evropska jesen u pitanju, u pripremnom periodu su ređali pobede, a u prethodnoj rundi kvalifikacija lako savladali ekipu Tuzla Siti. Dandi je veliko ime škotsko fudbala, ali daleko od nekadašnjih visina, imaju sasvim prosečan tim, "Narandžasti" su bili četvrti prošle sezone, što je odličan rezultat, ali su ostali bez najboljih koji su ili bili na pozajmicama, ili se preselili u veće klubove. Sve u svemu, "Tandžerinsi" jesu napravili iznenađenje prošlog četvrtka, ali imajući u vidu igre Škota na strani u Evropi, AZ bi trebalo da prođe bez problema.

Ne propustite