Beton - "Sigurice" u četvrtfinalu Lige šampiona i plej-inu NBA

Autor: Lazar Nikolić
utorak 11.04.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

A tu su i Turci.

Povezane vesti

11474 Miami - Atlanta 1 (1.44)

U magazinu i na našem portalu sportske.net naći ćete detaljnu najavu sva četiri meča plej-ina, poslednjeg prozora za ulazak u plej of. Sedmoplasirani Majami će ugostiti osmoplasiranu Atlantu, pobednik ide kao sedmi u doigravanje, rival će im biti Boston. Poraženi će imati još jednu šansu i to kod kuće, protiv boljeg iz duela Toronta i Čikaga (Kanađani su domaćini). Čini nam se da će Atlanta teško dobiti na Floridi, iako Majami nije baš igrao prema očekivanjima. Obe ekipe odmarale su tim poslednjeg dana regularne sezone, pa tu nema puno razlike. Ono što je činjenica je da Hit ima kvalitetnije igrače, verovatno i širi roster, pa i više iskustva u ovakvim mečevima. Dobili su seriju 3:1 protiv Houksa ove sezone, za goste iz Džordžije ovo je uvek teško gostovanje, protiv njih je i tradicija. Verujemo da će Majami opravdati ulogu favorita.

42662 Granollers - Flensburg 2 (1.30)

 Ovo je četvrtfinale rukometnog EHF kupa, nemački Flensburg ređa pobede u šampionatu, i dalje su u trci ne samo za Ligu šampiona, već i titulu u najjačem nacionalnom prvenstvu na svetu. U Evropi će gostovati dvostrukom osvajaču ovog trofeja španskom Granoljersu. Katalonci su jedan od najstarijih i najuspešnijih timova u ASOBAL ligi, ali su daleko sada od vrha, ovo malo mesto nije uspelo da održi korak sa bogatijim sredinama- I alje su u gornjem domu u Španiji, ali daleko od borbe za bitne stvari, komšije iz Barselone su prejake. Granoljers je u lošoj formi, mart je bio crn mesec, u osmini finala EHF kupa su izbacili danski Arhus, iako su izgubili kod kuće. Ako je pobedio Arhus, Flensburg ne bi trebalo da ima problem, samleli su Benfiku i u mnogo boljoj formi su od rivala.

5387 Real Madrid - Chelsea 1 (1.69)

Jeste Liga šampiona, jeste Čelsi umeo da iznenadi u Madridu i generalno bolje igraju na strani protiv Reala, ali svejedno, teško je videti iznenađenje. Tim je neiskusan za ovakve mečeve, Lamps je čuvar klupe, imaju mnogo problema i koji nisu vezani za trenera, plus ovo je teritorija Los Blankosa. Nakon što su rasturili Barselonu u kupu, opustili su se i izgubili od Viljareala u prvenstvu, ali nikoga nije briga, do titule ne mogu, već su razmišljali o ovom meču. Uz svo poštovanje prema Čelsijevom talentu, tradiciju koja je na njihovoj strani (ma kako smešno zvučalo) protiv Reala, sada je razlika prevelika, i u kvalitetu i u iskustvu. Možda neće sve biti odlučeno nakon 90 minuta, ali verujemo da će šampion Evrope poneti neku prednost u London na revanš...

2075 Samsunspor - Tuzlaspor 1 (1.38)

Penal za lidera druge turske lige. Samsun je blizu elite, ove sezone tim sa Crnog Mora igra odlično, pogotovo kod kuće, izgleda da je vreme za veliki povratak, posle više od deceniju mogli bi u prvu ligu. Podsetimo, pre par sezona su čak bili trećeligaši (prvi put u istoriji), vratili su se 2020. i u ovoj sezoni vode kolo. Tim ima nekoliko odličnih igrača, pre svih "Tenka" Daglasa, iskusnog Brazilca, efikasnog Afrikanca Lauru, a biće maksimalno "zategnuti" nakon poraza za vikend u Gestepeu. Tuzla je rasterećena, prosečan tim iz kvarta na azijskoj obali Istanbula, tri godine su u ovom rangu, ovo je zlatno doba istorije. Imaju veliki broj afričkih igrača, familijarno lice na klupi, legendu Galate Suata Kaju, pričalo se o većim ambicijama, ali sredina tabele je realnost. Samsun bi trebalo da dobije bez problema, od kada je Tuzla drugoligaš, uzela je tek jednom bod u pet mečeva protiv "Crvenih Munja" sa Crnog Mora.

Ne propustite