Beton - Povratak Liverpula, Lamija nema šta da traži u Pireju

Autor: Ivan Cvetković
subota 29.10.2022.
11:00
Izvor: Sportske.net

Nekoliko "sigurca" koje bi mogle da vam donesu zaradu.

Povezane vesti

1007 Liverpool - Leeds 1 (1.34)

Loša serija Klopovog tima se nastavlja, tačnije Redsi nikako da se ustale u formi. Liverpul je prošle subote progutao gorku pilulu na gostovanju Notingem Forestu i već je na -12 u odnosu na Arsenal. Čini se da od napada na titulu nema ništa, ali moraće da zaigraju bolje kako bi uhvatili priključak sa top 4 ekipe gde je novo ime Njukasl. Na "Enfild" stiže Lids, tim koji ne bi trebalo da predstavlja ozbiljniju pretnju, u seriji su od četiri poraza, imaju mnogo problema, pre svega u odbrani. Tim iz Jorkšira od povratka u ligu nije uzeo nijedan bod u gostima protiv Redsa ni sa jačom ekipom od ove. Poslednje dve utakmice protiv Vest Hema i Sitija, "Crveni" su dobili minimalcem, ovde bi trebalo da imaju lakši posao.

1908 AZ Alkmaar - Volendam 1 (1.21)

U Alkmar stiže novi prvoligaš i verovatno najveći kandidat za ispadanje. Folendam se pomalo neočekivano vratio u elitu. Dva puta im je već to uspelo u ovom veku, ali nisu preživeli prvu godinu. Kakve šanse imaju sada? Male, na poslednjem su mestu, imaju šest bodova koliko još jedan novajlija, Emen. Nije ništa izgubljeno, ali čini se da tim nema kvalitet da opstane. Doduše tri puta su u šest susreta na strani ostali neporaženi, ali je AZ mnogo bolja ekipa. Već su dosta bodova prokockali kod kuće, pa će naš Filip Stanković, sin Dekija Stankovića kome smo posvetili prostor u ovom broju magazina, biti na iskušenjima od početka.

5550 Chapecoense - Nautico 1 (1.41)

Brazilska Serija B ulazi u završnicu i ovo je idealna šansa za domaćina da otkloni poslednje dileme kada je u pitanju luka spasa. Šapekoense je ispao prošle godine iz elite, imali su tešku sezonu, ali je poslednja faza prvenstva donela nešto bolje partije pa su sada tri boda iznad zone ispadanja. Matematički, status će obezbediti ako savladaju na svojoj "Konda" Areni ekipu Nautika. Gosti iz Resifea su već ispali, popularni "Oposumi" su prošle sezone bili u gornjem domu, ali ova je bila čista katastrofa. Već igraju sa klincima, izgubili su pet mečeva u nizu na strani i sigurno da neće moći da pruže jači otpor.

5624 Olympiacos - Lamia 1 (1.24)

Posle dolaska, ili bolje da kažemo povratka Mičela na klupu, Olimpijakos se stabilizovao. Odoleli su u Evropi Karabagu, u šampionatu pokušavaju da nadoknade prednost najvećeg rivala, Panatinaikosa. Pirejci su slavili u tri od poslednje četiri utakmice, kasne deset bodova, ali nije odigrana ni trećina prvenstva. Mečeve kakav je ovaj protiv Lamije moraju da dobiju, bez obzira što gosti koje vodi Đanluka Festa i čiji je kapiten srpski golman Bojan Šaranov teško gube. Lamija ima čak pet remija, pobedili su jednom, ali bi politikom malih koraka mogli do opstanka. Samo, Olimpijakos je mnogo bolji, Lamija nikada od plasman u elitu pre nekoliko godina nije uzela ni bod crveno-belima.

Ne propustite